ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:7 Φεβρουαρίου 2012
Αναρτήθηκε από voulaioannina

Η κλεψύδρα ενός διαφορετικού πολέμου .

Με τις παρούσες παγκόσμιες οικονομικές αποφάσεις, επηρεάζεται άμεσα και επικίνδυνα το γεωπολιτικό τοπίο ολόκληρου του πλανήτη.

Ενδεχόμενες αναταραχές που θα δημιουργήσουν και θα οδηγήσουν στον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο, ή διαφορετικά τον πρώτο ψηφιακό παγκόσμιο πόλεμο, αποτελούν ήδη μία ...
αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα. Τα λογικά πλαίσια σήμερα αντικαθίσταται από το υπερκέρδος και την εξουσία.

Σε αυτό το σημείο, εισάγεται η έννοια του διαδικτύου. Η ανησυχητική ιδέα του τέλους του internet, γίνεται μεθοδικά και με αργό τρόπο πραγματικότητα. Ιστοσελίδες όπως το Megaupload ήδη έχουν δεχθεί τις πρώτες επιθέσεις της πολιτικής στρατηγικής της CIA έναντι της ελεύθερης έκφρασης και διακίνησης ιδεών.

Οι αποκαλύψεις της ιστοσελίδας Wikileaks, χάρη στην οποία πολλές εκατοντάδες χιλιάδες απόρρητα έγγραφα είδαν το φως της δημοσιότητας, αποτελούν εξίσου ένα στοιχείο υπέρ μίας άλλης εμπόλεμης πραγματικότητας.

Έγγραφα στα οποία μπορεί κανείς να διακρίνει το όνομα ενός μεγάλου συνόλου πολιτικών από πολλές χώρες του πλανήτη, και κυρίως τις πιο «σημαντικές». Αμερική, Καναδάς, Βενεζουέλα, Αργεντινή, Αγγλία, Γαλλία, Ισπανία, Ελλάδα, Γερμανία, Ιταλία, Ρωσία, Λιβύη, Ρωσία, Κίνα και Ιαπωνία, είναι μερικές μόνο από τις χώρες στις οποίες αναφέρονται τα έγγραφα. Πολλοί υποστηρικτές και επικριτές του Wikileaks, λειτουργούν πλέον με επίγνωση ότι οι πληροφορίες του παρεμποδίζονται και αποσιωπούνται ώστε να διατηρήσουν το καθεστώς του τωρινού γεωπολιτικού και οικονομικού κλίματος.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η σχετική ερώτηση του κινήματος Zeitgeist:
Έχει η οποιαδήποτε κυβέρνηση, η οποία εκπροσωπεί και ενεργεί εκ μέρους του λαού, το δικαίωμα να λειτουργεί με τέτοια μυστικότητα και σε πολλές περιπτώσεις παράνομα;

Η απάντηση που θα έδινε σε πρώτο χρόνο κάποιος που έχει λογική είναι όχι. Σε δεύτερο χρόνο όμως, αυτή η ερώτηση δεν έχει απάντηση. Το ίδιο συμβαίνει και με την ερώτηση για το εάν τέτοιου είδους ενέργειες είναι κατακριτέες από το ευρύ κοινό, ποιος ο ρόλος των μέσων μαζικής ενημέρωσης και του διαδικτύου ώστε να ελέγχεται η δομή της εξουσίας.

Τα ΜΜΕ έχουν αλλάξει τρόπο λειτουργίας. Ο παλαιότερος φορμαλισμός τους έχει μετατραπεί σε μία κλεψύδρα όπου στη μια πλευρά βρίσκεται το κέρδος, ενώ στην άλλη ο πολιτικός κόσμος και η εν γένει εξουσία. Κάθε φορά που η πλευρά του κέρδους γεμίζει περισσότερο από το μισό, το οποιοδήποτε μέσω ενημέρωσης γυρίζει την κλεψύδρα ανάποδα. Το ίδιο συμβαίνει και όταν ξεπεράσει το μισό και το κομμάτι της εξουσίας. Η «κλεψύδρα του αδέσμευτου» έχει περιοριστεί πλέον σημαντικά, έως και εκμηδενιστεί.

onusnewsgr.blogspot.com
epirus.ellas.voula@gmail.com
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από voulaioannina στις 2/07/2012 05:10:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

1 σχόλια for "Η κλεψύδρα ενός διαφορετικού πολέμου ."

  1. Blog Contest Prize Draw, you are invited!
    Blogsitem.info the popularity of blog sites and quality competition. Blogsitem.info directory of your Web site or blog address can join the contest by adding your blog. Win prizes and get involved in the largest blog directory as well. Details about the competition, can be found at Blogsitem.info. Please visit and sign-up for hits and blogsite contest.


    Contact:
    http://www.blogsitem.info
    contact@blogsitem.info

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες