ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:9 Φεβρουαρίου 2012
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Στη Βουλή το θέμα με τον ομογενή Ναούμ Ντίσο.

Προς: Toν Αξιότιμο Υπουργό Εξωτερικών.
ΘΕΜΑ: ‘’Έλληνας ομογενής καταζητείται στην Αλβανία γιατί καλλώπισε μνημείο Ελλήνων πεσόντων’’.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο μεγαλύτερος καταζητούμενος στην Αλβανία είναι ο Έλληνας ομογενής Ναούμ Ντίσο. Ο ομογενής που αποφεύγει την σύλληψη, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης από ...
τα Αλβανικά δικαστήρια διότι προσπάθησε να καλλωπίσει το ηρώο που είναι αφιερωμένο στους Έλληνες πεσόντες του πολέμου του 1940-1941 στο νεκροταφείο του χωριού Μπομποστίτσα στην Κορυτσά.

Οι Αλβανοί τον κατηγόρησαν προσχηματικά ότι κατέστρεψε αλβανικούς τάφους. Λόγω του γεγονότος ότι παραμένει ασύλληπτος, ειδική ομάδα των αλβανικών Ειδικών Δυνάμεων, εισέβαλε με όπλα και κουκούλες δια της βίας στο σπίτι του κ. Ντίσο, αναζητώντας τον και προκαλώντας καταστροφές. Τα παραπάνω αποτελούν ακόμη ένα δείγμα της ανθελληνικής στάσης που τηρεί η Αλβανία απέναντι στους ομογενείς μας.

Όπως δηλώνει μάλιστα ο κ. Ντίσο στον Ελληνικό Τύπο, η δίκη ήταν καθαρά πολιτική, ενώ βαθύτερη αιτία της καταδίκης του αποτελεί το γεγονός ότι δηλώνει Έλληνας, κάτι που δεν αποδέχονται οι Αλβανοί για την περιοχή της Κορυτσάς.

Συνεπώς ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
1. Είναι ενήμερο το Υπουργείο για την συγκεκριμένη υπόθεση και με ποιόν τρόπο υπερασπίζεστε τους Ελληνες που διώκονται ακόμα στην γειτονική χώρα;

2. Ποια είναι ποια η στάση που τηρείτε απέναντι στις πρακτικές βίας της Αλβανικής Κυβέρνησης και σε παρόμοια φαινόμενα εκφοβισμού των Ελλήνων ομογενών που δηλώνουν υπερήφανα την εθνικότητά τους;


3. Έχει παρακολουθήσει το Υπουργείο την διεξαγωγή της δίκης; Εχετε ενημερωθεί για τυχόν παρατυπίες ή κατασκευασμένες κατηγορίες της άλλης πλευράς και με ποιόν τρόπο συμπαρασταθήκατε σε έναν Ελληνα που τίμησε τους τάφους των προγόνων του;

4. Ποια είναι η στάση της Ελληνικής Πολιτείας απέναντι στην Αλβανική θέση ότι στην Κορυτσά δεν υπάρχουν Ελληνες ομογενείς; Με ποιόν τρόπο συμπαραστεκόσαστε σε αυτούς και τι κινήσεις κάνετε για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους;

Οι Ερωτώντες Βουλευτές:
Ανατολάκης Γεώργιος, Β΄ Πειραιώς - ΛΑ.Ο.Σ.
Πλεύρης Αθανάσιος, Α΄ Αθηνών – ΛΑ.Ο.Σ.
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 2/09/2012 08:40:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Στη Βουλή το θέμα με τον ομογενή Ναούμ Ντίσο."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες