ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:3 Φεβρουαρίου 2012
Αναρτήθηκε από voulaioannina

Ξεφτίλισμα διεθνών εισαγγελέων για το εμπόριο οργάνων…

Σημαντικά στοιχεία για την αφαίρεση ζωτικών οργάνων απαχθέντων Σέρβων του Κοσόβου στο λεγόμενο «Κίτρινο Σπίτι» καταστράφηκαν την περίοδο που η Κάρλα ντελ Πόντε ήταν γενική εισαγγελέας στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY) και με την έγκρισή της, υποστηρίζεται από το γραφείο του νυν γενικού εισαγγελέα του ICTY Σερζ Μπράμερτζ.

Η Ντελ Πόντε, σε συνέντευξή της που...
δημοσιεύθηκε χθες σε ένθετο περιοδικό εφημερίδας του Βελιγραδίου, υποστήριξε ότι...
το ΝΑΤΟ και η πολιτική αποστολή του ΟΗΕ στο Κόσοβο (UNMIK) εμπόδισαν την έρευνα για την υπόθεση «Κίτρινο Σπίτι», το παράνομο εμπόριο ανθρώπινων οργάνων στο Κόσοβο και ότι γνωρίζει ποιος έλαβε την απόφαση να καταστραφούν στο ICTY τα αποδεικτικά στοιχεία που είχαν συγκεντρωθεί για τα θηριώδη εγκλήματα, επειδή ήταν σε συνεχή επαφή με το διάδοχό της στην εισαγγελία, Σερζ Μπράμερτζ.

Η πρώην γενική εισαγγελέας του ICTY είπε ότι δεν επιθυμεί να αποκαλύψει την ταυτότητα εκείνου που έδωσε την εντολή για την καταστροφή των στοιχείων, επειδή δεν ήταν δίκαιο και πρόσθεσε ότι υπάρχει έλλειψη πολιτικής βούλησης να διαλευκανθεί η υπόθεση «Κίτρινο Σπίτι». Στην παρατήρηση ότι από το 2004 είχε στα χέρια της εμπιστευτική έκθεση της UNMIK για την υπόθεση και τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν, αλλά δεν απήγγειλε κατηγορίες έως το τέλος του έτους με συνέπεια να λήξει η προθεσμία στο ICTY, η Ντελ Πόντε απάντησε ότι δεν μπορούσε να διεξάγει την έρευνα λόγω πολυάριθμων εμποδίων.

Η Κάρλα Ντελ Πόντε χαρακτήρισε μεγάλο λάθος την καταστροφή των αποδεικτικών στοιχείων για την υπόθεση «Κίτρινο Σπίτι» με εντολή της εισαγγελίας του ICTY, το 2005. Σε διευκρινιστική ανακοίνωση που εστάλη στην εφημερίδα του Βελιγραδίου από το γραφείο του γενικού εισαγγελέα του ICTY, Σερζ Μπράμερτς, υπογραμμίζεται ότι ο αξιωματούχος έχει ήδη τονίσει πως ορισμένα στοιχεία καταστράφηκαν το 2005, όταν εισαγγελέας ήταν η Ντελ Πόντε, έγινε εν γνώσει της και ότι την απόφαση έλαβαν όσοι ήταν τότε μέλη της ηγεσίας της εισαγγελίας.

«Ο εισαγγελέας Μπράμερτς συμφωνεί ότι δεν ήταν καλή απόφαση. Ωστόσο δεν μπορούμε να μιλάμε δημόσια για μία εσωτερική διαδικασία λήψης απόφασης της εισαγγελίας» τονίζεται στην ανακοίνωση. Ο Σέρβος ειδικός εισαγγελέας για τα εγκλήματα πολέμου, Βλάντιμιρ Βούκτσεβιτς είπε ότι μόλις έγινε γνωστό ότι καταστράφηκαν στοιχεία για το «Κίτρινο Σπίτι» έθεσε στους ανακριτές του ICTY το ερώτημα γιατί έγινε αυτό.

«Λάβαμε την απάντηση ότι το υλικό αυτό μαζί με στοιχεία για Σρεμπρένιτσα καταστράφηκαν στο πλαίσιο της τακτικής διαδικασίας», ανέφερε ο Βούκτσεβιτς στην εφημερίδα. Απαντώντας στις καταγγελίες της Ντελ Πόντε ο εκπρόσωπος της UNMIK, Ολίβιε Σαλγκάντο είπε σε δηλώσεις του στην ίδια εφημερίδα, ότι η UNMIK συνεργάστηκε πλήρως και σε κάθε στιγμή με ICTY και έθεσε όλα τα στοιχεία και τις πληροφορίες στη διάθεση του δικαστηρίου: «Το δικαστήριο έχει την ελευθερία να ερευνά όλα τα ζητήματα αρμοδιότητάς του. Δεν υπάρχει λόγος να πιστεύουμε ότι κάποιος αξιωματούχος της UNMIK σταμάτησε την έρευνα» πρόσθεσε ο Σαλγκάντο.

defence-point.gr
epirus.ellas.voula@gmail.com
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από voulaioannina στις 2/03/2012 06:51:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Ξεφτίλισμα διεθνών εισαγγελέων για το εμπόριο οργάνων…"

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες