ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:1 Φεβρουαρίου 2012
Αναρτήθηκε από xristos.konitsa

Ήπειρος Τόπος να Ζείς: "Σχετικά με το πρόγραμμα "ΑΝΑΣΑ" για τον Αμβρακικό ."

Έχουμε τονίσει επανειλημμένα ότι το ρόλο μας ως αντιπολίτευση στην Περιφέρεια δε θέλουμε να τον εξαντλήσουμε κάνοντας μόνο κριτική στη διοίκηση της Περιφέρειας για τα λάθη και τις παραλείψεις της, αλλά ταυτόχρονα να παίρνουμε πρωτοβουλίες για να προωθηθούν σημαντικά θέματα για την περιοχή.

Στη λογική αυτή, εκτός από το να επεξεργαζόμαστε ...
προτάσεις χρήσιμες για τον τόπο και να τις καταθέτουμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο και τα όργανα της Περιφέρειας, συμβάλουμε με τις δυνατότητες που έχουμε να προωθηθούν σημαντικά ζητήματα και έργα για την Περιφέρεια. Ένα από τα σημαντικά θέματα που αφορούν δύο από τις περιφερειακές ενότητες της Περιφέρειας είναι και το θέμα του Αμβρακικού. Ήδη με τοποθετήσεις μας έχουμε αναδείξει το ζήτημα στο επίπεδο του Περιφερειακού Συμβουλίου και της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης.

Μία από τις προεκλογικές μας προτάσεις και δεσμεύσεις ήταν να αξιοποιηθεί το εγκεκριμένο ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα ΑΝΑΣΑ για τον Αμβρακικό για να βοηθήσει ουσιαστικά στην επίλυση των μεγάλων περιβαλλοντικών προβλημάτων του κόλπου και στην τόνωση της παραγωγικής δραστηριότητας της γύρω περιοχής.

Πιστεύοντας στη σημασία της άμεσης ενεργοποίησης του προγράμματος αυτού και γνωρίζοντας τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που έχει οδηγήσει σε μεγάλη συρρίκνωση το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), εντείναμε τις προσπάθειές μας με τις ακόλουθες πρωτοβουλίες :

Στην επίσκεψη του διευρυμένου κλιμακίου κυβερνητικών στελεχών στην Ήπειρο (Άρτα) πριν από ένα περίπου χρόνο παρουσία του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου, ο επικεφαλής της παράταξης κ. Βαγγέλης Αργύρης έθεσε με πολύ επιτακτικό τρόπο την ανάγκη να ενεργοποιηθεί το πρόγραμμα ΑΝΑΣΑ, στο οποίο ο ίδιος ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και το κυβερνητικό κλιμάκιο αποδέχτηκε.
Αναμένοντας τις πρωτοβουλίες του αρμόδιου Υπουργείου Ανάπτυξης και βλέποντας την καθυστέρηση στην υλοποίηση της κυβερνητικής δέσμευσης, ο επικεφαλής της παράταξης και με την ιδιότητά του ως αντιπροέδρου της Βουλής μαζί με το στέλεχος του Υπουργείου και σύμβουλο της παράταξης κ. Κ. Αρβανίτη, επισκέφθηκαν πριν το τέλος του έτους τον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Θάνο Μωραϊτη για το θέμα.

Ο υφυπουργός ήταν πολύ σαφής τονίζοντας τα πολύ στενά χρηματοδοτικά πλαίσια του ΠΔΕ, του οποίου έχει την ευθύνη, όμως τόνισε ότι αναγνωρίζει τη σημασία του προγράμματος για το εθνικής σημασίας οικοσύστημα του Αμβρακικού. Δεσμεύθηκε ότι επανεξετάζοντας άμεσα το σύνολο των ειδικών αναπτυξιακών προγραμμάτων θα δρομολογήσει την ενεργοποίηση του ΑΝΑΣΑ. Συμφωνήθηκε στη συνάντηση ότι πρέπει να αξιοποιηθούν στο έπακρο οι δυνατότητες που προσφέρουν τα προγράμματα του ΕΣΠΑ και τα προγράμματα «Α. Μπαλτατζής» και Αλιεία και να χρησιμοποιηθούν με απόλυτη φειδώ πρόσθετοι εθνικοί πόροι για να συμπληρώσουν τις απόλυτα αναγκαίες παρεμβάσεις που θα έχουν το μέγιστο περιβαλλοντικό και αναπτυξιακό αποτέλεσμα.

Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου, έγινε πραγματικότητα η δέσμευση του υφυπουργού με την πραγματοποίηση της εναρκτήριας συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης του προγράμματος, με την οποία ανοίγουν οι διαδικασίες ώστε στο πρώτο τρίμηνο να ενταχθούν για χρηματοδότηση τα πρώτα έργα και αναγκαίες μελέτες που θα κριθούν ως υψηλής προτεραιότητας.
Ο λόγος πλέον είναι στους φορείς (κυρίως Περιφέρεια και δήμοι), που κλήθηκαν το προσεχές δεκαήμερο να υποβάλλουν τις επικαιροποιημένες προτάσεις τους καταθέτοντας τεχνικά δελτία στην Τεχνική Γραμματεία του προγράμματος, στην οποία συμμετέχει και ο Κ. Αρβανίτης.

Ελπίζουμε ότι με τη συμβολή όλων θα πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στο ασφυκτικό πλαίσιο της οικονομικής συγκυρίας που διανύει η χώρα μας και με τις πρωτοβουλίες μας να είμαστε χρήσιμοι για τον τόπο μας.

Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από xristos.konitsa στις 2/01/2012 02:29:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Ήπειρος Τόπος να Ζείς: "Σχετικά με το πρόγραμμα "ΑΝΑΣΑ" για τον Αμβρακικό .""

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες