ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:7 Φεβρουαρίου 2012
Αναρτήθηκε από voulaioannina

Μειώνεται συνολικά η παραγωγή του γάλακτος .

Μεγάλα τα προβλήματα της κτηνοτροφίας – Τι ζητάνε οι κτηνοτρόφοι

Μεγάλη μείωση στην παραγωγή του αγελαδινού γάλατος αλλά για πρώτη φορά φέτος, μετά από πολλά χρόνια και του αιγοπρόβειου καταγράφεται από τους κτηνοτρόφους, μια εικόνα που...
διαπιστώνεται και στην Ήπειρο ειδικά στο αγελαδινό γάλα.

Η μείωση αυτή αποδίδεται στην ακρίβεια των ζωοτροφών, στην ανυπαρξία εργαλείων χρηματοδότησης των παραγωγών, στις καθυστερήσεις πληρωμών από πλευράς τυροκομείων και εταιρειών που απορροφούν τα προϊόντα, γεγονότα που οδηγούν τους κτηνοτρόφους σε οικονομική «ασφυξία».

Στα συμπεράσματα αυτά κατέληξε ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ) που πραγματοποίησε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου. Κοινή διαπίστωση όλων ήταν ότι η κτηνοτροφία, διέρχεται σήμερα μια σοβαρή περίοδο κρίσης. Μεταξύ των προβλημάτων συμπεριλαμβάνονται το υψηλό κόστος των εισροών και ιδιαίτερα των ζωοτροφών και της φορολογίας, οι τιμές πώλησης, τα δάνεια και οι χρηματοδοτήσεις από τις τράπεζες των κτηνοτρόφων, το ιδιοκτησιακό καθεστώς και η χρήση των βοσκοτόπων κ.α.

Οι βοσκότοποι

Μεγάλο πρόβλημα παραμένουν οι βοσκότοποι και η επίλυση των επί 10ετιες άλυτων προβλημάτων που αφορούν τους βοσκότοπους, όπως το ιδιοκτησιακό καθεστώς, η νομή και η χρήση τους. Στις προτάσεις σημειώνονται: «Απαιτείται η δημιουργία ενός ενιαίου κώδικα για όλους τους βοσκότοπους της χώρας, που θα περιέχει ρυθμιστικές διατάξεις για τη βόσκηση.

 Ο κώδικας αυτός θα δίνει λύση σε θέματα όπως η ίδρυση νέου φορέα χρήσης και διαχείρισης βοσκότοπων με την συμμετοχή για πρώτη φορά σε αυτό κτηνοτρόφου η εκπροσώπου κτηνοτροφικής οργάνωσης, εκπροσώπου της δημοτικής αρχής, του τοπικού διαμερίσματος και ενός λιβαδότοπου εκπροσώπου της κάθε περιφερικής ενότητας. Να χαρτογραφηθούν και οριοθετηθούν ώστε να γίνει γνωστή η βοσκοικανοτητα αυτών, να σταματήσει να ισχύει το κοινόχρηστο αυτών, να αποδίδονται στον κτηνοτρόφο με μακροχρόνια μίσθωση για να μπορεί να τον βελτίωση για ίδιον όφελος. Ακόμη να μπορεί να ελέγχεται ο κτηνοτρόφος ως προς τον τρόπο που χρησιμοποιεί και διαχειρίζεται την βοσκή ώστε να αποτραπούν φαινόμενα υποβοσκησης ,υπερβοσκησης, ερημοποίησης, διάβρωσης και πυρκαγιών.

Για τη γενετική βελτίωση και τη θεσμοθέτηση και εφαρμογή νέου πλαισίου για τη γενετική βελτίωση των φυλών αγροτικών ζώων στη χώρα μας, οι προτάσεις του ΣΕΚ οι οποίες έχουν κατατεθεί στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τη δημιουργία Εθνικού Συμβουλίου Γενετικής Βελτίωσης, καθώς και την καθιέρωση και ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου ενός Πανελλαδικού Συλλογικού Οργάνου των Κτηνοτρόφων. Σκοπός όλων αυτών είναι να βοηθηθεί ο κτηνοτρόφος ώστε να συμπεριλάβει στην καθημερινή εκτέλεση των υποχρεώσεων στις εκτροφές και τις πρακτικές εκείνες, που θα καταστήσουν τα ζώα του αποδοτικότερα χρόνο με τον χρόνο, ανθεκτικότερα στις ζωονόσους, ώστε να σταματήσει η εισαγωγή ξενικού γενετικού υλικού, που τόση μεγάλη οικονομική αιμορραγία είναι για τον κτηνοτρόφο και την χώρα μας.

Τέλος ο σύνδεσμος κάνει πρόταση για καθιέρωση και χρήση κινητών σφαγείων.

Ειδικά για την ηλεκτρονική διασύνδεση σφαγείων και την υποχρεωτική αναγραφή της προέλευσης των κρεάτων στην ταμειακή μηχανή, τονίζεται από τους κτηνοτρόφουυς ότι η ηλεκτρονική διασύνδεση των σφαγείων αποτελεί πρωτοβουλία του ΣΕΚ με στόχο να περιφρουρηθεί η «ταυτότητα» του ελληνικού κρέατος και να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο των ελληνοποιήσεων μέσα από τη συλλογή, διασταύρωση και ανάλυση πρωτογενών στοιχείων. Με τον τρόπο αυτό εκτιμούν, ότι θα προστατευτεί η ελληνική παράγωγη ζωικών προϊόντων αλλά και ο Έλληνας καταναλωτής.

proinanea.gr
epirus.ellas.voula@gmail.com
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από voulaioannina στις 2/07/2012 09:30:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Μειώνεται συνολικά η παραγωγή του γάλακτος ."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες