ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:5 Φεβρουαρίου 2012
Αναρτήθηκε από voulaioannina

«Κόβονται» θέσεις αντιδημάρχων.

Με το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών.

Αρκετές ...απώλειες σε θέσεις αντιδημάρχων στους οκτώ δήμους του νομού Ιωαννίνων, συνολικά 16, φέρνει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που δόθηκε για διαβούλευση στην ΚΕΔΕ και την ΕΝΠΕ. Εφόσον ψηφιστεί, όπως αντικαθίσταται το άρθρο 59 του νόμου 3852/2010, δηλαδή του «Καλλικράτη», σε συνδυασμό με την νέα απογραφής πληθυσμού το 2011 που θα τεθεί σε ισχύ, θα...
μειωθούν οι θέσεις αντιδημάρχων. Πάντως, δεν διαφοροποιείται ο αριθμός ως προς στις επιπλέον θέσεις με βάση τον αριθμό των δημοτικών ενοτήτων, όπου επίσης επέρχονται αλλαγές.

Άσχετα με το πια απογραφή, του 2001 ή του 2011 που αναμένεται να ισχύσει, ληφθεί υπόψη με την προτεινόμενη τροποποίηση από δυο θέσεις αντιδημάρχων θα χάσουν οι δήμοι Ζίτσας, Πωγωνίου, Κόνιτσας, Μετσόβου, Βορείων Τζουμέρκων και Δωδώνης.

Με την νέα απογραφή ο δήμος Ζαγορίου θα χάσει τρεις θέσεις και ο δήμος Ιωαννιτών, παρόλο που ξεπερνά στη νέα απογραφή τους 100.000 κατοίκους με την τροποποίηση θα χάσει μια θέση αντιδημάρχου.

Η αλλαγή αυτή που φέρνει το υπουργείο Εσωτερικών προφανώς στοχεύει και στον περιορισμό του κόστους για τις αντιμισθίες των αντιδημάρχων οι οποίοι με τον «Καλλικράτη» ήταν πολλοί σε κάθε δήμο. Αν και οι δήμαρχοι θα ήθελαν περισσότερους και για να αναθέτουν τομείς ευθύνης, αλλά και για την ικανοποίηση φιλοδοξιών στην κατανομή αξιωμάτων.

Τι ισχύει και τι προτείνεται

Ειδικότερα, το άρθρο 59 του ν.3852/2010 σε σχέση με την προτεινόμενη αντικατάσταση έχει ως εξής:

Σε δήμους με πληθυσμό έως πέντε χιλιάδες κατοίκους (5.000) ορίζεται ένας αντιδήμαρχος, αντί για δυο που ήταν.

Στους δήμους με πληθυσμό από πέντε χιλιάδες έναν (5.001) έως είκοσι χιλιάδες (20.000) κατοίκους ορίζονται έως δύο αντιδήμαρχοι, ενώ ήταν τέσσερις με τον νόμο του «Καλλικράτη».

Στους δήμους με πληθυσμό από είκοσι χιλιάδες έναν (20.001) έως πενήντα χιλιάδες (50.000) κατοίκους ορίζονται έως τρεις αντιδήμαρχοι, από πέντε που ίσχυε.

Από πενήντα χιλιάδες έναν (50.001) έως εκατό χιλιάδες (100.000) κατοίκους ορίζονται έως τέσσερις αντιδήμαρχοι, από έξι που ισχύει τώρα.

Στους δήμους με πληθυσμό εκατό χιλιάδες έναν (100.001) κατοίκους έως διακόσιες χιλιάδες (200.000) κατοίκους ορίζονται έως πέντε (5) αντιδήμαρχοι, από 8 που είναι σήμερα.

Στους δήμους με πληθυσμό άνω των 200.000 κατοίκων που δεν αφορά την Ήπειρο και το νομό, ορίζονται έως έξι.

Αλλαγές και λόγω αριθμού ενοτήτων

Ο αριθμός των αντιδημάρχων αυξάνεται κατά έναν, εάν ο αριθμός των δημοτικών ενοτήτων που συνενώθηκαν είναι από πέντε έως και οκτώ, ενώ ισχύει για 5-7 ενότητες, κατά δύο εάν ο αριθμός των δημοτικών ενοτήτων είναι από εννέα έως και δώδεκα, αντί για 8-9 ενότητες που ισχύει, και κατά τρεις εάν ο αριθμός των δημοτικών ενοτήτων είναι δώδεκα και ανώτερος, αντί για 10 και πάνω.

Αυτή η διαφοροποίηση στον αριθμό ενοτήτων δεν επηρεάζει τους δήμους του νομού.

Αύξηση πληθυσμού, αλλά ένας λιγότερος αντιδήμαρχος στο δήμο Ιωαννιτών.

Ο μεγαλύτερος δήμος Ιωαννιτών από 97.657 κατοίκους... έσπασε το φράγμα των 100.000 και έφτασε στους 111.740 κατοίκους.

Σήμερα έχει με τον «Καλλικράτη» έξι αντιδημάρχους με βάση τον πληθυσμό από την απογραφή του 2001 και έναν επιπλέον από τον αριθμό των δημοτικών ενοτήτων, σύνολο επτά αντιδημάρχους.

Με το πολυνομοσχέδιο και την απογραφή του 2011, οι αντιδήμαρχοι στα Γιάννινα θα είναι πέντε με βάση τον πληθυσμό και ένας λόγω του αριθμού (έξι) των δημοτικών ενοτήτων, δηλαδή συνολικά έξι αντιδήμαρχοι.

Χάνει, παρόλο που ο πληθυσμός αυξήθηκε, μια θέση αντιδημάρχου.

Αν δεν ισχύσει άμεσα η νέα απογραφή και εφαρμοστεί μόνο ο νέος νόμος, ο δήμος Ιωαννιτών θα βρεθεί με πέντε αντιδημάρχους...

Χάνουν από δυο αντιδημάρχους οι άλλοι έξι και τρεις ο δήμος Ζαγορίου.

Οι έξι από τους επτά περιφερειακούς δήμους ανήκουν στην κλίμακα ως προς τον πληθυσμό από 5001-20.000 κατοίκους, παρά τις μειώσεις πληθυσμού που ανέδειξε η περσινή απογραφή. Όλοι τους χάνουν από δυο θέσεις αντιδημάρχων, λόγω νέου νόμου και όχι απογραφής, ενώ ο μικρότερος όλων σε πληθυσμό δήμο Ζαγορίου θα χάσει τρεις θέσεις.

Ο δήμος Ζίτσας με πληθυσμό 14.810, από 17.293 κατοίκους το 2001, σήμερα έχει πέντε αντιδημάρχους, εκ των οποίων οι τέσσερις λόγω πληθυσμού κι ένας από τον αριθμό δημοτικών ενοτήτων.

Με την νέα απογραφή δεν αλλάζει κάτι, αλλά με το νέο νόμο οι αντιδήμαρχοι μειώνονται σε δυο με το πληθυσμιακό κριτήριο και παραμένει ένας από τις ενότητες που είναι πέντε. Έτσι από πέντε θα είναι τρεις οι αντιδήμαρχοι στον δεύτερο σε πληθυσμό δήμο του νομού.

Ο δήμος Δωδώνης είναι τρίτος σε πληθυσμό, αλλά το 2011 απογράφηκαν 9.720 κάτοικοι από 13.939 το 2001.

Με τον «Καλλικράτη» οι αντιδήμαρχοι είναι τέσσερις με το πληθυσμιακό, αφού οι δημοτικές ενότητες είναι τέσσερις και δεν δικαιούται επιπλέον αντιδήμαρχο.

Με το νέο νόμο και την απογραφή του 2011 θα έχει μόνο δύο αντιδημάρχους, δηλαδή χάνει δυο θέσεις.

Ο δήμος Πωγωνίου με 8.990 κατοίκους πέρυσι, ενώ το 2011 είχε 11.092 κατοίκους, με τα ισχύοντα μπορεί να έχει σήμερα μέχρι πέντε αντιδημάρχους, οι τέσσερις λόγω πληθυσμού και ο ένας από τις έξι δημοτικές ενότητες.

Αν ψηφιστεί ως έχει το σχετικό άρθρο θα έχει τρεις αντιδημάρχους, οι δυο από τον πληθυσμό και έναν από τις ενότητες. Κι εδώ η ...απώλεια είναι δυο αντιδήμαρχοι.

Και ο δήμος Κόνιτσας θα έχει.. απώλειες. Η απογραφή του 2011 ήταν 6.390 κάτοικοι απλό 9.294 το 2001. Οι αντιδήμαρχοι σήμερα μπορεί να είναι μέχρι πέντε, ο ένας λόγω των πέντε δημοτικών ενοτήτων, αλλά με το νέο νόμο θα μειωθούν σε τρεις αφού χάνονται δυο θέσεις.

Ο δήμος Μετσόβου είχε στην τελευταία απογραφή 6.240 κατοίκους από 7.835 το 2001. Οι αντιδήμαρχοι μπορούν σήμερα να είναι μέχρι τέσσερις, αφού οι δημοτικές ενότητες είναι τρεις και δεν δικαιούται επιπλέον θέση. Ασχέτως με ποια απογραφή υπολογίζει κανείς, θα έχει μόνο δυο αντιδημάρχους, άρα δυο θέσεις λιγότερες.

«Απώλειες» και στο δήμο Βορείων Τζουμέρκων ο οποίος είχε στην περσινή απογραφή 5.770 από 7.097 κατοίκους το 2001. Οι αντιδήμαρχοι σήμερα μπορούν αν είναι μέχρι πέντε, ο ένας λόγω των επτά δημοτικών ενοτήτων, αλλά με το νέο νόμο θα μειωθούν σε τρεις, με τον έναν να διατηρείται λόγω ενοτήτων.

Ο δήμος Ζαγορίου είναι ο μοναδικός που... έπεσε κάτω από το φράγμα των 5.000 κατοίκων στην περσινή απογραφή πληθυσμού με μόλις 3.740 κατοίκους, ενώ το 2001 είχε 6.032 κατοίκους. Εδώ η μεγάλη αλλαγή θα επέλθει με την ισχύ της νέας απογραφής. Σήμερα μπορεί να έχει μέχρι πέντε αντιδημάρχους, ο ένας λόγω των πέντε δημοτικών ενοτήτων.

Με τη νέα απογραφή και το νέο νόμο, θα έχει μόνο δυο αντιδημάρχους, έναν λόγω πληθυσμού κι έναν από τις ενότητες.

Μέχρι να ισχύσει η νέα απογραφή θα έχει μόνο με το νέο νόμο, τρεις αντιδημάρχους.

neoiagones.gr
epirus.ellas.voula@gmail.com
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από voulaioannina στις 2/05/2012 08:40:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "«Κόβονται» θέσεις αντιδημάρχων."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες