ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:1 Φεβρουαρίου 2012
Αναρτήθηκε από nikos

Χρεοκοπία αν καταργηθούν τα δώρα!

Γράφει ο Βασίλης Αγγελόπουλος.
«Αν καταργηθεί ο 13ος και ο 14ος μισθός, θα οδηγηθούμε με μαθηματική ακρίβεια σε χρεοκοπία μέσα στους επόμενους τρεις έως πέντε μήνες. Η κατάργηση ισοδυναμεί με καταστροφή, καθώς θα καταρρεύσουν ασφαλιστικά ταμεία και φορολογικά έσοδα».

Τη δραματική αυτή προειδοποίηση εκφράζουν, μιλώντας στη «δημοκρατία», υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Εργασίας, τονίζοντας ότι...
έχουν ενημερώσει γι’ αυτό με στοιχεία και την τρόικα. Τονίζουν ότι, με βάση τις προβολές που έχουν κάνει για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, το έλλειμμα στην είσπραξη φόρων και ασφαλιστικών εισφορών θα είναι τόσο μεγάλο, ώστε να κινδυνεύσει άμεσα το σύστημα να τιναχτεί στον αέρα. Παρ’ όλα αυτά, οι τροϊκανοί εμμένουν δογματικά στην άμεση κατάργηση των δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και του επιδόματος αδείας...

Οι οικονομοτεχνικές μελέτες, οι οποίες διεξάγονται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος από τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας και από στελέχη του υπουργείου Εργασίας, καταλήγουν σε ένα και μοναδικό συμπέρασμα: Δεν μπορεί υπό τις παρούσες συνθήκες η ελληνική οικονομία, με την ύφεση να καλπάζει (-6%), τη μαύρη εργασία να μην μπορεί να περιοριστεί (30% και άνω) και την ανεργία διαρκώς να αυξάνεται (19,2% στοιχεία Οκτωβρίου από τη Eurostat), να αντέξει την οριζόντια περικοπή των μισθών του ιδιωτικού τομέα, από 14 σε 12 τον χρόνο. «Ολα τα μέτρα που αποφασίστηκαν και ψηφίστηκαν στο Μεσοπρόθεσμο του περασμένου καλοκαιριού συμπεριελάμβαναν την παραδοχή ότι οι μισθοί θα παραμείνουν 14. Διαφορετικά, όλα τα νούμερα πέφτουν έξω δραματικά» σημείωναν αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης έχει ξεκαθαρίσει ότι το ζήτημα της κατάργησης του 13ου και του 14ου μισθού είναι ένα θέμα που ξεπερνάει τις αρμοδιότητές του και θα πρέπει γι’ αυτό να ληφθεί απόφαση σε κορυφαίο επίπεδο, δηλαδή από τον ίδιο τον πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς. Ο κ. Κουτρουμάνης προσπαθεί να διατηρήσει ζωντανές τις διαπραγματεύσεις, για να μη χρεωθεί ένα πιθανό ναυάγιο, το οποίο και θα σημαίνει ότι ανοίγει ξανά η πόρτα της χρεοκοπίας για την Ελλάδα.

Αυτός είναι και ο λόγος που η χθεσινή συνάντηση με την τρόικα αναβλήθηκε και μεταφέρθηκε για το τέλος της εβδομάδας, πιθανότατα την Παρασκευή, και αφού θα έχει ολοκληρωθεί και μια ακόμα συνάντηση μεταξύ των κοινωνικών εταίρων. Το υπουργείο θα ήθελε πάρα πολύ να καταλήξουν οι διαπραγματεύσεις των κοινωνικών εταίρων (νέα συνάντηση των ΓΣΕΕ, ΣΕΒ, ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ ορίστηκε την Πέμπτη στις 11 το πρωί στα γραφεία του ΣΕΒ), έτσι ώστε να φανεί προς την τρόικα ότι εργοδότες και εργαζόμενοι βρίσκονται σε κοινή γραμμή πλεύσης για τη σωτηρία των θέσεων εργασίας και για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων.

Σε μια τέτοια περίπτωση πρέπει να θεωρείται δεδομένο το πάγωμα των μισθών του ιδιωτικού τομέα για μια τριετία, αλλά και η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 10% (5% εργοδότες, 5% εργαζόμενοι). Είναι εξαιρετικά αμφίβολο, όμως, αν οι συγκεκριμένες παραχωρήσεις θα γίνουν αποδεκτές από την τρόικα...

Βασίλης Αγγελόπουλος

dimokratianews.gr
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από nikos στις 2/01/2012 08:42:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Χρεοκοπία αν καταργηθούν τα δώρα!"

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες