ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:2 Φεβρουαρίου 2012
Αναρτήθηκε από taniaioannina

Να αποζημιωθούν οι πληγέντες από τον παγετό.

Σύσκεψη στην Άρτα για τα προβλήματα των αγροτών από την κακοκαιρία.

Σύσκεψη παρουσία του Βουλευτή Άρτας Κ. Παπασιώζου, του Αντιπεριφερειάρχη Άρτας Β. Ψαθά και του Προϊσταμένου του Γραφείου του ΕΛΓΑ Ηπείρου Σ. Χήρα, με θέμα τις ζημιές που...


προκάλεσε στην αγροτική παραγωγή ο παγετός των τελευταίων ημερών, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας.

Στη σύσκεψη παρόντες ήταν ακόμα ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γιάννης Παπαγιάννης (Κορωνησία), ο Δήμαρχος Ν. Σκουφά κ. Γιαννούλης, ο Αντιδ/χος Αρταίων κ. Βλάρας, ο Αντιδ/χος του Δήμου Ν. Σκουφά κ. Θ. Δρίβας, εκπρόσωπος του ΤΟΕΒ Λούρου, εκπρόσωποι της ΕΑΣΑΦ, της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, της Ένωσης Νέων Αγροτών Πρέβεζας και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ανοίγοντας τη συζήτηση ο κ. Ψαθάς τόνισε ότι σε μια εποχή που το αγροτικό εισόδημα συρρικνώνεται καθημερινά, η πολιτεία θα πρέπει να σταθεί αρωγός στους αγρότες και είναι επιτακτική η ανάγκη για αποζημίωση των πληγέντων παραγωγών το συντομότερο δυνατόν ενώ συγχρόνως έθεσε το θέμα της αποζημίωσης των αλιέων από τη ζημιά που υπέστησαν λόγω παγετού το 2005.

Ακολούθησε ενημέρωση από τον κ. Χήρα για θέματα που αφορούν τον κανονισμό λειτουργίας του ΕΛΓΑ και ζητήματα καταγραφής των ζημιών. Ανέφερε ότι μέχρι στιγμής έχουν κατατεθεί περίπου 3.100 αιτήσεις για αποζημίωση από παραγωγούς της Άρτας ενώ η διαδικασία συνεχίζεται.

Τόνισε ότι υπάρχουν συνεχή κλιμάκια ελέγχου και καταγραφής προκειμένου να αποτυπωθεί το μέγεθος της ζημιάς και να υπάρξουν οι ανάλογες αποζημιώσεις. Για το θέμα της μη λειτουργίας των αντιπαγετικών ανεμιστήρων, ανέφερε ότι θα πρέπει να υπάρξουν συντονισμένες ενέργειες από όλους τους αρμόδιους τοπικούς φορείς για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ο Βουλευτής Άρτας κ. Παπασιώζος τόνισε το ζήτημα της ελλιπούς στελέχωσης του γραφείου του ΕΛΓΑ από εκτιμητές ενώ δήλωσε ότι αυτό θα πρέπει να μεταφερθεί στην Άρτα, καθώς το 70% περίπου του αντικειμένου του, αφορά την ευρύτερη περιοχή του κάμπου της Άρτας.

 Ζήτησε την αναλυτική ενημέρωση των παραγωγών για τη διαδικασία της αίτησης αποζημίωσης ενώ για τους αντιπαγετικούς ανεμιστήρες τόνισε τη δυσκολία λειτουργίας τους λόγω του υπέρογκου κόστους των καυσίμων. Τέλος δήλωσε ότι θα πρέπει να υπάρξει ενημέρωση στη ΔΕΗ σχετικά με τις συμβατικές της υποχρεώσεις, ειδάλλως να δρομολογηθεί προσφυγή στη δικαιοσύνη.

Ο κ. Βαγγέλης αναφέρθηκε στο πρόβλημα που υπάρχει σχετικά με το πλαφόν που αφορά το ύψος της αποζημίωσης ανά στρέμμα ενώ σημείωσε την ανάγκη της συνεχούς ροής στην κοίτη του ποταμού Αράχθου.

Ο κ. Ψαθάς ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα προέβη σε αλλεπάλληλες επαφές με τους αρμόδιους παράγοντες της ΔΕΗ, προκειμένου να εξασφαλιστεί η συνεχής ροή στον ποταμό Άραχθο έτσι ώστε να υπάρχει η δυνατότητας άντλησης νερού για τη λειτουργία των συστημάτων αντιπαγετικής προστασίας.

Τέλος, συμφωνήθηκε όπως υπάρξει σε σύντομο διάστημα νέα συνάντηση προκειμένου να εκτιμηθεί η συνολική κατάσταση και να δρομολογηθούν οι απαραίτητες ενέργειες τόσο σε επίπεδο συντονισμού των διαδικασιών εκ μέρους των παραγωγών όσο και σε επίπεδο παρέμβασης σε θέματα θεσμικού χαρακτήρα.

proinanea.gr
epirus.ellas.tania@gmail.com
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από taniaioannina στις 2/02/2012 03:30:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , , .

0 σχόλια for "Να αποζημιωθούν οι πληγέντες από τον παγετό."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες