ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:3 Φεβρουαρίου 2012
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Και εγένετο η Ενιαία Λαϊκή Δημοκρατική Αντίσταση (Ε.ΛΑ.Δ.Α.).

Την δημιουργία Πανεθνικού Παλλαϊκού Μετώπου με το όνομα «Ενιαία Λαϊκή Δημοκρατική Αντίσταση (Ε.ΛΑ.Δ.Α.) και με βασικούς στόχους «Αντίσταση και Αλληλεγγύη» εξήγγειλαν την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Ιδρύματος «Μιχάλης Κακογιάννης» ο Μανώλης Γλέζος, ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Γιώργος Κασιμάτης.

Ο Μ. Γλέζος τόνισε ότι «δεν αρκεί η πρώτη αυτή εκδήλωση της Κίνησης» αλλά «από τώρα πρέπει να...
ξεκινήσει η προσπάθειά μας με στόχο την Αντίσταση και την Αλληλεγγύη».

Σε άλλα σημεία της ομιλίας του ο Μ. Γλέζος διευκρίνισε: «Δεν είμαστε εκλογικό σχήμα. Θέλουμε να ενώσουμε τον ελληνικό λαό. Δεν βάζουμε διαχωριστικές γραμμές, η Κίνηση είναι ανοιχτή σε όποιον θέλει να συμμετέχει. Θέλουμε τη βοήθεια - υποστήριξη όποιων κομμάτων συμφωνούν μαζί μας, αλλά δεν θέλουμε καθοδήγηση. Η συνέχιση του αγώνα αποτελεί Χρέος μας προς τους νεκρούς που θυσιάστηκαν και την Ιστορία του τόπου μας».

Ο Μ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε “στη μεγάλη εθνική τραγωδία” που βιώνουμε σήμερα, καθώς και σε όσους μας οδήγησαν στο ΔΝΤ, τα Μνημόνια και τις Δανειακές Συμβάσεις. Κατήγγειλε ανοιχτά για άλλη μια φορά τον Γ. Παπανδρέου και τη σημερινή κυβέρνηση προσθέτοντας πως “σήμερα ζούμε σε καθεστώς βίας”. « Οδηγούν σε διάλυση την κοινωνία, το έθνος και το κράτος, για να εξαγοράσουν έπειτα όλο τον δημόσιο πλούτο. Όσον αφορά τον εκβιασμό που θέτουν οι ισχυροί, ότι “για να ζήσετε, πρέπει να πουληθείτε”, μία είναι η απάντηση: Αντίσταση και Αλληλεγγύη».

Ο Μ. Θεοδωράκης απηύθυνε κάλεσμα προς όλους τους Έλληνες Πολίτες που είναι πιστοί στα δημοκρατικά ιδεώδη να συσπειρωθούν στις γραμμές του νέου Πανεθνικού Παλλαϊκού Μετώπου λέγοντας: «Ας ενώσουμε τις καρδιές και τις σκέψεις μας, ας δώσουμε τα χέρια με την Ε.ΛΑ.Δ.Α. για την Ελλάδα».

Ο διαπρεπής Συνταγματολόγος Γιώργος Κασιμάτης ανέφερε ότι το Μέτωπο Ε.ΛΑ.Δ.Α ήταν πρωτοβουλία του Μίκη Θεοδωράκη την οποία υιοθέτησαν ο Μανώλης Γλέζος, ό ίδιος και πολλοί άλλοι και χαρακτήρισε τον Μίκη Θεοδωράκη και τον Μανώλη Γλέζο Μεγάλους Έλληνες και Σύμβολα της Αντίστασης για την Ελλάδα. Μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι «Όταν εξαθλιώνεται ο Λαός, η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να μην πληρώσει το χρέος. Όταν οι δανειακές συμβάσεις είναι παράνομες και το χρέος υπέρογκο, τότε μπορεί να απορριφθεί μέρος του δανείου που είναι επαχθές».

Επίσης υπογράμμισε ότι «το Μέτωπο αυτό δεν είναι πολιτικό κόμμα, ούτε έχει σκοπό να μετασχηματιστεί σε κόμμα αλλά έχει πολιτικό χαρακτήρα και σκοπό, που συνίσταται στο να ενώσει τούς Έλληνες σε Αντίσταση κατά της πολιτικής αφελληνισμού της Ελλάδας και εξαθλίωσης του Ελληνικού Λαού, ενώ παράλληλα φιλοδοξεί να γεννήσει νέες πολιτικές δυνάμεις, που θα πουν το μεγάλο “Όχι”».

Μετά τις τοποθετήσεις των τριών ομιλητών, ο λόγος δόθηκε σε πολίτες που προέρχονταν από διάφορα κινήματα και ομάδες καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα πολιτικών πεποιθήσεων και που εξέθεσαν τις προσωπικές τους απόψεις σχετικά με ζητήματα του τρόπου πάλης, του χρέους και της οικονομικής και πολιτικής κατάστασης της χώρας.
Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του εκπροσώπου των απεργών της Χαλυβουργικής

Παρουσίες
Στον χώρο μεταξύ άλλων το “παρών” έδωσαν
ο ανεξάρτητος βουλευτής Π. Κουρουμπλής,
ο πανεπιστημιακός Ν. Κοτζιάς,
ο εργατολόγος Αλ. Μητρόπουλος,
ο Δ. Τσουκαλάς (από την Ενωτική Κίνηση),
η ομάδα «Πολίτες κατά του Χρέους» από το Ηράκλειο Κρήτης,
αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον βουλευτή Θ. Δρίτσα,
ο Γραμματέας του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος,
ο Καθηγητής Κ. Μπέης,
ο Περικλής Νεάρχου πρέσβης επί τιμή,
ο Δημήτρης Αλευρομάγειρος στρατηγός ε.α.,
ο Γ. Καραμπελιάς,
ο δήμαρχος Ελληνικού-Αλίμου Χρ. Κορτζίδης,
ο Καθηγητής Νότης Μαριάς Ιδρυτής του Μετώπου για τη Αυτοοργάνωση των Πολιτών ενάντια στο Μνημόνιο,
ο Καθηγητής Γ. Κατρούγκαλος,
ο Λαοκράτης Βάσσης,
ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εμπόρων Πειραιώς Γ. Ζησιμάτος,
ο δήμαρχος Στυλίδας Απ. Γκλέτσος,
ο Κώστας Ζουράρις και
ο Νίκος Μάλλιαρης.

Επίσης από τον καλλιτεχνικό και αθλητικό χώρο παρέστησαν μεταξύ άλλων οι
Ηλίας Ανδριόπουλος,
Χρήστος Λεοντής,
Μ. Μητσιάς,
Γ. Ζουγανέλης,
Ηλίας Λογοθέτης,
Τ. Λουκανίδης και
Τρ. Δέλλας.

Τη συζήτηση συντόνισε ο Δ. Τσακνιάς.

Στο τέλος της εκδήλωσης ορίστηκε Προσωρινή Συντονιστική Επιτροπή, στην οποία εκτός από τους τρεις ομιλητές συμμετέχουν προσωπικότητες από το χώρο του Πολιτισμού, της Πολιτικής, της Αυτοδιοίκησης, του Αθλητισμού καθώς και πολλοί Πανεπιστημιακοί και Συνδικαλιστές.

ΕΝΙΑΙΑ ΛΑΪΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 2/03/2012 07:21:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Και εγένετο η Ενιαία Λαϊκή Δημοκρατική Αντίσταση (Ε.ΛΑ.Δ.Α.)."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες