ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:6 Φεβρουαρίου 2012
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Κράτος δεν χτίζεται με κλεμμένα αγάλματα...

Άσχετα με την ''πολιτική των αγαλμάτων'' και μακριά από τους φθηνούς μεγαλοϊδεατισμούς του Γκρουέφσκι και της παρέας του, αρχίζει και εντείνεται ο προβληματισμός σχετικά με το ό,ποιο μέλλον της FYROM.

Στη Δύση, όλο και πιό προβληματισμένοι φέρονται πολιτικοί κύκλοι αλλά και think tanks, .Σε σημείο που γίνεται ανοιχτά λόγος από κάποιους για το ενδεχόμενο να αναθεωρηθούν τα σύνορα στη FYROM. Πως θα...
γίνει αυτό;

Μέσα από μια συνολική πολιτική συμφωνία μεταξύ Αλβανών, Σέρβων και Σκοπιανών, για το Κοσσυφοπέδιο όσο και για την ίδια τη FYROM. Είναι ενδεικτικά τα αναφέρει το ''Γερμανικό Ινστιτούτο Διεθνών Υποθέσεων και Ασφάλειας'', που εδρεύει στο Βερολίνο, και το οποίο κάνει λόγο για έναν νέο γύρο αλλαγών των συνόρων στα Βαλκάνια, πράγμα που απηχεί βεβαίως τις γερμανικές θεωρίες που επιθυμούν κατακερματισμένη Βαλκανική, εύκολη λεία στο επελαύνον γερμανικό κεφάλαιο.
Τι επισημαίνεται στην ανάλυση του γερμανικού ιδρύματος; Πως η υφιστάμενη κατάσταση μπορεί να αποδειχθεί ''αντιπαραγωγική'' για τη Δύση.

Και πως ένας πιθανός διαμελισμός στο Κοσσυφοπέδιο, αναπόφευκτα θα φέρει επιπτώσεις και στην FYROM. Η επίτευξη διαρκούς πολιτικής σταθερότητας στην περιοχή, σημειώνει η ανάλυση, πρέπει να συνίσταται στις παραχωρήσεις (ποιών;) και στη μερική αλλαγή των συνόρων στην περιοχή. Ο Σέρβος αναλυτής Ντούσαν Ρέλιγιτς τονίζει πως η FYROM, το Κοσσυφοπέδιο και η Βοσνία–Ερζεγοβίνη αποτελούνται από εύθραυστες κοινωνίες, που απειλούνται ξανά με εθνοτικές συγκρούσεις. Συγκρούσεις που κατ' αυτόν θα επιβάλλουν τελικά αλλαγή των συνόρων.


Καταλύτης, σύμφωνα με την δική του ανάλυση, θα αποδειχθεί το δεδομένο ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Αλβανών, επιθυμεί να ενωθεί με το Κοσσυφοπέδιο ή την ίδια την Αλβανία. Είναι φανερό πως η μοίρα της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης, των Σκοπίων και του Κοσσυφοπεδίου, κάπουτρέχει παράλληλα. Οι εθνικές κοινότητες αναγκάζονται να ζουν μαζί, και δεν ζουν ταυτόχρονα, αφού είναι εντελώς διαφορετικές.

Εκτιμούμε, ως ΕΛ.ΚΕ.Δ.Α., πως μια διχοτόμηση του Κοσσυφοπεδίου θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχη εξέλιξη και στα Σκόπια. Στην περίπτωση αυτή, απλά θα πάει περίπατο η ψευδεπίγραφη ''μακεδονική'' ταυτότητα των Σκοπίων. Ο σε αμετανόητο βαθμό εθνικιστής πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι, μπορεί να εργάζεται νυχθημερόν για την επιβολή ''μακεδονικής ταυτότητας'', μόνο που αδυνατεί να καταλάβει πως οι Αλβανοί της FYROM δεν έχουν καμμία διάθεση να ταυτιστούν με αυτήν.

Και ένα κράτος με τις παθολογίες της FYROM, δεν μπορεί να σταθεί μέσα από τα αγάλματα του Φίλιππου και του Αλέξανδρου.
Ιδίως όταν και αυτά ακόμη, αποτελούν προϊόν κλοπής και σφετερισμού ελληνικής κληρονομιάς...

ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α.
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 2/06/2012 10:26:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Κράτος δεν χτίζεται με κλεμμένα αγάλματα..."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες