ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:4 Φεβρουαρίου 2012
Αναρτήθηκε από voulaioannina

Ζώντας σε ένα «μανιταρόσπιτο» στο δάσος!

Δικαστικοί στο επάγγελμα αλλά και καλλιτέχνες συνάμα, ο Robert και η Marguerite Antell ξέκλεβαν συνέχεια λίγο από τον πολύτιμο χρόνο τους για να κάνουν μεγάλες βόλτες στο δάσος, συλλέγοντας μανιτάρια.

Τότε ήταν που τους μπήκε στο μυαλό μια παράξενη ιδέα...
«Για φαντάσου να μπορούσαμε να φτιάξουμε το σπίτι μας όπως τα μανιτάρια! Με λοβούς και… καπέλα! Και να είναι το ένα δίπλα στο άλλο σαν μια μικρή συλλογή, όπως αυτές που συναντάμε στο δάσος!».

Αυτό ήταν! Άρχισαν αμέσως τις εργασίες και το ψάξιμο μέχρι που βρήκαν τον κατάλληλο χώρο: Μια δασωμένη χαράδρα δίπλα στο Powder Mills Park της Νέας Υόρκης ήταν ότι έπρεπε για το… μανιταρόσπιτό τους!


Αφού διαμόρφωσαν το οικόπεδο, έφτιαξαν στη συνέχεια τα σχέδια του σπιτιού, που ήθελαν να μοιάζει στο πιο ενδεικτικό είδος των μανιταριών, το Queen’s Anne’s Lace (σ.σ. «δαντέλα της βασίλισσας Άννας).

Το «Mushroom House» πήρε σύντομα «σάρκα και οστά», αποτελώντας ένα από τα αξιοθέατα της περιοχής! Η δομή αποτελείται από τέσσερις λοβούς, καθένας από τους οποίους έχει διάμετρο 9 μέτρα και στηρίζεται σε κολόνες από οπλισμένο σκυρόδεμα που ζυγίζουν 80 τόνους!


Σε δύο λοβούς βρίσκονται τα υπνοδωμάτια, ένας λοβός λειτουργεί ως καθιστικό αλλά και χώρος όπου το ζευγάρι απολαμβάνει το φαγητό του και ένας συνθέτει την κουζίνα με όλα τα απαραίτητα.


Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν στο εσωτερικό είναι κυρίως ξύλο και πέτρα, ενώ στο κάθε «καπέλο» τοποθετήθηκαν μεγάλα παράθυρα έτσι ώστε το φυσικό φως να «πλημμυρίζει» το σπίτι όλες τις ώρες της ημέρας, προσφέροντας στο ζευγάρι αυτό που ακριβώς ζητούσαν εξ αρχής: Επαφή με τη φύση και εναρμόνιση με το τοπίο!

perierga.gr
epirus.ellas.voula@gmail.com
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από voulaioannina στις 2/04/2012 06:30:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Ζώντας σε ένα «μανιταρόσπιτο» στο δάσος!"

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες