ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:2 Φεβρουαρίου 2012
Αναρτήθηκε από voulaioannina

Εκατοντάδες δείγματα αίματος ανέλεγκτα στα ψυγεία!

Συρρικνώνονται επικίνδυνα οι λειτουργίες του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού.

Ο μοναδικός δημόσιος φορέας που παρέχει καθολικά και δωρεάν υπηρεσίες υγείας σε όλα τα παιδιά της χώρας επί 47 συναπτά έτη, βρίσκεται σε οριακό σημείο λόγω της...
ασφυκτικής οικονομικής πολιτικής που επιβάλλει το μνημόνιο.

 Η μη αναπλήρωση του επιστημονικού προσωπικού που αποχωρεί λόγω συνταξιοδότησης και η περικοπή κατά το ήμισυ του προϋπολογισμού του ενδέχεται να προκαλέσουν βαρύτατες βλάβες στην υγεία του Ινστιτούτου και κυρίως των δεκάδων χιλιάδων παιδιών που συνδέονται άρρηκτα μαζί του αφού η πρώτη σταγόνα αίματος που λαμβάνεται μετά τη γέννηση αποστέλλεται για έλεγχο ασθενειών στο Ινστιτούτο.

Είναι ενδεικτικό ότι τους τελευταίους πέντε μήνες τουλάχιστον 450 δείγματα αίματος είναι στα «ψυγεία» και δηλώνονται ως εκκρεμή καθώς δεν υπάρχουν τα χρήματα για την προμήθεια των αναγκαίων αντιδραστηρίων για τον αναλυτή αμινοξέων ενώ τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχει διακοπεί και η εξέταση για τη διάγνωση της φαινυλκετονουρίας, μιας ασθένειας που οδηγεί σε βαριά νοητική υστέρηση εάν δεν εντοπιστεί και αντιμετωπιστεί έγκαιρα!

Την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού εξέθεσε ο Σύλλογος Εργαζομένων στη διάρκεια συνέντευξης την Τετάρτη. «Λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό των νοσημάτων που διαγιγνώσκονται έγκαιρα από τα εργαστήριά μας αλλά και τον αριθμό των ψυχοκοινωνικών περιστατικών που παραπέμπονται στο Ινστιτούτο, εκτιμούμε ότι αποτρέπουμε τη λειτουργία ενός ολόκληρου ιδρύματος για παιδιά με ειδικές ανάγκες τον χρόνο» δήλωσε χαρακτηριστικά η διευθύντρια επιστημονικού προσωπικού κυρία Μιχελακάκη.

Ο ερευνητικός φορέας, που ιδρύθηκε το 1965 από τον καθηγητή Παιδιατρικής Σπύρο Δοξιάδη, εποπτεύεται και χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Υγείας. Περισσότερα από 100.000 νεογνά εξετάζονται κάθε χρόνο από τους επιστήμονες που απασχολούνται σε αυτό για την αντιμετώπιση σοβαρών παθήσεων, όπως ο συγγενής υποθυρεοειδισμός καθώς και σπάνιων κληρονομικών μεταβολικών νοσημάτων, όπως η φαινυλκετονουρία, η γαλακτοζαιμία και το ένζυμο G6PD. Παράλληλα, εκπονούνται προγράμματα αγωγής υγείας και πρόληψης στα σχολεία και στην κοινότητα, προγράμματα παρέμβασης για την προστασία των παιδιών από κάθε μορφής βία στην κοινότητα και σε ευάλωτους παιδικούς πληθυσμούς όπως ιδρύματα, φυλακές.

Οι ειδικοί επιστήμονες-συνεργάτες του Ινστιτούτου κρούουν τώρα τον κώδωνα του κινδύνου. «Δεν υπάρχει δυνατότητα αναπλήρωσης των απωλειών εργαζομένων λόγω συνταξιοδότησης –το 2011 έφυγε το 16% των εργαζομένων και εκτιμάται ότι το 2012 - 2013 θα φύγει το 30%. Ωστόσο, η πλήρωση των απολύτως αναγκαίων κενών θέσεων προσωπικού είναι απαραίτητη για τη διεκπεραίωση του αυξημένου όγκου εργασίας και τη διαφύλαξη της ποιότητας του έργου του, δεδομένου ότι το σύνολο των εργαζομένων στο Ινστιτούτο είναι σήμερα μόλις 55 άτομα» τόνισαν.

Προβλήματα στη λειτουργία του προκαλεί επίσης η περικοπή του ετήσιου προϋπολογισμού του Ινστιτούτου -από 2,6 εκατ ευρώ σε 1,3 εκατ ευρώ το τελευταίο έτος. «Με αυτό το ρυθμό περικοπής στοιχειώδεις δαπάνες της λειτουργίας δεν θα μπορούν πλέον να εξυπηρετηθούν, όπως μισθοδοσία, αντιδραστήρια Screening, δαπάνες στέγασης και λειτουργίας» ανέφεραν οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Εργαζομένων.

protothema.gr
epirus.ellas.voula@gmail.com
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από voulaioannina στις 2/02/2012 09:30:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Εκατοντάδες δείγματα αίματος ανέλεγκτα στα ψυγεία!"

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες