ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:7 Φεβρουαρίου 2012
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Γωργικά τριετή Λύκεια με δωρεάν σίτιση – στέγαση!

Την ίδρυση Αγροτικών Τεχνολογικών Λυκείων ή αλλιώς Γεωργικών Σχολών στην περιφέρεια προωθεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με διάταξη που περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου για την Οργάνωση και Λειτουργία του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «Δήμητρα».

Σύμφωνα με το άρθρο 11 του νομοσχεδίου, με απόφαση των συναρμόδιων υπουργείων Παιδείας και Αγροτικής Ανάπτυξης και...
την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος θα μπορούν να δημιουργούνται Γεωργικές Σχολές τριετούς φοίτησης.

Οι απόφοιτοι των Σχολών αυτών θα παίρνουν κανονικά απολυτήριο, αντίστοιχο με αυτό που λαμβάνουν οι συμμαθητές τους στα τεχνολογικά λύκεια, καθώς επίσης και Πράσινο Πιστοποιητικό, το αποτελεί βεβαίωση για τις γνώσεις που απέκτησαν πάνω στην ειδικότητα που ακολούθησαν. Κάθε Γεωργική Σχολή θα έχει συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο, με στόχο την εκπαίδευση και την κατάρτιση των νέων που επιθυμούν να ασχοληθούν με το επάγγελμα του αγρότη.

Την ευθύνη για τον καθορισμό των προγραμμάτων σπουδών αλλά και των διδακτικών βιβλίων θα έχει το υπουργείο Παιδείας, ενώ τα παιδιά που φοιτούν στα Αγροτικά Τεχνολογικά Λύκεια θα διδάσκονται και μαθήματα γενικής παιδείας. Για τον λόγο αυτόν θα αποσπώνται στις Γεωργικές Σχολές καθηγητές γενικών λυκείων, για να καλύψουν τη διδακτέα ύλη των μαθημάτων γενικής παιδείας.

Οσον αφορά τη διδασκαλία των εξειδικευμένων μαθημάτων που σχετίζονται με τα αγροτικά επαγγέλματα και την παρακολούθηση της πρακτικής άσκησης, θα την αναλάβουν πανεπιστημιακοί και καθηγητές ΤΕΙ, οι οποίοι θα αποσπώνται από Ιδρύματα της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Οσοι μαθητές αποφασίσουν να φοιτήσουν στα Αγροτικά Τεχνολογικά Λύκεια, θα έχουν δωρεάν στέγαση και σίτιση εντός των Σχολών, ενώ δικαίωμα εγγραφής έχουν και αλλοδαποί πολίτες, οι οποίοι προέρχονται μόνο από χώρες που ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Για να φοιτήσουν, όμως, στις Γεωργικές Σχολές θα πρέπει να καταβάλουν δίδακτρα υπό τη μορφή του τέλους εγγραφής, το κόστος της οποίας θα καθοριστεί από τα συναρμόδια υπουργεία Παιδείας και Αγροτικής Ανάπτυξης. Σε κάθε περίπτωση, ο αριθμός των αλλοδαπών μαθητών δεν μπορεί να ξεπερνά το 10% του συνολικού αριθμού που φοιτά σε κάθε Αγροτικό Τεχνολογικό Λύκειο.

Εύη Πανταζοπούλου dimokratianews.gr
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 2/07/2012 08:40:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Γωργικά τριετή Λύκεια με δωρεάν σίτιση – στέγαση!"

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες