ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:9 Φεβρουαρίου 2012
Αναρτήθηκε από voulaioannina

Έχουμε δικαίωμα να επιλέξουμε εμείς τη λύση που θα μας σώσει .

Σε χθεσινό άρθρο του προέδρου του ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α., επικρινόταν σφοδρά η πρακτική ισοπέδωσης της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας από το τρίπτυχο ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ.

Εκτιμούμε πως το νέο πακέτο της τρόικα θα...
αποτύχει, τώρα όχι απλά γονατίζοντας, αλλά τσακίζοντας τον ελληνικό λαό. Εν τέλει, τι είδους πακέτο ''διάσωσης'' είναι αυτό, που οδηγεί σε βαθύτερη ύφεση, εκτόξευση της ανεργίας, διόγκωση του χρέους και απομόνωση της χώρας και του τραπεζικού της συστήματος από τις αγορές;

Τι πακέτο ''διάσωσης'' είναι αυτό, που επιβάλλει όλα αυτά τα τραγικά σε βάρος του ελληνικού λαού, χωρίς να δίνει την παραμικρή ένδειξη πως κάτι μπορεί να βελτιωθεί; Δεν το λέμε εμείς ως ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α., το διερωτάται συντάκτης άρθρου στον γερμανικό ''Spiegel''. Που χαρακτηρίζει ''φαρσοκωμωδία'' την επιχείρηση ''διάσωσης'', καλώντας Μέρκελ και Σαρκοζί να επιλέξουν ''μια πιο έντιμη λύση'': Μια συντεταγμένη χρεοκοπία της Ελλάδας και, αμέσως μετά, την εφαρμογή ενός νέου Σχεδίου Mάρσαλ, προς επαννεκίνηση και ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας.

Η συντεταγμένη αυτή χρεοκοπία, θα πρέπει να συνοδεύεται από ένα γενναίο "κούρεμα" στο οποίο θα συμμετάσχουν η ΕΚΤ και οι ευρωπαϊκές χώρες. Και ολοκληρώνει η ανάλυση του ''Spiegel'': ''Ας το παραδεχθούμε: Η πρακτική του μαστιγίου και του καρότου απέτυχε στην Ελλάδα. Η ιδέα ότι η χώρα μπορεί να ελευθερωθεί από το χρέος της με σκληρά προγράμματα λιτότητας και μέσα από πακέτα βοήθειας δεν λειτουργεί''.

Και βεβαίως δεν είναι μόνο made in Germany θεωρήσεις όπως η παραπάνω. Ο ευρωσκεπτικισμός για τον λάθος δρόμο που πήραν, χρόνια τώρα, οι Βρυξέλλες, εντείνεται από άκρη σε άκρη της Ευρώπης. Η Ελλάδα πιστεύουμε πως είναι μόνο η αφορμή. Οι αντιρρήσεις σχετικά με την χρησιμότητα του ευρώ είναι πια διαδεδομένες σε ολόκληρη την Ευρώπη, όπου όλο και περισσότερος κόσμος αποδεικνύεται αρνητικός απέναντι στη διατήρησή του.

Είναι χαρακτηριστικό πως πολλές χώρες που περιμένουν να ενταχθούν στην ευρωζώνη, άρχισαν να το μετανιώνουν. Σύμφωνα με τον διοικητή της Εθνικής Τράπεζας της Πολωνίας Merk Belka, ''το ευρώ έχει χάσει την ελκυστικότητα του, και δεν χρειάζεται να βιαζόμαστε να ενταχθούμε…''. Ο Τσέχος πρωθυπουργός Petr Necas χαρακτήρισε την ευρωζώνη ως ''ζώνη χρέους'', και αρνείται να καθορίσει ημερομηνία για την ένταξη της χώρας του σε αυτήν.

Κάποιοι θεωρούν πως η συνολική λύση για να ξεπεραστεί η κρίση, είναι να διαλυθεί συντεταγμένα η ευρωζώνη. Σύμφωνα με βρετανικό think tank, ''... ο αρχικός πόνος θα είναι μεγάλος, αλλά θα υπάρξει εξομάλυνση σε περίπου 30 μήνες, και η ανάπτυξη που θα ακολουθήσει θα είναι γρηγορότερη από ότι αν η ευρωζώνη συνεχίσει όπως είναι σήμερα''.

Και πληθαίνουν συνάμα οι οικονομολόγοι που ισχυρίζονται πως χώρες σαν την Ελλάδα, την Ισπανία και την Πορτογαλία, όχι μόνο θα χρεοκοπήσουν, αλλά αυτό τις συμφέρει εθνικά. Διότι θα έχουν τον έλεγχο της νομισματικής τους πολιτικής, θα μπορoύν να προχωρήσουν σε υποτίμηση, και εν τέλει θα μπορέσουν να γίνουν ανταγωνιστικές στις εξαγωγές τους. Επισημαίνουν πως τέτοια κράτη, που ήδη πάσχουν από υψηλή ανεργία, αδυναμία δανεισμού και σκληρή λιτότητα, θα ωφελούνταν αν εγκατέλειπαν το ευρώ. Και θεωρούν κινδυνολογία την καταστροφολογία για χρεοκοπία, τραπεζική κατάρρευση, έλλειψη τροφίμων κτλ κτλ. Διότι τα περισσότερα από αυτά, ήδη σε κάποιο βαθμό συμβαίνουν.

Εμείς ως ΕΛ.Κ.ΕΔ.Α. δεν προεξοφλούμε τίποτα. Λέμε και ισχυριζόμαστε όμως, πως τώρα, μεσούσης της κρίσεως, πρέπει να ανοίξει κατεπειγόντως ο δημόσιος διάλογος περί ευρώ ή δραχμής. Τώρα, πριν αλυσοδεθούμε για δυό και τρεις γενιές. Και θα το ξαναπούμε: Αν είναι από Έθνος να μας καταντήσουν ανθυποπροτεκτοράτο των υπεραγορών τους και πειραματόζωο των πλέον ανάλγητων νεοφιλελεύθερων συνταγών τους, έχουμε και μεις δικαίωμα να τα θέσουμε ΟΛΑ στο τραπέζι....

elkeda.gr
epirus.ellas.voula@gmail.com
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από voulaioannina στις 2/09/2012 02:20:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Έχουμε δικαίωμα να επιλέξουμε εμείς τη λύση που θα μας σώσει ."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες