ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:2 Φεβρουαρίου 2012
Αναρτήθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π.

Συλλόγος Προστασίας Περιβάλλοντος Ιωαννίνων: "Τώρα που ξεσηκώθηκαν οι πολίτες... ενδιαφέρονται οι πολιτικοί θορυβηθέντες."

Τώρα που ξεσηκώθηκαν οι πολίτες εκφράζοντας με τις υπογραφές αγανάκτηση και οργή για τις καταστροφικές σε βάρος της Λίμνης ενέργειές τους, οι πολιτικοί θορυβηθέντες δείχνουν όψιμο ενδιαφέρον για τη Λίμνη και το Προεδρικό Διάταγμα (Π.Δ.).

Εάν πράγματι ενδιαφέρονταν να συμβάλουν θετικά στη διαμόρφωση ενός ...
Π.Δ. για ουσιαστική προστασία της Παμβώτιδας, θα είχαν καταθέσει τις προτάσεις τους κατά τη δημόσια διαβούλευση από το 2009 και δεν θα κωλυσιεργούσαν με αβάσιμα και παρελκυστικά επιχειρήματα την υπογραφή του ώστε να προηγηθεί η έγκριση περιβαλλοντικών όρων για τα ξενοδοχεία στην όχθη της λίμνης.

Ο Φορέας Διαχείρισης στην αρνητική του γνωμοδότηση για την εγκατάσταση ξενοδοχειακών μονάδων στην Ακτή Μιαούλη – “Βοτανικός” αναφέρει ότι οι εν λόγω εκτάσεις αποτελούν ανέκαθεν υγρολιβαδικές εκτάσεις περιοδικά κατακλυζόμενες, απαραίτητες για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας και την προστασία των ενδιαιτημάτων, εξαιρετικά σημαντικούς βιοτόπους της προστατευόμενης περιοχής σύμφωνα με την εγκεκριμένη Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη του 2001.
Ο Σύλλογός μας κατέχει διαγράμματα της Τοπογραφικής Υπηρεσίας και χάρτες της Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού (Γ.Υ.Σ.) αλλά και αεροφωτογραφίες και φωτογραφίες όπου αποτυπώνεται ο υγρότοπος.


Πολλοί ηλικιωμένοι συμπολίτες μας είπαν ότι σαν παιδιά έκαναν μπάνιο στην περιοχή αυτή που ονομάζονταν «Γυαλί» γιατί είχε πεντακάθαρα νερά και τώρα είναι καταπατημένη και μπαζωμένη.
Η προσπάθεια από την Περιφέρεια Ηπείρου νομιμοποίησης καταπατημένων και μπαζωμένων εκτάσεων της Λίμνης, περιορίζοντας τη ζώνη προστασίας των 300m και λαμβάνοντας θετικές αποφάσεις για ανέγερση ξενοδοχείων στην όχθη της Παμβώτιδας, υποβαθμίζει το αστικό και φυσικό περιβάλλον και κατ’ επέκταση το τουριστικό και οικονομικό κεφάλαιο της περιοχής μας, αποβαίνοντας εις βάρους του συλλογικού συμφέροντος για την εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων.Για το ΔΣ του
Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Ιωαννίνων
Ο Πρόεδρος
Κων/νος Σακκάς

Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π. στις 2/02/2012 01:53:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Συλλόγος Προστασίας Περιβάλλοντος Ιωαννίνων: "Τώρα που ξεσηκώθηκαν οι πολίτες... ενδιαφέρονται οι πολιτικοί θορυβηθέντες.""

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες