ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:9 Φεβρουαρίου 2012
Αναρτήθηκε από voulaioannina

Έβαλαν χέρι και στο Επιμελητήριο !

Ανάστατοι είναι χιλιάδες μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και στα Γιάννινα από την αποκάλυψη ότι μεγάλο μέρος των εισφορών τους στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων, πάνω από 1 εκ. ευρώ, «έκανε φτερά», αφού η Τράπεζα της Ελλάδος το «επένδυσε» σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου!

Μάλιστα, η κίνηση της Τράπεζας της Ελλάδος έγινε κυριολεκτικά εν αγνοία των Διοικήσεων όλων των Επιμελητηρίων της χώρας, οι άνθρωποι των οποίων έμειναν...
εμβρόντητοι, όταν έμαθαν τα… μαντάτα! Και αυτό, γιατί ουσιαστικά πρόκειται για χρήματα των μικρομεσαίων επιχειρηματιών, που περνούν τις δυσκολότερες ώρες τους, με την επιβίωσή τους να κρέμεται από μια… κλωστή!

Δυστυχώς, πρόκειται για ένα ακόμη δείγμα κακοδιαχείρισης στην εθνική Οικονομία. Υπενθυμίζεται, ότι η Τράπεζα της Ελλάδος είχε «παίξει» σε ομόλογα και τα χρήματα Ασφαλιστικών Ταμείων (!), προκαλώντας την εύλογη αντίδραση χιλιάδων πολιτών, που είδαν τα λεφτά τους να… εξανεμίζονται εν μια νυκτί!

Όπως αποκάλυψε χθες, ο κ. Βασίλης Βασιλείου, Οικονομικός Επόπτης της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, πλέον όλα τα Ιδρύματα της χώρας θα κινηθούν νομικά κατά της Τράπεζας, αλλά και των αρμόδιων Υπουργείων.

Πάνω από 1 εκ.!
Ο κ. Βασιλείου τόνισε σε συνέντευξη Τύπου, ότι στις 26 Ιανουαρίου έφθασε στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων ένα γράμμα από την Τράπεζα το οποίο γνωστοποιούσε, ότι τα χρήματα «επενδύθηκαν» σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου και σε έντοκα γραμμάτια!
Έτσι, από 1.941.275,50 ευρώ που είχε το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, πλέον έχει 763.915,46 ευρώ. Πρόκειται δηλαδή για μια μείωση άνω του 1 εκ. ευρώ!

Συνολικά, σε όλη τη χώρα τα χρήματα των Επιμελητηρίων έχουν περιοριστεί πλέον σχεδόν στα 22 εκ. ευρώ, από 56,2 εκ. που ήταν! Πρόκειται δηλαδή για μια μείωση της τάξης του 60%, την ώρα που με το επικείμενο PSI, τα ομόλογα θα «κουρευτούν» και άλλο, δηλαδή το Επιμελητήριο και κατ’ επέκταση οι επιχειρηματίες των Ιωαννίνων θα χάσουν ακόμη περισσότερα χρήματα!

«Αρπαγή»!
Δικαιολογημένα, λοιπόν, ο κ. Βασιλείου έκανε λόγο χθες για αρπαγή των χρημάτων των εμπόρων. «Και μάλιστα πρόκειται για χρήματα που δεν έχουμε εισπράξει ποτέ από το Δημόσιο, γιατί όλα τα έξοδά μας τα καλύπτουμε από τις συνδρομές των μελών μας. Ξαφνικά θα βρεθούμε χωρίς χρήματα, μετά και την ολοκλήρωση του PSI. Είναι σαν να μπαίνουν, να αρπάζουν τις καταθέσεις μας και να τις «παίζουν» σε ομόλογα, χωρίς την έγκρισή μας!».
Παράλληλα, σημείωσε πως ούτε η Κεντρική Διοίκηση των Επιμελητηρίων ήξερε για τις… επενδύσεις της ΤτΕ, οι οποίες, όπως τόνισε, δεν είναι τωρινό φαινόμενο.

Το πήρε πίσω…
Στο μεταξύ, μετά τη γενική κατακραυγή της Επιμελητηριακής κοινότητας, ο υπουργός Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ξεκαθάρισε, ότι δεν τίθεται κανένα θέμα πλέον για κατάργηση της υποχρεωτικής εγγραφής επιχειρήσεων στα Επιμελητήρια όλης της χώρας.

«Δεν τίθεται κανένα ζήτημα κατάργησης της υποχρεωτικής εγγραφής των επιχειρήσεων στα Επιμελητήρια όλης της χώρας, καθώς κάτι τέτοιο θα αποτελούσε ένα καίριο χτύπημα στη βιωσιμότητα των επιμελητηρίων», αναφέρει το υπουργείο Ανάπτυξης, σε απάντησή του στον Τομεάρχη Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας της Νέας Δημοκρατίας Κωστή Χατζηδάκη.
Πάντως, πολλοί Γιαννιώτες επιχειρηματίες, αλλά και στελέχη του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, χαρακτήριζαν αδιανόητη την κατάργηση της υποχρεωτικής εισφοράς των επιχειρήσεων στα Επιμελητήρια, καθώς μια τέτοια εξέλιξη ουσιαστικά θα οδηγούσε σε λουκέτο τους συγκεκριμένους Φορείς, που σήμερα αποτελούν έναν πολύτιμο βοηθό των επιχειρήσεων.

Ο Θ. Οικονόμου
Για το ίδιο θέμα, ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ, Θανάσης Οικονόμου, έστειλε χθες (πριν ο υπ. Ανάπτυξης αναγκαστεί να δώσει άρον – άρον εξηγήσεις) επιστολή προς τους υπουργούς Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο και Ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοΐδη, με την οποία τους ζητούσε να μην επιτρέψουν να συμβεί κάτι τέτοιο.

«Μία τέτοια εξέλιξη, εκτιμώ ότι θα επιφέρει αρνητικά αποτελέσματα στην επιχειρηματικότητα, καθώς στερεί ένα χρήσιμο εργαλείο στήριξης στη μικρή και μεσαία επιχείρηση» ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην επιστολή του ο Θανάσης Οικονόμου.
Και υπογράμμιζε, ότι τα Επιμελητήρια λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και δεν επιδοτούνται από το Κράτος. Ακόμη, «προσφέρουν αντισταθμιστικά οφέλη για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, καθώς και πρόσβαση σε πληροφορία και ενημέρωση για μία σειρά κρίσιμων ζητημάτων: φορολογικά, ασφαλιστικά, χρηματοδοτήσεις. Αποτελούν χρήσιμα και αναντικατάστατα εργαλεία για την Πολιτεία στο επίπεδο της χάραξης της οικονομικής της πολιτικής».

proinoslogos.gr
epirus.ellas.voula@gmail.com
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από voulaioannina στις 2/09/2012 09:50:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Έβαλαν χέρι και στο Επιμελητήριο !"

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες