ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:6 Φεβρουαρίου 2012
Αναρτήθηκε από taniaioannina

Στο παρά πέντε της συμφωνίας.

Νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών το απόγευμα.


Δεκτές έγιναν -σχεδόν στο σύνολό τους- από τους αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ οι απαιτήσεις που έχει εγείρει η τρόικα προκειμένου να συνεχίσει την παροχή οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα.

Το περίγραμμα της συμφωνίας για το νέο...


οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας περιγράφεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το πρωθυπουργικό γραφείο αργά το βράδυ της Κυριακής. Όπως επισημαίνεται, ο Λουκάς Παπαδήμος και οι κύριοι Γιώργος Παπανδρέου, Αντώνης Σαμαράς και Γιώργος Καρατζαφέρης συμφώνησαν στα εξής βασικά θέματα:

1) Τη λήψη μέτρων εντός του 2012 για τον περιορισμό των δημόσιων δαπανών κατά 1,5% του ΑΕΠ,

2) Την εξασφάλιση της βιωσιμότητας των επικουρικών συνταξιοδοτικών ταμείων,

3) Την αντιμετώπιση του ελλείμματος ανταγωνιστικότητας με τη λήψη μέτρων που περιλαμβάνουν ρυθμίσεις σε διάφορους τομείς, όπως η μείωση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους, με στόχο την ενίσχυση της απασχόλησης και της οικονομικής δραστηριότητας,

4) Την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με συνδυασμό μέσων που διασφαλίζουν την προαγωγή του δημόσιου συμφέροντος και την επιχειρηματική αυτονομία τους.

Για να περιοριστούν οι δαπάνες του δημοσίου κατά ένα επιπλέον 1,5% του ΑΕΠ μέσα στο 2012, απαιτείται να κλείσουν κρατικοί οργανισμοί, να απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι (15.000 απομακρύνσεις έχουν ζητήσει οι δανειστές) και να κοπούν "βιαίως" κονδύλια που κατευθύνονται στο χώρο της υγείας και της εθνικής άμυνας.

Εξασφάλιση βιωσιμότητας των επικουρικών συνταξιοδοτικών ταμείων συνεπάγεται περικοπή των συντάξεων σε ποσοστό περίπου 20%.

Για την προώθηση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων συμφωνήθηκε να μειωθεί το μισθολογικό και μη μισθολογικό κόστος. Η μείωση των κατώτερων θεσμοθετημένων αμοιβών θα επιφέρει μείωση και των μισθών που κινούνται πάνω από τα κατώτερα όρια. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, η μείωση του κατώτερου μισθού τυπικώς αφορά μόνο τους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας.

Οι πολιτικοί αρχηγοί, προτού ανακοινώσουν τη συμφωνία με την ΕΕ, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα ενημερώσουν και θα λάβουν τη σύμφωνη γνώμη των κομμάτων τους.

Για να αιτιολογήσουν τη συναίνεσή τους, οι κύριοι Παπανδρέου, Σαμαράς και Καρατζαφέρης σχεδιάζουν ήδη την επικοινωνιακή τακτική τους. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα επιμείνει ότι με τη νέα συμφωνία η χώρα θα αποφύγει τη χρεοκοπία, κάνοντας ειδική υποσημείωση στο θέμα της οικονομικής ενίσχυσης των τραπεζών με κοινές μετοχές που θα περιέλθουν στο κράτος.

Ο αρχηγός της ΝΔ θα επισημάνει ότι με τους χειρισμούς του διασώθηκε ο 13ος και ο 14ος μισθός και ότι λόγω της άρνησης του δεν αυξάνονται οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτωντων κοινοβουλευτικών τους ομάδων. Με τον τρόπο αυτό, αναμένεται να επιχειρηματολογήσει ο κ. Σαμαράς, η οικονομία δεν θα μπει σε νέο κύκλο ύφεσης.

"Δεν θα συμβάλω στην έκρηξη της επανάστασης από εξαθλίωση", δήλωσε έξω από το Μέγαρο Μαξίμου το βράδυ της Κυριακής ο κ. Καρατζαφέρης θέλοντας να στείλει το μήνυμα ότι με τις πράξεις θέλει να συμβάλει ώστε να αποτραπούντα χειρότερα.

Η ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων του κ. Παπαδήμου με τους πολιτικούς αρχηγούς αναμένεται για το απόγευμα, σε νέα συνάντηση στο πρωθυπουργικό γραφείο. Προτού ολοκληρωθούν οι διαβουλεύσεις για το περιεχόμενο του προγράμματος οι αρχηγοί των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση θα λάβουν το 15σέλιδο προσχέδιο της νέας δανειακής σύμβασης προκειμένου να μελετήσουν τα νέα μέτρα με τα οποία επιδιώκεται να αυξηθούν τα κρατικά έσοδα κατά 4,4 δισ ευρώ.

Ερώτημα παραμένει πώς θα αντιδράσουν οι κοινοβουλευτικές ομάδες των τριών κομμάτων και εάν οι βουλευτές θα επικυρώσουν τη συμφωνία.

protothema.gr
epirus.ellas.tania@gmail.com
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από taniaioannina στις 2/06/2012 11:00:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Στο παρά πέντε της συμφωνίας."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες