ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:2 Φεβρουαρίου 2012
Αναρτήθηκε από Παναγιώτης

Ανακοίνωση των κρατών – μελών της ζώνης του ευρώ. Οι επίσημες ανακοινώσεις που δεν μας είπαν...

Το  Ράδιο 9 δημοσιεύει τις επίσημες ανακοινώσεις… που δεν μας είπαν.
Επειδή ακόμη και οι επίσημες ανακοινώσεις πλέον λογοκρίνονται από τα ελληνικά ΜΜΕ, το Ράδιο 9 σήμερα δημοσιοποιεί την «ανακοίνωση των κρατών – μελών της ζώνης του ευρώ» καθώς και τη «συμφωνία για την ενίσχυση της δημοσιονομικής πειθαρχίας και σύγκλισης».

Διαβάστε τα 2 έγγραφα (που δεν είναι κρυφά…) και απορήστε μαζί μας… Είναι δυνατόν να...
μην μας ενημερώνει η κυβέρνηση για αυτά που αποφασίζονται για εμάς χωρίς εμάς ΚΑΙ ΠΑΛΙ…;

Στα έγγραφα που ακολουθούν θα διαβάσετε ότι η νέα συνθήκη (που θα αντικαταστήσει τη Συνθήκη της Λισσαβόνας) είναι έτοιμη και θα ψηφιστεί το Μάρτιο. Μάλιστα στην επίσημη ανακοίνωση διαβάζουμε ότι «για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας απαιτείται η αμετάκλητη δέσμευση όλων των πολιτικών κομμάτων ως προς το νέο πρόγραμμα».

Μένει να δούμε αν εννοούν και τα κόμματα της αριστεράς.
Επίσης οι ευρωπαίοι ηγέτες κατέληξαν σε συμφωνία και για μια νέα συνθήκη για τη σταθερότητα, το συντονισμό και τη διακυβέρνηση της Ευρώπης. Σύμφωνα μ’ αυτή… οι εθνικοί προϋπολογισμοί απαιτείται να είναι ισοσκελισμένοι ή πλεονασματικοί. Το πολύ να μας επιτρέπουν έλλειμμα…. 0,5 % ! Σε περίπτωση παρέκκλισης θα ενεργοποιείται «αυτόματος μηχανισμός διόρθωσης» !

Διαβάστε τα έγγραφα και αναρωτηθείτε…. Μας ενημέρωσαν ποτέ για αυτά;

Διαβάστε τη μετάφραση του εγγράφου στα ελληνικά:
Συμφωνία για την ενίσχυση της δημοσιονομικής πειθαρχίας και σύγκλισης
Οι ευρωπαίοι ηγέτες κατέληξαν σε συμφωνία για μια νέα Συνθήκη για τη σταθερότητα, το συντονισμό και τη διακυβέρνηση, με στόχο την ενίσχυση της δημοσιονομικής πειθαρχίας και τη θέσπιση περισσότερο αυτόματων κυρώσεων και αυστηρότερης επιτήρησης εντός της ζώνης του ευρώ, ειδικότερα με την εισαγωγή ενός “κανόνα ισοσκελισμένου προϋπολογισμού”.

Σύμφωνα με τη νέα συνθήκη για το “δημοσιονομικό συμβόλαιο”, οι εθνικοί προϋπολογισμοί απαιτείται να είναι ισοσκελισμένοι ή πλεονασματικοί, ένα κριτήριο το οποίο πληρείται αν το ετήσιο διαρθρωτικό έλλειμμα δεν υπερβαίνει το 0,5% του ονομαστικού ΑΕΠ. Ο εν λόγω κανόνας ισοσκελισμένου προϋπολογισμού θα πρέπει να ενσωματωθεί εντός ενός έτους στα εθνικά νομικά συστήματα των κρατών μελών, σε συνταγματικό ή ισοδύναμο επίπεδο. Σε περίπτωση παρέκκλισης από αυτόν τον κανόνα, θα ενεργοποιείται ένας αυτόματος μηχανισμός διόρθωσης. Θα καθορίζεται από το κάθε κράτος μέλος βάσει των αρχών που προτείνονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα μπορεί να επιβεβαιώνει τη μεταφορά του εν λόγω κανόνα ισοσκελισμένου προϋπολογισμού σε εθνικό επίπεδο. Η απόφασή του είναι δεσμευτική ενώ θα μπορεί να επιβάλει πρόστιμο το οποίο θα ανέρχεται έως 0,1% του ΑΕΠ, και θα καταβάλλεται στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.

Η Συνθήκη που συμφωνήθηκε σήμερα επίσης ενισχύει τους δημοσιονομικούς κανόνες για την ευρωζώνη με την υιοθέτηση της ψηφοφορίας με αντίστροφη ειδική πλειοψηφία στην απόφαση για το εάν θα κινηθεί η διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος για μια χώρα. Η ψηφοφορία με αντίστροφη ειδική πλειοψηφία θα χρησιμοποιείται επίσης για την επιβολή κυρώσεων.

Η νέα Συνθήκη επίσης περιέχει διατάξεις για το συντονισμό και τη σύγκλιση της οικονομικής πολιτικής των κρατών μελών αλλά και για τη διακυβέρνηση της ευρωζώνης. Πιο συγκεκριμένα, οι Σύνοδοι Κορυφής της ευρωζώνης θα διεξάγονται τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο.

Η Συνθήκη που συμφωνήθηκε σήμερα θα είναι νομικά δεσμευτική, όπως μια διεθνής συμφωνία, και θα υπογραφεί στο περιθώριο της συνάντησης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 1 και 2 Μαρτίου. Θα τεθεί σε ισχύ μετά την κύρωσή της από τουλάχιστον 12κράτη μέλη της ευρωζώνης και είναι ανοιχτή στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αυτή τη στιγμή δεν είναι μέλη της ευρωζώνης.Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Παναγιώτης στις 2/02/2012 07:46:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Ανακοίνωση των κρατών – μελών της ζώνης του ευρώ. Οι επίσημες ανακοινώσεις που δεν μας είπαν..."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες