ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:8 Φεβρουαρίου 2012
Αναρτήθηκε από voulaioannina

Την… κάτω βόλτα πήρε η οικοδομή στην Ήπειρο.

Δραματικά τα χθεσινά στοιχεία για την περιοχή μας, οδηγούν σε περαιτέρω ύφεση την αγορά ακινήτων…

Την ώρα που στο επίκεντρο βρίσκεται η σωτηρία της χώρας από την χρεοκοπία και όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στις δραματικές διαπραγματεύσεις Κυβέρνησης – Τρόικας, τα στοιχεία της οικοδομικής δραστηριότητας έρχονται απλώς να...
επιβεβαιώσουν την βαθιά ύφεση που επικρατεί στην αγορά ακινήτων.

Η μεγαλύτερη πτώση!
Η οικοδομή στην Ήπειρο δέχθηκε το πιο ισχυρό πλήγμα, με αποτέλεσμα μια σειρά επαγγελμάτων που σχετίζονται με τον κλάδο να εκπέμπουν εδώ και καιρό «σήμα κινδύνου», το οποίο όμως, απ’ ότι φαίνεται δεν βρίσκει καμία ανταπόκριση! Αδιάψευστος μάρτυρας τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), τα οποία δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα και φέρουν την Περιφέρεια της Ηπείρου στην πρώτη θέση πανελλαδικά, με την μεγαλύτερη πτώση στην οικοδομική δραστηριότητα (δημόσια και ιδιωτική).

Μάλιστα όσο περνάει ο καιρός και το ενδεχόμενο ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας μας απειλεί, οι… τροχοί της οικοδομικής δραστηριότητας φρέναραν απότομα, με αποτέλεσμα ο κλάδος της οικοδομής να σημειώνει τη μεγαλύτερη καθίζηση που έχει υποστεί ποτέ.
«Έχουμε πάρει την κάτω βόλτα και πολύ φοβάμαι ότι ποτέ δεν θα επιστρέψουμε στις παλιές καλές μέρες, που δεν προλαβαίναμε να βάζουμε πλακάκια σε νεοαναγειρόμενες οικοδομές», έλεγε χθες στον «Π.Λ.» Γιαννιώτης πλακάς που έχει να μπει σε οικοδομή πάνω από ένα χρόνο!

Πλήρης ανατροπή!
Τον Οκτώβριο του 2011 η πτώση στην Ήπειρο, όσον αφορά τις οικοδομικές άδειες έφτασε στο -56,3% αφού εκδόθηκαν μόλις 66 άδειες (τον ίδιο μήνα του 2010 είχαν εκδοθεί 156), οι οποίες αντιστοιχούσαν σε 10,2 χιλιάδες m2 επιφάνειας από 51,8 το 2010 (πτώση 80,3%) και 30,2 χιλιάδες m3 όγκου από 182 το 2010 (πτώση 83,4%).
Ο πανελλαδικός μέσος όρος δείχνει πτώση της τάξεως 34% στις οικοδομικές άδειες, 52,7 στην επιφάνεια και 51,4% στον όγκο.

Ίδια είναι η εικόνα και την περίοδο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2010 και 2011. Η συνολική οικοδομική δραστηριότητα στην περιοχή μας εμφανίζει την μεγαλύτερη μείωση πανελλαδικά: 41,2% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, 51,5% στην επιφάνεια και 51% στον όγκο, σε σχέση με τον αντίστοιχο δεκάμηνο του έτους 2010.

Αλλά και κατά την περίοδο των τελευταίων δώδεκα μηνών, δηλαδή από τον Νοέμβριο 2010 έως τον Οκτώβριο 2011, το μέγεθος της συνολικής Οικοδομικής Δραστηριότητας (Ιδιωτικής-Δημόσιας) στην Ήπειρο ανήλθε σε 1.212 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 274,2 χιλιάδες m2 επιφάνειας και 973,4 χιλιάδες m3 όγκου.

Παρατηρήθηκε δηλαδή, μείωση (επίσης η μεγαλύτερη πανελλαδικά) κατά 35,6% στον αριθμό των αδειών, κατά 51,8% στην επιφάνεια και κατά 54% στον όγκο σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο Νοεμβρίου 2009 - Οκτωβρίου 2010.

proinoslogos.gr
epirus.ellas.voula@gmail.com
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από voulaioannina στις 2/08/2012 11:00:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Την… κάτω βόλτα πήρε η οικοδομή στην Ήπειρο."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες