ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:2 Φεβρουαρίου 2012
Αναρτήθηκε από Παναγιώτης

Το σχέδιο Β.

Στο πρωτοσέλιδο της Handelsblatt και με τίτλο «Σκέψεις για το σχέδιο Β» δημοσιεύεται ρεπορτάζ που αναφέρει ότι στους πολιτικούς κύκλους κερδίζει ωριμάζει όλο και περισσότερο η άποψη πως δεν είναι δυνατό η Ελλάδα να αποφύγει τη χρεοκοπία.

Σχόλιο στο BBC τονίζει ότι ο χρόνος για την επίτευξη συμφωνίας για το κούρεμα τελειώνει. Η γερμανική κυβέρνηση και ...
πολλές επιχειρήσεις συζητούν ήδη σενάρια για μια αποχώρηση της χώρας από την Νομισματική Ένωση. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι στο Νταβός της Ελβετίας οι πολιτικοί εμφανίζονται μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες αισιόδοξοι ότι η Ελλάδα, παρά το υπέρογκο χρέος, θα καταφέρει να παραμείνει στην Ευρωζώνη.

«Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι δύσκολη, αλλά όχι απελπιστική» είχε δηλώσει χθες στην εφημερίδα ο Υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Philipp Rösler, ενώ την ίδια στιγμή και η Καγκελάριος Μέρκελ δήλωνε στο Βερολίνο ότι οι συνομιλίες για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους βρίσκονται σε καλό δρόμο.

Ωστόσο σε στενό κύκλο, συνεχίζει το δημοσίευμα, δεν υπάρχει ίχνος αυτής της αισιοδοξίας. Το ερώτημα που τίθεται είναι: Πόσο ακόμα θα αντέξει η Ελλάδα να παραμείνει μέλος της Ευρωζώνης; Πως θα μπορούσαν πολιτική και οικονομία να προετοιμαστούν για το ενδεχόμενο μιας αποχώρησης της Ελλάδας;

Όλοι όσοι ασχολούνται με το θέμα εκφράζουν την άποψη ότι, παρά τις πιστώσεις ύψους δισεκατομμυρίων από την πλευρά της Ευρωζώνης και του ΔΝΤ, το μέλλον της χώρας δεν διαγράφεται ρόδινο. Η Ελλάδα διανύει τον 5ο χρόνο οικονομικής ύφεσης. Καθημερινά το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο αυξάνεται κατά 75 εκατομμύρια Ευρώ. Η οικονομική βάση της χώρας είναι πολύ αδύναμη για να ανταπεξέλθει στον διεθνή οικονομικό ανταγωνισμό. Η ανοικοδόμηση ανταγωνιστικών δομών μπορεί να διαρκέσει δεκαετίες.

Με αυτά τα δεδομένα όχι μόνο το ΔΝΤ αλλά και η γερμανική κυβέρνηση προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας. Σε πολλές εμπιστευτικές συναντήσεις με διοικήσεις Τραπεζών και επιχειρηματίες, μέλη του υπουργικού συμβουλίου της Γερμανίας εκφράζουν αμφιβολίες, αν η Ελλάδα θα μπορέσει να τα καταφέρει, ακόμα και μετά από μια μερική αναδιάρθρωση του χρέους.

Η Καγκελάριος είχε προειδοποιήσει εδώ και δύο εβδομάδες σε εμπιστευτικές συναντήσεις με μάνατζερς μεγάλων γερμανικών επιχειρήσεων για την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση της Ελλάδας. Οι μάνατζερς δεν εξέφρασαν κάποιες αντιρρήσεις. «Πρέπει να προετοιμαστούμε για το σενάριο (επιστροφής) στη Δραχμή και αυτό κάνουμε» δήλωσε ο μάνατζερ μεγάλου γερμανικού ομίλου.

BBC: Τελειώνει ο χρόνος
Σε εκτενή ανάλυσή της που δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική σελίδα του BBC, η Stephanie Flanders (Tables are turning on Greek debt deal) επισημαίνει από το Davos ότι όλοι εκεί αναγνωρίζουν ότι ο χρόνος για την επίτευξη μίας συμφωνίας γύρω από το ελληνικό χρέος τελειώνει, διατυπώνοντας όμως παράλληλα την άποψη ότι η ισορροπία δυνάμεων γύρω από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων έχει τελευταία αλλάξει, προς όφελος των Ελλήνων.

Την αλλαγή, η economics editor του BBC αποδίδει σε τρείς λόγους: Στο γεγονός ότι είναι πλέον προφανές ότι η Ελλάδα χρειάζεται μεγαλύτερη βοήθεια, στο ότι τα κράτη έχουν αντιληφθεί ότι πρέπει να συμμετέχουν σε αυτή (αν είναι να γίνει εξευγενισμένα, όπως προσθέτει χαρακτηριστικά) και τρίτον στο ότι η ελληνική κυβέρνηση δανείζεται πλέον για να εξοφλήσει το ήδη υφιστάμενο χρέος.

Η ίδια σε νεότερο σχόλιό της στην ηλεκτρονική σελίδα του BBC (Searching for Greek solutions) υπογραμμίζει την ανάγκη κουρέματος του χρέους που βρίσκεται στα χέρια των κρατών της ευρωζώνης καθώς και της ΕΚΤ. Πρόκειται για το σημείο- κλειδί για την επίτευξη μίας συμφωνίας, επισημαίνει, δεδομένου ότι υπάρχει ένα όριο στις ζημίες που μπορεί να υποστεί ο ιδιωτικός τομέας και οι ιδιώτες έχουν φτάσει στο όριο αυτό.

Πηγές κοντά στις διαπραγματεύσεις, εκτιμούν ότι μπορεί μία συμφωνία να επιτευχθεί έως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, μένουν όμως ακόμα πολλά να ρυθμιστούν, το δε μεγαλύτερο πρόβλημα θα είναι η επιβολή ζημιών στην ΕΚΤ, διότι αυτό θα σήμαινε ενδεχομένως ότι η ΕΚΤ θα πρέπει να σταματήσει να λαμβάνει ελληνικά ομόλογα ως αντάλλαγμα για την παροχή ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες, ενδεχόμενο που για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι «καταστροφή», διότι σε αυτό το σημείο η φτηνή ρευστότητα που παρέχει η ΕΚΤ είναι για τις ελληνικές τράπεζες η μοναδική κινητήριος δύναμη.

tvxs.gr
Από το Ευθυμία.

Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Παναγιώτης στις 2/02/2012 08:34:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Το σχέδιο Β."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες