ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:19 Ιανουαρίου 2012
Αναρτήθηκε από voulaioannina

Mε αγγλικό δίκαιο κλείνει το PSI - Ας ετοιμαστούμε για κατασχέσεις...

Με την απαίσχυντη λύση του βρετανικού δικαίου, αλλά και ανοικτό το θέμα του "πιστωτικού γεγονότος" κλείνει το PSI περίπου στο 70% των ομολόγων (κυβερνητικοί λένε ότι μπορεί να προσεγγίση και το 80%, αλλά ποιος τους πιστεύει πλέον και τι σημασία έχει;).

Μόλις αποδέχθηκε ο Λ.Παπαδήμος τον διορισμό του στην θέση του πρωθυπουργού δεν δήλωσε ότι ...

"Αποκλείεται να δεχθούμε το αγγλικό δίκαιο να πάρει την θέση του ελληνικού σε ότι αφορά τα δάνεια";

Τα ξημερώματα, όπως πρώτο το defencenet.gr μετέδωσε ο Bruce Richards CEO του hedge fund Marathon μιλώντας στο Bloomberg αποκάλυψε ότι "Η ελλάδα και οι πιστωτές είναι κοντά σε κλείσιμο της συμφωνίας για το PSI" , και ίδιος εκτιμούσε ότι μπορεί να ξεπεράσει και το 70% η συμμετοχή των ιδιωτών, αν και το αποτέλεσμα θα είναι περίπου ίδιο με τους υπόλοιπους: Θα ενεργοποιήσουν τα ασφάλιστρα κινδύνουν και θα μας πάνε σε "πιστωτικό γεγονός", αφού για τους υπόλοιπους το "κούρεμα" δεν θα είναι εθελοντικό αλλά αναγκαστικό. .

Το συγκεκριμένο fund, έχει υπό διαχείριση κεφάλαια 10 δισ. ευρώ και είναι ανάμεσα στα 32 μέλη της επιτροπής που διαπραγματεύεται το "κούρεμα" με την Ελλάδα.

Το πρακτορείο, επικαλούμενο τις δηλώσεις του Bruce Richards, αναφέρει ότι πλησιάζει μια συμφωνία που θα δώσει στους ιδιώτες 32 σεντ ανά ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι το κούρεμα θα είναι στο 50-55%, όμως αν υπολογίσουμε και τον πληθωρισμό, τότε οι πιστωτές θα πληρωθούν ομόλογα κουρεμένα τελικά κατά 68%.

Σύμφωνα πάντα με τον Bruce Richards, τα νέα ομόλογα που θα λάβουν οι πιστωτές θα έχουν ετήσιο επιτόκιο 4-5% και θα είναι διάρκειας από 20 έως 30 χρόνια. Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν έχει ακόμη ξεκαθαριστεί αν η συμφωνία θα καλύπτει όλα τα υφιστάμενα ελληνικά ομόλογα ή μόνο εκείνα που λήγουν στο τέλος του 2020. Ο εκπρόσωπος του IIF Frank Vogel αρκέστηκε να πει ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και αρνήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα αν θα είναι επιτυχείς.

Η χθεσινή εκτίναξη των spreads των πορτογαλικών ομολόγων στο 15% προκάλεσε τεράστια ανησυχία στη γερμανική καγκελαρία και τη γαλλική προεδρία. Η Άνγκελα Μέρκελ και ο Νικολά Σαρκοζί, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, συνομίλησαν επειγόντως με τον επικεφαλής του διεθνούς χρηματοσπιστωτικού ινστιτούτου IIF Τσαρλς Νταλάρα (αυτόν που ρώταγε ο Σαρκοζί ειρωνικά στις διαπραγματεύσεις της 27ης Οκτωβρίου "Εσείς κύριε, ποιος είστε;" Τώρα φαίνεται έχει μάθει καλά ποιος είναι...) ζητώντας να επιτευχθεί λύση για την ολοκλήρωση του ελληνικού PSI.

Όπως ήδη έχουμε μεταδώσει, ο Τ.Νταλάρα επέστρεψε στην Αθήνα και αναμένεται να επαναλάβει τις συζητήσεις με το οικονομικό επιτελείο και τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο την Τετάρτη και την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου.

Επί της ουσίας, τι σημαίνει "αγγλικό δίκαιο": Σημαίνει ότι πλέον αρμόδια για την επιδίκαση αποφάσεων σε ότι αφορά την περαιτέρω αθέτηση και της νέας ρύθμισης, αρμόδιο για να βγάλει "εντολή πληρωμής" σε βάρος της Ελλάδας, θα είναι ένα αγγλικό δικαστήριο, το οποίο θα μας δικάσει βάσεις του αγγλικού νόμου.

Σε ότι αφορά την εκτέλεση της απόφασης (π.χ. κατάσχεση ελληνικών περιουσιακών στοιχείων) μπορεί να έχουν δυσκολίες σε ότι αφορά την εκτέλεση εντός Ελλάδας, αλλά θα μπορούν να κατασχέσουν κάθε εθνική περιουσία που βρίσκεται εκτός Ελλάδας από την στγιμή που το δίκαιο της χώρας στην οποία θα γίνει η κατάσχεση, το επιτρέπει.

Στα "πέτρινα χρόνια" της Ρωσίας την δεκαετία του 1990, υπήρχαν πολλές κατασχέσεις ρωσικών κρατικών περιουσιακών στοιχείων (μέχρι και αεροσκαφών της Αεροφλότ!) λόγω μη πληρωμής των χρεών... Σε ότι αφορά την Ελλάδα, υπάρχουν πρεσβείες, προξενεία κλπ που θα μπορούν να κατασχεθούν.

Και επειδή όλοι γνωρίζουν ότι θα υπάρξει και νέο "κούρεμα" για να κυμανθεί τελικά περί το 80-100% των χρεών προς ιδιώτες που ανέρχονται περίπου σε 200 δισ. ευρώ (μέσα φυσικά και οι ελληνικές τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία που θα ισοπεδωθούν) εύκολα γίνεται αντιληπτό το τι σημαίνει "αγγλικό δίκαιο", μόλις δεν πληρωθούν τα νυν συμφωνημένα. Όλα αυτά, βέβαια, πέραν του αδιαμφισβήτητα τραγικού "πιστωτικού γεγονότος".

defencenet.gr
epirus.ellas.voula@gmail.com

Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από voulaioannina στις 1/19/2012 10:30:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Mε αγγλικό δίκαιο κλείνει το PSI - Ας ετοιμαστούμε για κατασχέσεις..."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες