ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:4 Φεβρουαρίου 2012
Αναρτήθηκε από taniaioannina

Οι νόμοι της φυσικής και ο Αϊνστάιν αποδεικνύουν την ύπαρξη φαντασμάτων;

Το ghost-hunting είναι ένα «άθλημα» το οποίο είναι ευρέως διαδεδομένο στο εξωτερικό, ενώ το τελευταίο διάστημα φαίνεται να «απλώνει τα δίχτυα του» και στη χώρα μας (βλ W ReSearching Team).

Βέβαια, παρ’όλες τις προσπάθειες των ghost-hunters ανά τον κόσμο, με τις συνεχείς έρευνές τους σε εγκαταλελειμένα σπίτια, εργοστάσια, παλιά κτίρια, νεκροταφεία, κ.τ.λ., οι οποίες τις περισσότερες φορές συνοδεύονται από...


τον κατάλληλο εξοπλισμό, ακόμα δεν είμαστε στη θέση να ισχυριστούμε με βεβαιότητα ότι ναι, τα φαντάσματα υπάρχουν.

Πολλοί ghost hunters, ωστόσο, πιστεύουν ότι οι ισχυρισμοί για την ύπαρξη των φαντασμάτων υπάρχει στη μοντέρνα φυσική, και συγκεκριμένα στον… Αϊνστάιν, ο οποίος προσέφερε μία επιστημονική βάση πάνω στο θέμα.

Για παράδειγμα, ο ερευνητής φαντασμάτων John Kachuba στο βιβλίο του Ghosthunters (2007) αναφέρει: «Ο Einstein απέδειξε ότι όλη η ενέργεια που υπάρχει στο σύμπαν είναι σταθερή και ότι δε μπορεί ούτε να δημιουργηθεί αλλά ούτε και να καταστραφεί… Οπότε, τι ακριβώς συμβαίνει στην ενέργειά μας όταν πεθαίνουμε; Αν δε μπορεί να καταστραφεί, πιθανόν να μπορεί να μεταμορφώνεται σε ένα άλλο είδος ενέργειας. Ποιά είναι αυτή η νέα μορφή ενέργειας; Μήπως μπορούμε να πούμε ότι η εξέλιξη αυτή έχει σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία των φαντασμάτων;»

Η ομάδα παραφυσικών φαινομένων Tri County Paranormal αναφέρει: «Ο Einstein είπε ότι η ενέργεια δε μπορεί να δημιουργηθεί ή να καταστραφεί αλλά μπορεί μόνο να αλλάξει από μία μορφή σε μία άλλη. Όταν είμαστε ζωντανοί, έχουμε ηλεκτρική ενέργεια στο σώμα μας. Τι συμβαίνει στην ηλεκτρική αυτή ενέργεια όταν πεθαίνουμε; Σίγουρα, δεν υπάρχει εύκολη απάντηση στο ερώτημα αυτό».

Στην πραγματικότητα, η απάντηση ίσως είναι τελικά πολύ απλή. Όταν ένας άνθρωπος πεθαίνει, η ενέργεια του σώματός του πηγαίνει όπου πηγαίνει και η ενέργεια όλων των οργανισμών: στο περιβάλλον. Όταν ένας άνθρωπος πεθαίνει, η ενέργειά του απελευθερώνεται με τη μορφή ενέργειας και μεταβιβάζεται ουσιαστικά στα ζώα και τα φυτά που μας «τρώνε». Αν, επίσης, το σώμα μας αποτεθρώθηκε, τότε η ενέργεια γίνεται θερμότητα και φως και διαχέεται στο περιβάλλον.

Όταν καταναλώνουμε νεκρά φυτά και ζώα, καταναλώνουμε ταυτόχρονα την ενέργειά τους και τη χρησιμοποιούμε για δική μας χρήση. Η τροφή μεταβολίζεται όταν αφομοιώνεται και οι χημικές αντιδράσεις συμβαίνουν όταν το ζωό χρειάζεται να ζήσει, να τρέξει, να αναπαραχθεί, κτλ. Η ενέργεια αυτή δεν υπάρχει με τη μορφή «ηλεκτρομαγνητικής-πνευματικής σφαίρας», αλλά με τη μορφή θερμότητας και χημικής ενέργειας.

Πολλοί ghost hunters ισχυρίζονται ότι μπορούν να εντοπίσουν ηλεκτρομαγνητικά πεδία που δημιουργούνται από τα φαντάσματα. Και εφ’όσον ισχύει ότι οι διαδικασίες μεταβολισμού των ζωντανών οργανισμών δημιουργούν χαμηλά επίπεδα ηλεκτρικών ρευμάτων, αυτά παύουν να υφίστανται ότι οι οργανισμοί πεθαίνουν. Επειδή η πηγή της ενέργειας σταματάει, σταματούν και οι ηλεκτρικές διεργασίες – ακριβώς όπως μία λάμπα παύει να εκπέμπει φως όταν διακόπτεται η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

Η περισσότερη από την ‘ενέργεια’ που αφήνει πίσω του ένας νεκρός άνθρωπος χρειάζεται χρόνια για να επανενταχθεί στο περιβάλλον με τη μορφή τροφής. Η υπόλοιπη διαλύεται αμέσως μετά το θάνατο και δεν έχει μορφή τέτοια η οποία να μπορεί να εντοπιστεί χρόνια μετά από τις συσκευές εντοπισμού ηλεκτρομαγνητικών πεδίων που χρησιμοποιούνται από τους κυνηγούς φαντασμάτων.

Μπορεί πολλοί ghost hunters να βασίζονται πάνω στις θεωρίες του Einstein και μπορεί τα φαντάσματα πράγματι να υπάρχουν, ωστόσο ούτε ο Einstein ούτε οι νόμοι της φυσικής προτείνουν ότι τα φαντάσματα είναι αληθινά…

weirdnews.gr
epirus.ellas.tania@gmail.com
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από taniaioannina στις 2/04/2012 05:00:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Οι νόμοι της φυσικής και ο Αϊνστάιν αποδεικνύουν την ύπαρξη φαντασμάτων;"

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες