ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:7 Φεβρουαρίου 2012
Αναρτήθηκε από voulaioannina

Στα λόγια μένει η μείωση των τιμών στο δημοτικό πάρκινγκ .

Ένα χρόνο μετά τις εξαγγελίες δεν έχει αλλάξει τίποτα

Στα λόγια για αρκετό καιρό ακόμα μένουν οι μειώσεις στο αντίτιμο του πάρκινγκ στα Λιθαρίτσια που είχε εξαγγείλει η Δημοτική Αρχή εδώ και περίπου ένα χρόνο, αφού η εγκατάσταση του ηλεκτρονικού συστήματος τιμολόγησης και χρονοχρέωσης θα ...
καθυστερήσει να εφαρμοστεί, εξαιτίας διάφορων λόγων όπως η ολοκλήρωση της μελέτης για την διαμόρφωση του πάρκου στα Λιθαρίτσια η οποία θα επιφέρει αλλαγές στη διαμόρφωση του χώρου του πάρκινγκ, αλλά και το τι θα γίνει με την επικαιροποιημένη κυκλοφοριακή μελέτη, πολλές από τις ρυθμίσεις που προβλέπει αυτή, επηρεάζουν και το δημοτικό χώρο στάθμευσης.

Η Δημοτική Αρχή έχει παραχωρήσει το πάρκινγκ στο Πνευματικό Κέντρο το οποίο το εκμεταλλεύεται για να έχει έσοδα. Μαζί με την εκμετάλλευση όμως έχει αναλάβει και την υποχρέωση να διενεργήσει τον διαγωνισμό για την προμήθεια και εγκατάσταση του ηλεκτρονικού συστήματος έκδοσης εισιτηρίων, των ηλεκτρονικών μπαρών και γενικά ότι χρειάζεται για να μπορέσει να λειτουργήσει η χρονοχρέωση.

Τα έξοδα για τον διαγωνισμό αυτό σύμφωνα με τους υπεύθυνους του Πνευματικού Κέντρου, ανέρχονται περίπου στα 100.000 ευρώ, ποσό διόλου ευκαταφρόνητο. Γι' αυτό άλλωστε και τηρούν στάση αναμονής, αφού θεωρούν και σωστά, πως μια τέτοια επένδυση δεν είναι δυνατόν να γίνει πριν αποσαφηνιστεί το τι μέλι γενέσθαι τόσο με τη διαμόρφωση του πάρκου στα Λιθαρίτσια όσο και με την κυκλοφοριακή μελέτη.

Σε ότι αφορά το πρώτο, η διαμόρφωση του πάρκου προβλέπει μεταξύ άλλων και την κατάργηση του πάνω διαζώματος του σημερινού πάρκινγκ, κάτι που αλλάζει εντελώς την μορφή, τη χωροταξία αλλά και τη χωρητικότητα του, γεγονός που σημαίνει πως θα ήταν άστοχη η όποια τοποθέτηση του ηλεκτρονικού συστήματος σε ένα χώρο ο οποίος δεν θα έχει τη μορφή που έχει σήμερα.

Παράλληλα, η επικαιροποιημένη κυκλοφοριακή μελέτη του δήμου Ιωαννιτών, προβλέπει κι αυτή παρεμβάσεις που αλλάζουν τις ρυθμίσεις αλλά και τη δομή που έχει σήμερα το πάρκινγκ στα Λιθαρίτσια κι έτσι αποτελεί κι αυτή ένα ακόμα εμπόδιο για την ολοκλήρωση του νέου συστήματος χρονοχρέωσης.

Τι σημαίνουν πρακτικά όλα αυτά; Πως μέχρι να βρεθεί η χρηματοδότηση από τον Δήμο, προφανώς μέσω ΕΣΠΑ, για το έργο της διαμόρφωσης του πάρκου και έως ότου αποφασιστεί αν τα όσα προτείνονται στην κυκλοφοριακή μελέτη θα γίνουν πράξη και κατά πόσο αυτά θα επηρεάσουν το συγκεκριμένο χώρο, η εγκατάσταση ηλεκτρονικών εισιτηρίων μένει στα συρτάρια.

Προτάσεις για άμεση μείωση

Μέσα στο Δήμο πάντως υπάρχουν φωνές και μάλιστα αντιδημάρχων που πιστεύουν πως η καθυστέρηση αυτή, όσο δικαιολογημένη κι αν είναι, δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για τη μη μείωση των τιμών, στα πλαίσια που επιτάσσει και η χρονική και οικονομική συγκυρία.

Υποστηρίζουν δηλαδή πως μπορεί να υπάρξει μια μείωση και μια άλλη τιμολογιακή πολιτική και χρέωση με τα υφιστάμενα δεδομένα, χωρίς την εγκατάσταση του ηλεκτρονικού συστήματος και πως είναι στο χέρι της Δημοτική Αρχής και της διοίκησης του Πνευματικού Κέντρου να ρίξουν τις τιμές άμεσα.

Πριν ένα χρόνο

Θυμίζουμε πως η μείωση των τιμών στάθμευσης στο δημοτικό πάρκινγκ, είχε ανακοινωθεί από την αρμόδια αντιδήμαρχο Βούλα Τσίλη, εδώ και ένα χρόνο.

Τότε η Δημοτική Αρχή είχε επισημάνει πως οι μειώσεις θα είναι από τα 3 ευρώ που κόστιζε η κάρτα, στο 1 ευρώ την πρώτη ώρα και 50 λεπτά για κάθε επιπλέον ώρα μετά,

Επίσης, για την πρώτη μισή ώρα το παρκάρισμα θα είναι δωρεάν.

Τόνιζε βέβαια πως αυτά τα μέτρα θα χρειαστούν και χρόνο και... τρόπο, καθώς η δημοτική αρχή έπρεπε να εξασφαλίσει τον τρόπο υπολογισμού της ώρας που αφήνει κάθε οδηγός το αυτοκίνητό του στο δημοτικό πάρκινγκ, αλλά και τον τρόπο ελέγχου.

Τον τρόπο για να γίνει αυτός ο έλεγχος βρέθηκε, μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος, αλλά προέκυψαν άλλα εμπόδια που μέχρι στιγμής πάνε πολύ πίσω την προαναγγελθείσα μείωση.

neoiagones.gr
epirus.ellas.voula@gmail.com
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από voulaioannina στις 2/07/2012 08:40:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Στα λόγια μένει η μείωση των τιμών στο δημοτικό πάρκινγκ ."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες