ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:8 Φεβρουαρίου 2012
Αναρτήθηκε από taniaioannina

Ο εξάλογος της νέας φτώχειας: 22% μείωση στον κατώτατο - 15% στις επικουρικές - άρση μονιμότητας στις ΔΕΚΟ - Μείωση στις συντάξεις των ευγενών ταμείων.

- Επίσης: Απολύονται 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι - Η μετενέργεια στο τρίμηνο αντί στο εξάμηνο!
- 30 σελίδες στα αγγλικά έχουν προκαλέσει πανικό στα κομματικά επιτελεία
- Πάει για πιο αργά η σύσκεψη - Πρώτα είπαν για τις 15.00 μετά το πήγαν 16.00
- ΛΑΟΣ: Περιμένουμε το κείμενο στα ελληνικά για να...


προσέλθουμε
- ΩΡΑ 13.05 Σύσκεψη Παπανδρέου με Βενιζέλο - Κουτρουμάνη και άλλα ηγετικά στελέχη
- ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Είναι ένας εξάλογος που θα γονατίσει και άλλο τους Έλληνες. Που θα βυθίσει περισσότερο στην φτώχεια το μεγαλυτερο μέρος του πληθυσμού.
Αν ισχύουν όλα όσα γίνονται γνωστά τα τελευταία λεπτά από τα κομματικά επιτελεία, που έχουν στα χέρια τους το κείμενο της συμφωνίας, και ο ιδιωτικός τομέας θα ζήσει μαύρες μέρες και χρόνια με την μείωση πουα θα αγγίξει όλους τους μισθούς.

Τα βασικά της νέας συμφωνίας είναι μέχρι στιγμής:

- Μείωση 22% στον κατώτατο μισθό ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!
- Μείωση επικουρικών 15% μεσοσταθμικά από 150 ευρώ και άνω(το ποσοστό παραμένει ακόμα ανοικτό)
- Μείωση στις κύριες συντάξεις των ευγενών ταμείων (ΔΕΗ,ΟΤΕ κ.λ.π)
- Άρση μονιμότητας στις ΔΕΚΟ με πράξη νομοθετικού περιεχομένου
- 15.000 ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ μέσα στο 2012
- Μετενέργεια στο τρίμηνο απο εξάμηνο

ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Μισθοί-εργασιακά

Μπορεί να διασώζεται ο 13ος και 14ος μισθός αλλά επι της ουσίας εξανεμίζεται!

Μειώνονται τελικά κατά 22% οι κατώτερες αμοιβές που προβλέπονται από την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ και όχι μόνο για τους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας. Αυτό λοιπόν έχει σαν αποτέλεσμα να επηρεάζονται ΤΑ ΠΑΝΤΑ!

Ο κατώτατος μισθός ενός άγαμου από 751 ευρώ που είναι σήμερα πάει στα 601 ευρω μικτά!

Έγγαμος χωρίς παιδί από τα 826 ευρώ πάει στα 661!

Έγγαμος με ενα παιδι και 6 χρονια προϋπηρεσίας από τα 963 ευρώ πάει στα 771!

Με την απόφαση αυτή επι της ουσίας καταργούνται οι κλαδικές συμβάσεις που ήταν και ο στόχος της τρόικας!

Διατηρούνται οι ωριμάνσεις (διετίες, πολυετίες), καθώς και τα βασικά επιδόματα (οικογενειακά, ανθυγιεινής εργασίας), τα οποία αναπροσαρμόζονται με το ύψος της κατώτερης αμοιβής μετά τη μείωση.

Η «μετενέργεια», το δικαίωμα δηλαδή του υπουργού Εργασίας να επεκτείνει την ισχύ των κλαδικών συμβάσεων για έξι μήνες μετά τη λήξη τους, παραμένει σε ό,τι αφορά το βασικό μισθό και τα βασικά επιδόματα, όπως ορίζονται από την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Ωστόσο, το εξάμηνο γίνεται τελικά τρίμηνο και από αυτό εξαιρούνται οι νεοεισερχόμενοι.
Μετά τη λήξη των κλαδικών συμβάσεων θα ακολουθούν διαπραγματεύσεις για την υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης.

Η μεγάλη σφαγή των επικουρικών:


Το βασικό σενάριο για τις συντάξεις προβλέπει τη μεσοσταθμική μείωση 15% στις επικουρικές.


Για παράδειγμα αν κάποιος τον Οκτώβριο του 2011 έπαιρνε επικουρική:


300 ευρω, τώρα πάει στα 217


460 ευρώ τωρα πάει στα 298


600 ευρω τώρα πάει στα 372


800 ευρώ, τώρα πάει στα 484


1000 ευρώ, τώρα πάει στα 600

Η συμφωνία κλείδωσε στις 4 τα ξημέρωματα, το κείμενο έφτασε στις 09.30 το πρωί στα κομματικά γραφεία και η επεξεργασία άρχισε. Εκεί λένε οι πληροφορίες ότι τα βρήκαν σκούρα τα επιτελεία των κομμάτων αφού 16 σελίδες ήταν στα ελληνικά αλλά οι 30 με το "ζουμί" είναι στα αγγλικά!

Ο προγραμματισμός προβλέπει, αργότερα σήμερα (άγνωστο πότε) σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, υπό τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, καθώς και συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου, εντός της ημέρας, προκειμένου να εγκριθεί κατ΄ αρχήν το πρόγραμμα.

Πηγές από το ΛΑΟΣ, ανέφεραν ότι οι επιτελείς του Γιώργου Καρατζαφέρη περιμένουν την επίσημη μετάφραση του κειμένου -το οποίο είναι συνταγμένο στην αγγλική γλώσσα- από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών, προκειμένου να προσέλθει ο κ. Καρατζαφέρης στη σύσκεψη των αρχηγών.

Αύριο, το πρόγραμμα θα παρουσιαστεί από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών σε ειδική συνεδρίαση του Eurogroup, ενώ την Παρασκευή αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή με στόχο να ψηφιστεί την Κυριακή με διαδικασίες κατεπείγοντος.

Οι τροϊκανοί απαιτούν τα μέτρα να περάσουν άμεσα από τη Βουλή, ώστε ουσιαστικά τη Δευτέρα που λήγει το τελεσίγραφο (13 Φεβρουαρίου είχαν ορίσει ως καταληκτική ημερομηνία των διαπραγματεύσεων) τα μέτρα να είναι εφαρμόσιμα.

Οι πληροφορίες που είδαν το... φως λένε επίσης ότι τελικά ως προς τα δημοσιονομικά έχουν βρεθεί τα περιβόητα 3 δισ. που απαιτούν οι τροϊκανοί. Με βάση αυτές τις πληροφορίες έρχονται περικοπές 1,1 δισ. ευρώ από τον τομέα της υγείας, περίπου 400 εκατ. ευρώ από τον τομέα της άμυνας, περίπου 400 εκατ. ευρώ από τις περικοπές σε καταναλωτικές και ελαστικές δαπάνες του Δημοσίου, περίπου 400 εκατ. ευρώ από τη νέα μείωση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, περίπου 45 εκατ. ευρώ από την περικοπή των πολυτεκνικών επιδομάτων και περίπου 75 εκατ. ευρώ από τη μείωση του εκλογικού επιδόματος.

Δεν έχει οριστικοποιηθεί το ύψος των περικοπών στις επιχορηγήσεις των ΟΤΑ, το οποίο θα κυμαίνεται από 200- 440 εκατ. ευρώ.

Στα έξοδα του κράτους περιλαμβάνονται και οι αμοιβές εργαζομένων και έτσι μπήκαν στο στρόχαστρο τα εργασιακά των υπαλλήλων σε ΔΕΚΟ και Τράπεζες που ελέγχονται από το Δημόσιο, όπου ουσιαστικά αίρεται η μονιμότητα

newsit.gr
epirus.ellas.tania@gmail.com
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από taniaioannina στις 2/08/2012 01:30:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Ο εξάλογος της νέας φτώχειας: 22% μείωση στον κατώτατο - 15% στις επικουρικές - άρση μονιμότητας στις ΔΕΚΟ - Μείωση στις συντάξεις των ευγενών ταμείων."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες