ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:8 Φεβρουαρίου 2012
Αναρτήθηκε από taniaioannina

Ρεκόρ ανακύκλωσης στο Μπιζάνι.

Γράφει: Γιώργος Τσαντίκος
Ικανοποιημένες είναι οι υπηρεσίες του δήμου Ιωαννιτών από τα αποτελέσματα της πιλοτικής εφαρμογής ανακύκλωσης στη δημοτική ενότητα Μπιζανίου. 

Σύμφωνα τα στοιχεία που ανέλυσαν οι υπηρεσίες του Δήμου, οι πολίτες ανταποκρίθηκαν παραπάνω από ικανοποιητικά στο κάλεσμα να συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Συνολικά, μέσα στο 2011 από το Μπιζάνι,...


μαζεύτηκαν 344,7 τόνοι υλικών, η μεγαλύτερη ποσότητα εκ των οποίων τον περασμένο Σεπτέμβριο και η μικρότερη τον περασμένο Αύγουστο. Οι μεγαλύτερες ποσότητες ήταν χαρτί και ακολούθησαν τα πλαστικά, τα αλουμινένια κουτιά και το γυαλί.

ε όλη τη δημοτική ενότητα τοποθετήθηκαν 30 μεταλλικοί κάδοι ανακύκλωσης μπλε χρώματος με διακριτική σήμανση ανακύκλωσης και ειδικό πλαστικό καπάκι υποδοχής αποβλήτων συσκευασίας και άλλων προϊόντων για την περισυλλογή ανακυκλώσιμων απορριμμάτων, όπως χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο και γυαλί.

Η συχνότητα της αποκομιδής σε ορισμένα σημεία του παλιού Δήμου, αυξήθηκε μέχρι και τέσσερις φορές την εβδομάδα, προκειμένου με τον τρόπο αυτό να παρακινηθούν οι κάτοικοι για ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή αλλά να είναι και ευπρεπής η εικόνα της περιοχής. Τα υλικά προς ανακύκλωση μεταφέρονται στο κέντρο διαλογής της Spider, το οποίο είναι πιστοποιημένο, στη Βιομηχανική Περιοχή.

Στόχοι του προγράμματος είναι η μείωση των ποσοτήτων απορριμμάτων που μεταφέρονται στον ΧΥΤΑ, η ενίσχυση της ανακύκλωσης και η επαναχρησιμοποίηση υλικών.

«Τα συμπεράσματα που προκύπτουν από την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος αποδεικνύουν ότι οι πολίτες είναι έτοιμοι να αγκαλιάσουν και να στηρίξουν το πρόγραμμα ανακύκλωσης. Όπως έχουμε δηλώσει, η ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου προγράμματος σε όλη την έκταση του Δήμου, αποτελεί προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή.

Προς την κατεύθυνση αυτή δουλεύουμε μεθοδικά ώστε να πετύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα και να καλύψουμε ένα μεγάλο κενό που υπάρχει από το παρελθόν», τόνισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θωμάς Μπέγκας.

agon.gr
epirus.ellas.tania@gmail.com
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από taniaioannina στις 2/08/2012 09:50:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , , .

0 σχόλια for "Ρεκόρ ανακύκλωσης στο Μπιζάνι."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες