ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:25 Ιανουαρίου 2012
Αναρτήθηκε από voulaioannina

Τi μπορεί να συμβεί μετά από 120' ή 180' επίθεσης της Τουρκίας (βίντεο) .

Δεκαέξι χρόνια μετά την μοιραία νύκτα των Ιμίων, η τότε πολιτική ηγεσία εξακολουθεί και εντυπωσιάζει με τον βαθμό άγνοιας θεμάτων ασφάλειας .

Το πλέον ανησυχητικό είναι ότι...Δείτε το βίντεο...

η κατάσταση σε ό,τι αφορά την γνώση του προβλήματος ασφάλειας της χώρας από τις νυν ηγεσίες των κομμάτων και των κυβερνήσεων (καλά, δεν αναφερόμαστε στον Λ.Παπαδήμο, τα ευνόητα παραλείπονται...), όπως είναι σε θέση να γνωρίζει άριστα το defencenet.gr, βαίνει επιδεινούμενη.

Έτσι ειπώθηκε χθες από τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη το περίφημο "Πόλεμος δεν μπορεί να γίνει και αν γίνει θα διαρκέσει δύο με τρεις ώρες", εννοώντας ότι σε "δύο με τρεις ώρες" θα έχουν επέμβει ξένες δυνάμεις (προφανώς εννοεί οι ΗΠΑ) και θα σταματήσει ο πόλεμος και "ούτε γάτα ούτε ζημιά".

Τόσο "μακριά νυχτωμένοι" είναι για το τι μπορεί να προκύψει μέσα σε αυτές τις "δύο με τρεις ώρες".

Τα ίδια έλεγε και Έλληνας υπουργός Άμυνας, εις εκ των τριών του τελευταίου οκταμήνου (τρεις "κανονικοί" υπουργοί Άμυνας και τρεις αναπληρωτές!) και είναι βαθιά πίστη ολόκληρης της πολιτικής ηγεσίας, αλλά και του πνευματικού κόσμου, ο οποίος πλέον έχει βαθιές ευθύνες για την κατάντια της χώρας.

Οι άνθρωποι νομίζουν ότι πρέπει να πολεμήσει κάποιος όπως το 1940-1941 ή να έχουμε νέο πόλεμο του Βιετνάμ ή κάτι ανάλογο με αυτό που έγινε στην Κύπρο επί ένα μήνα, για να απωλέσουμε έδαφος. Δεν γνωρίζουν - και το χειρότερο, δεν ρωτάνε να μάθουν - ότι "δύο ή τρεις ώρες", δηλαδή 120' ή 180' είναι υπεραρκετά για να ηττηθεί κατά κράτος μία χώρα με δεδομένο γεωστρατηγικό πρόβλημα.

Ο πρώην πρωθυπουργός, αλλά και το μεγαλύτερο μέρος των πολιτικών ηγεσιών, πιστεύουν ότι μέσα σε μερικές ώρες οι δύο πλευρές θα ανταλλάξουν μερικές κανονιές, μερικά αεροπλάνα και καράβια θα βγουν στο Αιγαίο - και αυτό ήταν όλο.

Προφανώς ο πρώην πρωθυπουργός δεν γνωρίζει ότι σύμφωνα με εκτιμήσεις η οποιαδήποτε αποβατική ενέργεια των Τούρκων στο Καστελόριζο θα μπορούσε να έχει ολοκληρωθεί με την κατάληψη του νησιού μέσα σε μία, το πολύ δύο ώρες, στερώντας, έτσι από την Ελλάδα όχι μόνο την νήσο αλλά και την ΑΟΖ της Αν. Μεσογείου, με τα πολύτιμα για την ελληνική οικονομία ενεργειακά κοιτάσματα που περιέχει.

Η συγκεκριμένη τουρκική κίνηση που θα μπορούσε να υλοποιηθεί μέσα σε αυτές τις λίγες ώρες -όπως αναφέρει στην ομιλία του ο Κ. Σημίτης- θα στερούσε από την Ελλάδα την όποια πιθανότητα μελλοντικής οικονομικής ανάκαμψης βυθίζοντας τη χώρα σε μία διαρκή ύφεση.

-Σε αυτές τις τρεις "ασήμαντες" κατά τον πρώην Έλληνα πρωθυπουργό ώρες, η τουρκική Αεροπορία μπορεί να καταστρέψει τον βασικό πυλώνα της ελληνικής αεράμυνας στο Αιγαίο στη νήσο Σκύρο ανοίγοντας διάπλατα την πύλη εισόδου των τουρκικών βομβαρδιστικών στην ελληνική αεράμυνα.

-Σε αυτό το "μικρό χρονικό διάστημα" όπως λέει ο πρώην πρωθυπουργός, η τουρκική Αεροπορία με 120 αεροσκάφη να αποτελούν το πρώτο επιθετικό κύμα, μπορεί να καταστρέψει με μία αιφνιδιαστική κίνηση τις υποδομές και τα αεροσκάφη της ΠΑ στερώντας από την ελληνική κυβέρνηση τη δυνατότητα αντίδρασης και αλλάζοντας δραματικά την ισορροπία δυνάμεων στο Αιγαίο εις βάρος φυσικά της Ελλάδας.

-Μέσα σε αυτές τις λίγες ώρες, οι τουρκικές τεθωρακισμένες δυνάμεις θα μπορούσαν σύμφωνα με το σενάριο της επιχείρησης Balyoz, να αποκόψουν τον βόρειο Έβρο από την υπόλοιπη Ελλάδα φτάνοντας στα βουλγαρικά σύνορα, προκαλώντας έτσι τον πρώτο ακρωτηριασμό εθνικού εδάφους από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Την ίδια στιγμή που ο Κ. Σημίτης ζητά τη μείωση των αμυντικών δαπανών γιατί κατά την γνώμη του είναι άχρηστες, το ελληνικό κράτος δαπανά απίστευτα ποσά στα πιο απίθανα επιδόματα που έχουν θεσμοθετηθεί ποτέ.

Χαρακτηριστικά, το ελληνικό κράτος για δεκαετίες πλήρωνε επίδομα προθέρμανσης αυτοκινήτου σε ομάδα εργαζομένων του ΟΤΕ με κόστος για τον Έλληνα φορολογούμενο 1.965.600 ευρώ το χρόνο. Επιπλέον, το ελληνικό κράτος πλήρωνε επίδομα πλυσίματος χεριών σε υπαλλήλους του ΟΣΕ με κόστος 10 εκατ. το χρόνο, ενώ το επίδομα μεταφοράς φακέλου στο δημόσιο τομέα έφτανε τα 23,6 εκατ. ευρώ το χρόνο.

Τα δε επιδόματα έγκαιρης προσέλευσης και παραλαβής-παράδοσης λεωφορείων κόστιζαν στον Έλληνα φορολογούμενο 16,6 εκατ. ευρώ το χρόνο. Γι' αυτές τις δαπάνες ο πρώην πρωθυπουργός δεν αναφέρθηκε στην ομιλία του. Όπως φαίνεται από τις θέσεις του πρώην πρωθυπουργού όσον αφορά την άμυνα, γινεται αντιληπτό ποιο είναι το κόστος της ασφάλειας της χώρας και ποιο το κόστος της αχρηστίας των "κηφήνων".

Παρά το γεγονός ότι οι αμυντικές δαπάνες έχουν μειωθεί κατά 35% από το 2008, ο πρώην πρωθυπουργός πιστεύει με την ψυχρή λογιστική αντίληψη των πραγμάτων, ότι η άμυνα της χώρας μπορεί να υποστεί μία νέα μείωση στον προϋπολογισμό της, αφού ο πόλεμος θα διαρκέσει μόνο μερικές ώρες.

Δυστυχώς, για άλλη μία φορά, αποδεικνύεται ότι η εθνική άμυνα και η ασφάλεια της χώρας δεν έχουν καμία αξία για την σύγχρονη ελληνική πολιτική ελίτ, η οποία με μεγάλη ευκολία ξέρει να συμβιβάζεται στις προσταγές των ξένων συμφερόντων.defencenet.gr
epirus.ellas.voula@gmail.com
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από voulaioannina στις 1/25/2012 04:20:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Τi μπορεί να συμβεί μετά από 120' ή 180' επίθεσης της Τουρκίας (βίντεο) ."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες