ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:1 Φεβρουαρίου 2012
Αναρτήθηκε από taniaioannina

Χαμόγελο του παιδιού: Απολογισμός έργου για το 2011.

Της Παναγιώτας Καρλατήρα.
Επιτόπια παρέμβαση για 190 παιδιά.


Δεκάδες χιλιάδες παιδιά στη χώρα μας βρέθηκαν το περασμένο έτος υπό την σκέπη του «Χαμόγελου του Παιδιού». 
Οι πρωτόγνωρες κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες που επικράτησαν στην Ελλάδα σε συνδυασμό με τα...


προβλήματα λειτουργίας πολλών δημόσιων δομών πρόνοιας πολλαπλασίασαν τις ανάγκες των παιδιών και των οικογενειών τους και αύξησαν τις υποχρεώσεις του Μη κυβερνητικού φορέα, που οδεύει προς τη συμπλήρωση της τέταρτης δεκαετίας της ζωής του και της προσφοράς του.

Τα στοιχεία από τον απολογισμό του έργου του Χαμόγελου του Παιδιού για το έτος 2011, που παρουσιάστηκαν την Τρίτη στο Εθνικό Κέντρο για τα Εξαφανισμένα και θύματα εκμετάλλευσης στο Μαρούσι Αττικής, μαρτυρούν το μέγεθος των υπηρεσιών που προσφέρει αλλά και των δράσεων που αναπτύσσει το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του φορέα, κ. Κώστα Γιαννόπουλο, το έτος 2011:
• Η Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή SOS 1056 δέχτηκε 264.375 τηλεφωνικές κλήσεις, δηλαδή κατά μέσο όρο 724 κλήσεις/μέρα
• Για 190 παιδιά που βρίσκονταν σε άμεσο κίνδυνο έγινε επιτόπια παρέμβαση
• Ο φορέας δέχθηκε σοβαρές καταγγελίες κακοποίησης που αφορούσαν σε 844 παιδιά, ηλικίας από βρέφη έως και έφηβους
• Αναλόγως δέχθηκε 685 αιτήματα για υποστήριξη παιδιών που αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα υγείας
• Στηρίχθηκαν μέσω δημιουργικής απασχόλησης 8.711 παιδιά διαφόρων ηλικιών που νοσηλεύονταν σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας
• Διακομίστηκαν σε όλη την χώρα 1.933 παιδιά με τις 3 κινητές ιατρικές μονάδες που διαθέτει το «Χαμόγελο του Παιδιού»
• Οι 3 μονάδες προληπτικής ιατρικής παρείχαν προληπτικές ιατρικές εξετάσεις σε 3.164 παιδιά
• Δόθηκε συμβουλευτική σε 2.680 άτομα για θέματα που αφορούσαν σε παιδιά και εφήβους
• 4.465 παιδιά και οι οικογένειές τους με σοβαρά προβλήματα διαβίωσης ενισχύθηκαν με είδη και υπηρεσίες σε σταθερή βάση
• Οι κλήσεις στην Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα εξαφανισμένα παιδιά Ε116000 ξεπέρασαν τις 5.965, ενώ από τις 112 περιπτώσεις παιδιών που αναζητήθηκαν το 93% εντοπίστηκαν.

protothema.gr
epirus.ellas.tania@gmail.com
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από taniaioannina στις 2/01/2012 09:20:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Χαμόγελο του παιδιού: Απολογισμός έργου για το 2011."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες