ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:3 Φεβρουαρίου 2012
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Επιστολή φαρμακοποιού "βόμβα". Όλη η αλήθεια για την φαρμακευτική δαπάνη στην Ελλάδα.

Αξιότιμοι κύριοι,
Κάποια στιγμή πρέπει αν θέλουμε να υπάρχουμε ως κράτος και κοινωνία να λέμε την αλήθεια. Για το μείζον θέμα της φαρμακευτικής δαπάνης λοιπόν, ΝΑΙ μπορεί να περιοριστεί, εφόσον το θέλουμε και το θέλουν αυτοί που κυβερνούν.

Πολύς λόγος γίνεται για τα γενόσημα (αντίγραφο-φάρμακο) και πραγματικά είναι μια από τις βασικές παραμέτρους, όχι...
όμως με τον τρόπο που τα τρωκτικά για άλλη μια φορά θέλουν να εφαρμόσουν. Η υπερσυνταγογράφηση και η σπατάλη οφείλεται στο ότι ο συνταφογράφος ιατρός έχει πολλαπλά οφέλη από την παρασκευάστρια εταιρεία, της οποίας και το φάρμακο συνταγογραφεί.

Αυτονόητο είναι ότι αν συνταγογραφήσει με τη δραστική ουσία, κόβεται το όφελος καθώς η εταιρεία – παραγωγός δεν μπορεί να πριμοδοτήσει κάτι το οποίο θα διαχειριστεί ο τελικός αποδέκτης που είναι το φαρμακείο.

Μπορεί λοιπόν το σύστημα υγείας να αποζημιώνει το ημερήσιο κόστος θεραπείας με βάση την δραστική ουσία έχοντας μια προκαθορισμένη τιμή βάσης για ημερήσιου κόστους με γνώμονα το φθηνότερο γενόσημο και αν ο ασφαλισμένος θελήσει να αγοράσει το πρωτότυπο να πληρώσει ο ίδιος το επιπλέον κόστος, πράγμα που σήμερα του το απαγορεύουν. Δυστυχώς, ενώ το γνωρίζουν το αποκρύπτουν υποκύπτοντας στα συμφέροντα εταιριών και ιατρών.

Επίσης η ηλεκτρονική συνταγογράφηση που τόσο διαφημίζουν είναι τόσο διάτρητη ως σύστημα που μπορεί ο ίδιος ασφαλισμένος σε μια ημέρα να πάει σε 5 διαφορετικούς ιατρούς να συνταγογραφήσει 5 διαφορετικές με τα ίδια φάρμακα συνταγές και να πάει σε 5 διαφορετικά φαρμακεία να πάρει τα φάρμακα x5 φορές, και αυτό γιατί δεν εστιάζουν σε μια κάρτα υγείας που θα περνάνε σε αυτά τα φάρμακα και η οποία δεν θα μπορεί να φορτωθεί στην μνήμη της με τα ίδια φάρμακα πέρα της μιας φοράς το μήνα. Το πρόβλημα είναι μεγάλο αλλά και απλό στη λύση τους αρκεί να θέλουν να το λύσουν.

Ως φαρμακοποιός πολίτης αυτής της χώρας και ασφαλισμένος, στην Ευρώπη είμαι ενημερωμένος να ενημερώνω για την αλήθεια τους συμπατριώτες μου και χαίρομαι που και ο φαρμακευτικός σύλλογος Κέρκυρας αποφάσισε να κινηθεί σε αυτή την κατεύθυνση, απαιτώντας από τον πανελλήνιο φαρμακευτικό σύλλογο, την δημοσιοποίηση της αλήθειας και την πάλη για τον εξορθολογισμό του συστήματος που τόσο έχουμε ανάγκη όλοι μας.

Μετά τιμής Νίκος Τριβυζάς,
Φαρμακοποιός, Ευγ.Βουλγάρεως 73 – Κέρκυρα

Επισυνάπτεται επιστολή του φαρμακευτικού συλλόγου Κέρκυρας προς τον πανελλήνιο σύλλογο

Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 2/03/2012 08:17:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Επιστολή φαρμακοποιού "βόμβα". Όλη η αλήθεια για την φαρμακευτική δαπάνη στην Ελλάδα."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες