ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:10 Φεβρουαρίου 2012
Αναρτήθηκε από voulaioannina

Σταύρος Καλογιάννης:Η χώρα έχει ανάγκη από μικρό κι ευέλικτο κράτος, με ρυθμιστικό και ελεγκτικό ρόλο .

Στη συζήτηση που έγινε χθες, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, για το σ/ν:
«Ρυθμίσεις για την κτηνοτροφία και τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις», παρενέβη ο Σταύρος Καλογιάννης, ο οποίος στην τοποθέτησή του ανέφερε:

«Διαβάζω στην αιτιολογική έκθεση του σ/ν ότι...
«η παρουσία του Κράτους στην ανάληψη μέτρων και δράσεων που θα βοηθούν τον υγιή ανταγωνισμό στον τομέα της κτηνοτροφίας, είναι επιβεβλημένη».

Αλίμονο αν σήμερα, στη θέση που βρίσκεται η χώρα, επιβάλλεται η περαιτέρω παρουσία του κράτους και μάλιστα για να λειτουργήσει ο υγιής ανταγωνισμός! Αυτό, μας παραπέμπει σε πολιτικές προηγούμενων δεκαετιών, οι οποίες απέτυχαν παταγωδώς. Το κράτος πρέπει να είναι μικρό, ευέλικτο, να έχει ρυθμιστικό και ελεγκτικό ρόλο. Αλλοίμονο εάν σε νομοσχέδια που απλοποιούν τις διαδικασίες αδειοδότησης των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, ζητάμε περισσότερο κράτος.Αντίστοιχες ρυθμίσεις με αυτές που εισάγονται με το σ/ν έχουν αναληφθεί από τη Νέα Δημοκρατία με θετικά αποτελέσματα.

 Θυμίζω ότι το 2004, το τότε ΥΠΕΧΩΔΕ σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, εξέδωσαν μια κοινή Υπουργική Απόφαση που έδινε τη δυνατότητα στους κτηνοτρόφους να πάρουν δωρεάν οικοδομική άδεια, για τυποποιημένες εγκαταστάσεις μέχρι 300 τ.μ..Επίσης, το 2005, εξαιρέσαμε από την κατεδάφιση, χωρίς την επιβολή προστίμου, αυθαίρετες κτηνοτροφικές και πτηνοτροφικές. Ο Νόμος 3698/2008 περιλάμβανε επίσης σημαντικές ρυθμίσεις στην κατεύθυνση απλοποίησης των διαδικασιών έκδοσης αδειών για κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις.

Επιπλέον, με το Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο που εκπόνησε και θεσμοθέτησε το 2008 το ΥΠΕΧΩΔΕ, δίνονται συγκεκριμένες κατευθύνσεις για την ενίσχυση του αγροτικού τομέα και ειδικότερα της κτηνοτροφίας. Συγκεκριμένα, στο Εθνικό Χωροταξικό προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η οριοθέτηση και η προστασία των βοσκοτόπων, η ορθολογική χρήση και η βελτίωση της παραγωγικής ικανότητας, μέσω διαχειριστικών σχεδίων, ώστε να ενισχυθεί η πρωτογενής παραγωγή και να συγκρατηθεί ο πληθυσμός στις ορεινές περιοχές.Το σχέδιο νόμου που συζητάμε, δεν κάνει καμία απολύτως αναφορά, στο Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο σε σημείο που να αναρωτιέμαι αν το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αγνοεί και την ύπαρξη του χωροταξικού σχεδιασμού στη χώρα, ο οποίος είναι θεσμοθετημένος και οφείλουμε να τον εφαρμόζουμε.

Όμως, δεν είναι δυνατόν να συζητάμε για κτηνοτροφία και να μην αναφερθούμε στην γαλακτοβιομηχανία «ΔΩΔΩΝΗ» και στο μέλλον της. Το Νοέμβριο του 2010, πριν από δεκαπέντε μήνες, σε σχετική Επερώτηση βουλευτών της Ν.Δ. για την πορεία της ΔΩΔΩΝΗΣ, ο Υπουργός κ. Σκανδαλίδης είχε απαντήσει: «η Κυβέρνηση δεν έχει αποφασίσει ακόμη για την πορεία της ΔΩΔΩΝΗΣ…» και συνέχισε: «Εμάς, η κατεύθυνσή μας είναι να παραμείνει συνεταιριστική η ΔΩΔΩΝΗ».Επειδή όμως η Αγροτική Τράπεζα έχει κινήσει τη διαδικασία πώλησης της ΔΩΔΩΝΗΣ από το καλοκαίρι του 2011, ερωτώ τον κ. Υπουργό εάν ισχύει η δήλωσή του ή εν πάση περιπτώσει, ποια είναι η σημερινή θέση της Κυβέρνησης στο θέμα της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ».Δυστυχώς δεν υπήρξε καμία απάντηση από πλευράς πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τη ΔΩΔΩΝΗ.

epirusgate.blogspot.com
epirus.ellas.voula@gmail.com
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από voulaioannina στις 2/10/2012 09:00:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Σταύρος Καλογιάννης:Η χώρα έχει ανάγκη από μικρό κι ευέλικτο κράτος, με ρυθμιστικό και ελεγκτικό ρόλο ."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες