ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:2 Φεβρουαρίου 2012
Αναρτήθηκε από voulaioannina

Ελεύθερες πλέον οι εξετάσεις σε εργαστήρια - διαγνωστικά κέντρα.

Καταργείται το πλαφόν με την συμμετοχή να φθάνει στο 15%.

 Επιτέλους και μια καλή είδηση για τους ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) και στην Ήπειρο! Όπως ανακοίνωσε χθες, ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού Κ. Σουλιώτης, έχει υπάρξει συμφωνία με...
όλα τα εργαστήρια και τα διαγνωστικά κέντρα της χώρας για την κάλυψη των απεικονιστικών και εργαστηριακών εξετάσεων για 9,2 εκ. ασφαλισμένους!

Μάλιστα, καταργείται πλέον το πλαφόν για τις εξετάσεις που ίσχυε ανά κέντρο ή ανά εργαστήριο, με αποτέλεσμα να δίνεται η ευκαιρία στους ασφαλισμένους να κάνουν τις εξετάσεις τους, όπου θέλουν, συμμετέχοντας σε ποσοστό 15%, χωρίς να περιμένουν σε «ουρές» και χωρίς βεβαίως να ταλαιπωρούνται!

Πολύ καιρό…
Όπως τόνιζαν χθες Ηπειρώτες ασφαλισμένοι στον ΕΟΠΥΥ, ήταν μια είδηση που περίμεναν για πολύ καιρό, αφού έως τώρα η διαδικασία ήταν εντελώς δυσλειτουργική, οδηγώντας τους ασφαλισμένους στην απόγνωση, μιας και έπρεπε να προγραμματίσουν από καιρό τα ραντεβού τους, ενώ όσοι δεν το έκαναν εγκαίρως έπρεπε να επιστρατεύσουν όλη τους την υπομονή μέχρι να έρθει η σειρά τους!
«Αίρονται πλέον όλοι οι περιορισμοί που ίσχυαν και σύμφωνα με τους οποίους κάθε διαγνωστικό κέντρο μπορούσε να διενεργήσει συγκεκριμένο αριθμό εξετάσεων» είπε χθες ο κ. Σουλιώτης.

Τα αντίμετρα…
Βέβαια είπε, ότι έχει ληφθεί μια σειρά από άλλα μέτρα, που λειτουργούν ως… αντίμετρα, για να αντισταθμίσουν την κατάργηση του πλαφόν στις εξετάσεις. «Το πρώτο από αυτά είναι η παροχή έκπτωσης από 10%-20% (rebate) των ιδιωτικών κέντρων και εργαστηρίων προς τον ΕΟΠΥΥ» είπε, για να προσθέσει, ότι η έκπτωση θα είναι μεγαλύτερη, όσο αυξάνεται ο τζίρος κάθε κέντρου.
«Οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας θα ισχύουν όσο παραμένει σε ισχύ και ο προϋπολογισμός για τις απεικονιστικές και αιματολογικές εξετάσεις» δήλωσε και ανέφερε, ότι ο σχετικός προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ για τις εξετάσεις είναι κλειστός και θα δαπανηθούν 352 εκατ. ευρώ για όλο τον χρόνο.

Ηλεκτρονικός έλεγχος…
Παράλληλα, να σημειωθεί ότι θα γίνεται και ηλεκτρονικός έλεγχος των εξετάσεων, αφού τα μεγάλα διαγνωστικά κέντρα θα αναλάβουν να φτιάξουν ένα πρόγραμμα μηχανογράφησης, και θα καλύψουν την λειτουργία του δικτύου των ηλεκτρονικών ελέγχων. Έτσι, ο ΕΟΠΥΥ και τα συμβεβλημένα κέντρα θα έχουν ακριβή εικόνα για τον αριθμό των διενεργούμενων εξετάσεων ανά ασφαλισμένο.
Όπως είπε χθες ο κ. Σουλιώτης, οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί υποχρεούνται πλέον να καταγράφουν τον αριθμό των επισκέψεων που δέχονται κάθε μήνα.

Στάση εργασίας…
Στο μεταξύ, συνεχίζονται δυστυχώς τα προβλήματα στα δημόσια Νοσοκομεία και στην Ήπειρο. Υπενθυμίζεται, ότι σήμερα από τις 8 έως τις 10 το πρωί θα κάνουν στάση εργασίας οι γιατροί του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, οι οποίοι θα συγκεντρωθούν έξω από το γραφείο του Διοικητή, απαιτώντας να μπει «φρένο» στις μετακινήσεις γιατρών από τα Νοσοκομεία της Περιφέρειας.

Παράλληλα, ζητούν την άμεση άρση απαγόρευσης πρόσληψης του αναγκαίου μονίμου ιατρικού προσωπικού και απαιτούν την στελέχωση των κλινικών και των τμημάτων που έχουν ανάγκη.

proinoslogos.gr
epirus.ellas.voula@gmail.com
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από voulaioannina στις 2/02/2012 09:00:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Ελεύθερες πλέον οι εξετάσεις σε εργαστήρια - διαγνωστικά κέντρα."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες