ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:6 Φεβρουαρίου 2012
Αναρτήθηκε από voulaioannina

«Χωρίζουν» πάνω από 2.000 οικογένειες στρατιωτικών, όσων οι σύζυγοι είναι στο δημόσιο .

Περισσότερες από 2.000 οικογένειες στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν «σπάσει» στα δύο, καθώς οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν μπορούν να διευθετήσουν θέματα συνυπηρέτησης συζύγων.

Για τη διαχείριση και αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού προβλήματος το ΓΕΕΘΑ συγκρότησε διακλαδική επιτροπή. Καμία όμως μέριμνα δεν έχει...
αναληφθεί για τη συνυπηρέτηση των στρατιωτικών με συζύγους υπηρετούντες στο στενό δημόσιο τομέα.

Η Υπουργική Απόφαση που υπογράφηκε τον Μάρτιο του 2011 για τη συνυπηρέτηση των συζύγων στρατιωτικών προσέγγισε το θέμα καθαρά θεσμικά και με αντικειμενικά κριτήρια. Δημιούργησε έτσι ένα πλαίσιο παραγκώνισης των κοινωνικών ζητημάτων, ειδικά την περίοδο που διανύει η χώρα και με τις εξοντωτικές συνθήκες υπό τις οποίες διαβιούν οι Ελληνες, ανάμεσά τους και οι στρατιωτικοί.

Δυσλειτουργίες
Κρίθηκε απαραίτητο, λοιπόν, να βρεθεί φόρμουλα αντιμετώπισης των δυσλειτουργιών, οι οποίες εντοπίστηκαν τόσο σε οικεία επιτελεία όσο και μεταξύ αυτών. Καταγράφηκαν δηλαδή αρκετές περιπτώσεις που ένστολοι σύζυγοι, υπηρετούντες σε διαφορετικούς κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων να μην μπορούν να συνυπηρετήσουν, συνεπώς και να διαβιούν στο ίδιο σπίτι (με ό,τι συνεπάγεται για τον οικονομικό προϋπολογισμό και την οικογένεια) λόγω της γραφειοκρατίας και της υπηρεσιακής αδυναμίας εξεύρεσης λύσης έγκαιρα.

Στην προσπάθειά του να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, το ΓΕΕΘΑ συνέστησε μία διακλαδική επιτροπή. Σκοπός της είναι να λαμβάνει υπόψη της τα κοινωνικά-οικογενειακά κριτήρια και δυσκολίες και να προχωρά στη διευθέτηση υποθέσεων που σχετίζονται με μεταθέσεις στελεχών στο ίδιο στρατόπεδο, είτε αυτοί υπηρετούν στον ίδιο κλάδο είτε σε διαφορετικό.

Δίνει άμεσα λύσεις

Σύμφωνα με το σκεπτικό συγκρότησής της, η διακλαδική επιτροπή θα ελέγχει αυτοβούλως ή μετά από προσφυγές έγκαιρα μία προς μία τις περιπτώσεις συνυπηρέτησης που δεν έχουν ικανοποιηθεί για να δίνει άμεσα λύσεις.

Συγκεκριμένα στόχος της είναι : α) να υπηρετούν μαζί οι δύο σύζυγοι, β) να μετατίθενται μαζί, γ) να γίνονται ταυτόχρονα και οι μετακινήσεις κατά τις μεταθέσεις τους, καθώς έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο να τοποθετούνται μεν μαζί, αλλά να υπάρχει χρονική υστέρηση μεταξύ τους (π.χ. ο ένας Ιούνιο, ο άλλος Σεπτέμβριο), δ) να μετατίθενται οι σύζυγοι ταυτόχρονα και σε έκτακτες μεταθέσεις. Ακόμα κι αν ένας εκ των δύο μετατεθεί έκτακτα, να τον ακολουθεί και ο άλλος, ε) να υλοποιούνται οι μεταθέσεις κατά το διάστημα Ιουλίου-Αυγούστου, δηλαδή την περίοδο κατά την οποία είναι τα σχολεία κλειστά και στ) να διευθετεί προβλήματα σε τοποθετήσεις λόγων υπηρεσιακών αναγκών ή εξέλιξης του ενός (τοποθέτηση για χρόνο διοίκησης) και μη ύπαρξης οργανικής θέσης για τον/την ένστολο σύζυγο.

Επιτελείς εκφράζουν την αισιοδοξία τους για την ικανοποίηση αρκετών εκ των αιτημάτων συνυπηρέτησης σε μία δύσκολη περίοδο. Εκείνο, όμως, που αποτελεί τεράστιο πρόβλημα είναι η συνυπηρέτηση στρατιωτικού με σύζυγο δημόσιο υπάλληλο ή λειτουργό. Πρόκειται για εξίσωση εξαιρετικά δύσκολη, με πολλές παραμέτρους εμπόδιο στη λύση της. Μεταξύ αυτών, ο συντονισμός και η ευελιξία των δύο φορέων-υπηρεσιών και η ύπαρξη θέσεως στην ίδια πόλη. Μέχρι τώρα, πρόοδος υπάρχει στις περιπτώσεις στελεχών από τις Ενοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας. Στους άλλους τομείς… σκοτάδι

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΥΤΡΑΣ

e-typos.com
epirus.ellas.voula@gmail.com
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από voulaioannina στις 2/06/2012 05:30:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "«Χωρίζουν» πάνω από 2.000 οικογένειες στρατιωτικών, όσων οι σύζυγοι είναι στο δημόσιο ."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες