ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:4 Φεβρουαρίου 2012
Αναρτήθηκε από voulaioannina

Δεν είμαστε Σπιναλόγκα :Οι μαθητές του εσπερινού αντιδρούν στο αίτημα μετακίνησης του σχολείου.

Πολύ δύσκολα θα μετακινηθεί το νυχτερινό λύκειο από την Ακαδημία, ελλείψει άλλων χώρων.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι «καταλαγιάζει» ο θόρυβος που έχει προκληθεί από τις ανταλλαγές επιστολών και ανακοινώσεων μεταξύ του 4ου λυκείου που βασικά αξιώνει τη μετακίνηση και του νυχτερινού σχολείου.Το δεκαπενταμελές του νυχτερινού, με επιστολή του διαμαρτύρεται έντονα για ...
τις θέσεις που εξέφρασε ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου λυκείου πριν από λίγες μέρες.

 Ο σύλλογος έθετε ζήτημα μετακίνησης, καθώς θεωρεί ότι τα εσπερινά πρέπει να είναι μαζί, στον ίδιο χώρο, διαχωρίζοντας πάντως τη θέση του από ρατσιστικούς διαχωρισμούς. Οι μαθητές του εσπερινού πάντως, ζητάνε από το σύλλογο να ζητήσει συγγνώμη για το αίτημά του, θεωρώντας το υποτιμητικό για τους ίδιους. «Θεωρούμε τις προτάσεις και τις ενέργειές σας άκρως υποτιμητικές για εμάς τους εργαζόμενους-βιοπαλαιστές μαθητές και ελπίζουμε τουλάχιστον να έχετε το θάρρος της δημόσιας συγγνώμης για το δημοσίευμα».

 Οι μαθητές του εσπερινού, εκφράζουν την έκπληξή τους για το αίτημα και χαρακτηρίζουν «πρόταση ντροπής» αυτή του προέδρου του συλλόγου γονέων Νίκου Γοργόλη. «Σα να αποτελούμε τους κατοίκους της Σπιναλόγκας του 1904. Μια πρόταση ντροπής που στερείται επιχειρημάτων κάθε σοβαρότητας, λες και είμαστε εμείς το πρόβλημα στη λειτουργία του 4ου λυκείου» τονίζουν στο γράμμα τους οι μαθητές.Η ιστορία ξεκίνησε από τις τελευταίες μαθητικές καταλήψεις και το περιστατικό με τους χρήστες ναρκωτικών που βρέθηκαν στο προαύλιο του σχολείου. Το γεγονός διογκώθηκε με διάφορες ανακρίβειες και έφτασε στο επίπεδο των «μαθητριών που ήταν σε κώμα από χρήση κόκας» και τις συλλήψεις «15χρονου μαθητή-εμπόρου ναρκωτικών».

 Ακολούθησε ανταλλαγή επιστολών μεταξύ των διευθύνσεων των δύο σχολείων, με το 4ο να κάνει την αρχή και να επιρρίπτει ευθύνες στο νυχτερινό.Οι ενήλικοι μαθητές του εσπερινού, συνεχίζουν: «Τα δύο σχολεία είναι μεν συστεγαζόμενα αλλά λειτουργούν σε διαφορετικά ωράρια επί 30 χρόνια περίπου. Τι άλλαξε τη φετινή χρονιά που δεν συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια; Η διεύθυνση του 4ου ΓΕΛ άλλαξε και το προεδρείο του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, που μετά τις καταλήψεις των μαθητών των Οκτώβριο, άνανδρα και ύπουλα προσπαθούν να ρίξουν τις ευθύνες στο εσπερινό, με ενέργειες που είναι υποτιμητικές και κοινωνικά ρατσιστικές».Οι μαθητές συμπληρώνουν τη θέση ότι «η δημοτική αρχή και οι παράγοντες της εκπαίδευσης δεν είναι δυνατό να λάβουν υπόψη τους την πρόταση του προέδρου του συλλόγου γονέων του 4ου ΓΕΛ, για να εξυπηρετήσουν τη φετινή αδικαιολόγητη φαντασίωσή τους να εκδιώξουν το εσπερινό από το συγκρότημα της Ακαδημίας».

Δεν προβλέπεται μετακίνηση

Κάτι τέτοιο όντως δεν φαίνεται να σκέφτονται οι αρχές. Η περιφερειακή διευθύντρια εκπαίδευσης Φιλιώ Νόκα-Ζαράχη, τονίζει ότι μια τέτοια πρόταση, ειδικά στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία είναι άκαιρη και εκφράζει και τις ιδιαίτερες επιφυλάξεις της για το κοινωνικό αντίκτυπο που μπορεί να έχει ένας τέτοιος διαχωρισμός των μαθητών, για τους μαθητές των εσπερινών λυκείων. Από την άλλη, για να γίνει μια τέτοια μετακίνηση, θα πρέπει να υπάρχουν και οι αντικειμενικές συνθήκες, ένα άλλο κτίριο δηλαδή, το οποίο, στην παρούσα φάση, δεν υπάρχει.

agon.gr
epirus.ellas.voula@gmail.com
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από voulaioannina στις 2/04/2012 08:40:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Δεν είμαστε Σπιναλόγκα :Οι μαθητές του εσπερινού αντιδρούν στο αίτημα μετακίνησης του σχολείου."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες