ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:2 Φεβρουαρίου 2012
Αναρτήθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π.

Αδούλωτη Κερύνεια: "Απαράδεκτο και απορριπτέο."

Στην πρώτη τακτική του συνεδρία το νέο Εκτελεστικό Συμβούλιο του Σωματείου Αδούλωτη Κερύνεια, στις 26/1/2012, ασχολήθηκε και με το περίγραμμα θέσεων της Ελληνοκυπριακής πλευράς, το οποίο σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες, αποτελούσε τη βάση των κωδικοποιημένων θέσεων που είχε καταθέσει ο Πρόεδρος Χριστόφιας για τους σκοπούς της τριμερούς.

Η ομόφωνη απόφαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου είναι ως ακολούθως:...

1.Το περίγραμμα θέσεων είναι απαράδεκτο και απορριπτέο για τους ακόλουθους λόγους:

(α) Προτείνεται απλά περιορισμός της έκτασης της κατοχής. Η Τουρκική κατοχή παύει με τις προτάσεις Χριστόφια να είναι η ουσία του Κυπριακού αλλά η έκταση της και εφόσον περιοριστεί το κατεχόμενο έδαφος καθίσταται κατά τον πρόεδρο Χριστόφια, αποδεκτή και προτείνεται να νομιμοποιηθεί.

(β) Οι πρόσφυγες χωρίζονται σε επιστρέφοντες υπό Ελληνοκυπριακή Διοίκηση με την επιστροφή εδαφών και σε πρόσφυγες των οποίων οι τέσσερεις βασικές ελευθερίες να εφαρμοσθούν μετά από μια μεταβατική περίοδο. Δηλαδή μας κοροϊδεύουν κιόλας από πάνω. Μας λένε οτι: δεν ζητούν σήμερα την επιστροφή μας ώστε πάνω στη γη μας να κάμουν Κράτος οι Τουρκοκύπριοι και οι Τούρκοι έποικοι, όπως προτείνει ο κ. Χριστόφιας και μετά από κάμποσα χρόνια θα τους πεί η «Ομόσπονδη» Κύπρος, η οποία θα ευρίσκεται υπό την κηδεμονία της ΄Αγκυρας, να εγκαταλείψουν τα σπίτια και τις περιουσίες μας για να αποκατασταθούν οι δικές μας οι βασικές ελευθερίες. Αυτό και αν είναι εμπαιγμός και σοβαρότατη πρόκληση.
Το θράσος των νεροκουβαλητών των Βρετανοτουρκικών συμφερόντων παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις. Για την εξυπηρέτηση Βρετανοτουρκικών συμφερόντων σε βάρος των δικαίων της Κύπρου και του Λαού μας το ψέμα, η υποκρισία και η παραπλάνηση είναι στην ημερήσια διάταξη της πολιτικής.
.
(γ) Το περίγραμμα θέσεων της Κυβέρνησης Χριστόφια επιβεβαιώνει τη διαχρονική θέση, τις εκτιμήσεις και τις προειδοποιήσεις της Αδούλωτης Κερύνειας ότι:
• Η Τουρκική λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας έχει περιεχόμενο και συγκεκριμμένα εξυπακούει τη δημιουργία Τουρκικού Κράτους πάνω στην κατεχόμενη γή μας με παραμερισμό Κρατικών Δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας και των δικών μας βασικών ελευθεριών. Γιαυτό και οι βασικές μας ελευθερίες στέλνονται στις Ελληνικές καλένδες, με διπλό στόχο. Πρώτα να μας ξεγελάσουν σήμερα να αποδεχθούμε το έκτρωμα που ετοιμάζουν και δεύτερον προσβλέποντας οτι μέχρι τότε είτε θα έχουμε αποθάνει, είτε και εμείς και τα παιδιά μας θα έχουμε εξουθενωθεί και θα έχουμε εγκαταλείψει το αίτημα για επιστροφή.
• Για να αποφύγουμε το μοιραίο επιβάλλεται η επανατοποθέτηση του Κυπριακού με στόχο την απελευθέρωση και όχι την Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία

(δ) Οι Κερυνειώτες πρόσφυγες απορρίπτουν ασυζητητί τον προεδρικό εμπαιγμό τους και επαναλαμβάνουμε ότι θα πολεμήσουμε τέτοια λύση του Κυπριακού με όλα τα εις την διάθεση μας μέσα.

(ε) Καλούμε τα Κόμματα της «αντιπολίτευσης» να απαντήσουν ξεκάθαρα ποια είναι η θέση τους σε ότι αφορά την ουσία του περιγράμματος θέσεων η οποία αφορά τον περιορισμό της έκτασης της κατοχής και παραπομπής του δικαιώματος επιστροφής των προσφύγων στις Ελληνικές καλένδες.
Θα αναμένουμε.

Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π. στις 2/02/2012 02:43:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Αδούλωτη Κερύνεια: "Απαράδεκτο και απορριπτέο.""

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες