ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:3 Φεβρουαρίου 2012
Αναρτήθηκε από taniaioannina

Απίστευτο Βίντεο: Δείτε πως εκλαμβάνει ο εγκέφαλος μας, τις εικόνες γύρω του.

Το βίντεο που θα παρακολουθήσετε είναι μέρος ενός πειράματος που έκαναν στο Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ σχετικά με το πως αντιλαμβάνεται ο ανθρώπινος εγκέφαλος τις εικόνες και τα ερεθίσματα που δέχεται κάθε δευτερόλεπτο.

Οι νευροεπιστήμονες του πανεπιστημίου της καλιφόρνια κατάφεραν να αποκωδικοποιήσουν και στη συνέχεια να ανασυνθέσουν Δείτε Βίντεο...


με τη βοήθεια του μαγνητικού τομογράφου, τις οπτικές εικόνες που “παίζονται” μέσα στον εγκέφαλο μας. Τι βλέπουμε εμείς δηλαδή και τι πραγματικά καταγράφει το μυαλό μας και φυσικά πως το καταγράφει.

Το αποτέλεσμα της έρευνας τους φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στο να “οπτικοποιήσουν” τις ανθρώπινες σκέψεις. Όσο απίστευτο και εάν ακούγεται οι επιστήμονες επιβεβαιώνουν ότι σε λίγα χρόνια με τη βοήθεια της τεχνολογίας θα μπορούν να “διαβάζουν” τις ανθρώπινες σκέψεις.

Στο πείραμα οι νευροεπιστήμονες έδειχναν μέσω τηλεοράσεως εικόνες σε έναν άνθρωπο και την ίδια στιγμή κατέγραφαν τη ροή του αίματος του, μέσα στον οπτικό φλοιό του εγκέφαλο του, με τη βοήθεια μαγνητικής τομογραφίας. Στη συνέχεια πέρασαν τα δεδομένα σε ένα υπερ – κομπιούτερ που τους έδωσε τις εικόνες που θα παρακολουθήσετε.

Η απεικόνιση αυτή θεωρούν ότι είναι το πρώτο βήμα για να αποκωδικοποιήσουν τις σκέψεις του ανθρώπου και να τις μεταφράσουν. Και όχι μη φοβάστε το αφεντικό σας ή η πεθερά σας δεν μπορούν ακόμη να το κάνουν. Ο εγκέφαλος σας παραμένει ένα επτασφράγιστο μυστικό – ακόμη-. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας αυτής όμως, οι επιστήμονες μπορούν να “αναγνορείσουν πώτε κε πος το μιαλώ μας αντηλαμββανεται τα λάθει” ακόμη και τα...ορθογραφικά. Ακριβώς όπως εσείς που διαβάζεται αυτές τις γραμμές τώρα.

Στο βίντεο η αριστερή πλευρά είναι οι πραγματικές εικόνες και στη δεξιά η απεικόνιση των όσων εκλαμβάνει το μυαλό μας και πως εκείνο τα “βλέπει”.
iatropedia.com
epirus.ellas.tania@gmail.com
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από taniaioannina στις 2/03/2012 02:10:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , , .

0 σχόλια for "Απίστευτο Βίντεο: Δείτε πως εκλαμβάνει ο εγκέφαλος μας, τις εικόνες γύρω του."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες