ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:9 Φεβρουαρίου 2012
Αναρτήθηκε από voulaioannina

Σας παίρνουν το Καστελόριζο σε πέντε λέπτα !

Από στρατιωτικής απόψεως, το Καστελόριζο θα μπορούσε να καταληφθεί από τους Τούρκους, σε τόσο χρόνο όσο χρειάζεστε για να διαβάσετε αυτό το άρθρο!

Τόσο απλά -και οδυνηρά για την Ελλάδα- περιγράφει την κατάσταση στο «National Review Online», ο διακεκριμένος Αμερικανός αναλυτής Ντάνιελ Πάιπς. Προεξοφλώντας πως το σύμπλεγμα Καστελορίζου θα...
αποτελέσει το θερμό σημείο, σε επικείμενο θερμό επεισόδιο Ελλάδος - Τουρκίας.

Ο Αμερικανός αναλυτής αναδεικνύει την γεωστρατηγική σημασία του Καστελορίζου, την ώρα που η ελληνική οικονομία και κοινωνία παραπαίουν, ενώ η αποτρεπτική ισχύς της χώρα πέφτει σε οριακά σημεία.

Εντύπωση προκαλεί πως ο Παίπς καλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση να υποστηρίξει την Ελλάδα στην ανακήρυξη Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ). Στη συνέχεια εξηγεί τη γεωστρατηγική σημασία του συμπλέγματος Καστελορίζου, το πως αποκόπτει τη δυνατότητα στην Τουρκία να παρεμβληθεί σε μεγάλα θαλάσσια τμήματα μεταξύ Ελλάδος-Κύπρου, ενώ επιτρέπει σε Ισραήλ, Κύπρο και Ελλάδα να δημιουργήσουν έναν νοητό θαλάσσιο διάδρομο για τη μεταφορά υδρογονανθράκων και φυσικού αερίου στην Ευρώπη, χωρίς να απαιτείται τουρκική άδεια.

Ο Αμερικανός αναλυτής στηλιτεύει ανοικτά την πολιτική εκφοβισμού του Ερντογάν απέναντι στην Ελλάδα και την Κύπρο, τις υπερπτήσεις πάνω από το Καστελόριζο, και από την άλλη υπογραμμίζει την δυναμική ισραηλινή ρητορική, ότι δηλαδή διασφαλίζεται η ασφάλεια των περιοχών εξόρυξης υδρογονανθράκων και φυσικού αερίου της Κύπρου και κάθε απειλή θα αναντηθεί.

Ως ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α. δεν έχουμε παρά να προσθέσουμε πως, πέρα και ανεξάρτητα από την όποια παρούσα τραγική για τη χώρα συγκυρία, το σύμπλεγμα Καστελορίζου οφείλει να θωρακιστεί άμεσα. Μιλούμε για θωράκιση αμυντική, οικονομική, δημογραφική. Οι τρόποι υπάρχουν, το κόστος μπορεί να αποβεί ελάχιστο, τα γεωστρατηγικά (και προεκτατικά οικονομικά) οφέλη όμως που θα κατοχυρώσει η Ελλάδα θα είναι σπουδαιότατα και ανυπολόγιστης αξίας.

elkeda.gr
epirus.ellas.voula@gmail.com
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από voulaioannina στις 2/09/2012 08:03:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Σας παίρνουν το Καστελόριζο σε πέντε λέπτα !"

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες