ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:3 Φεβρουαρίου 2012
Αναρτήθηκε από taniaioannina

Κίνα: κάδμιο στο πόσιμο νερό απειλεί πόλη 3,2 εκατομμυρίων!

Η διαρροή εντοπίσθηκε πριν από ένα μήνα και οι Αρχές έχουν κάνει έκτοτε τρεις ανεπιτυχεις προσπάθειες.

Καρκινογόνο κάδμιο έχει μολύνει το νερό του ποταμού Λίου στην Κίνα και τώρα απειλεί να περάσει στο δίκτυο ύδρευσης της πόλης Λιουζού, στην οποία...


κατοικούν 3,2 εκατομμύρια άνθρωποι. Η διαρροή εντοπίσθηκε πριν από ένα μήνα και οι Αρχές έχουν κάνει έκτοτε τρεις ανεπιτυχεις προσπάθειες να την σταματήσουν. Πιθανότεροι ύποπτοι για τη μόλυνση είναι έξι βιομηχανίες και ένα ορυχείο, οι εργασίες των οποίων διακόπηκαν.

Αν και στην αρχή οι αρμόδιοι διαβεβαίωναν ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, τα τελευταία 24ωρα άρχισαν να μοιράζουν μπουκάλια εμφιαλωμένου νερού σε κατοίκους δύο χωριών, παραδέχτηκαν ότι σε δείγματα ενός υδροηλεκτρικού φράγματος το καρκινογόνο κάδμιο μετρήθηκε σε οκταπλάσια ποσότητα των επιτρεπόμενων ορίων, ενώ τα χημικάπου έχουν ρίξει στο νερό για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση δεν έχουν φέρει αποτέλεσμα.

«Αυτή τη στιγμή η πόλη δεν κινδυνεύει. Οσο οι μετρήσεις δείχνουν κάδμιο έως και διπλάσιο του επιτρεπόμενου, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος. Αλλά ακόμη κι αν υπερβεί το όριο, έχουμε συγκεκριμένο σχέδιο: θα αντλήσουμε υπόγεια ύδατα από φρεάτια της περιοχής και θα τα κατευθύνουμε στο δίκτυο. Υπόσχομαι στους κατοίκους πως ό,τι και να γίνει δεν θα κόψουμε το νερό, το οποίο θα είναι καθαρό» δήλωσε εκπρόσωπος της τοπικής κυβέρνησης.

Η εκστρατεία για την ρίψη μεγάλων ποσοστήτων χημικών στο νερό της περιοχής έχει ενταθεί, με την συμμετοχή χιλιάδων αστυνομικών, πυροσβεστών και στρατιωτών. Το κάδμιο είναι πολύ επικίνδυνο για τον ανθρώπινο οργανισμό και μπορεί να προκαλέσει σοβαρές βλάβες, ιδίως στους πνεύμονες και το νεφρό.

tovima.gr
epirus.ellas.tania@gmail.com
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από taniaioannina στις 2/03/2012 12:00:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Κίνα: κάδμιο στο πόσιμο νερό απειλεί πόλη 3,2 εκατομμυρίων!"

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες