ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:9 Φεβρουαρίου 2012
Αναρτήθηκε από Άκης

Απόψεις: "Ηλεκτρονικά Ναρκωτικά."

Γράφει ο συγγραφέας, Θοδωρής Καραγεωργίου.
Είναι πλέον κοινώς παραδεκτό πως ένα νέου είδους ναρκωτικό έχει κάνει την εμφάνισή του στην κοινωνία μας εδώ και αρκετό καιρό.

Εκ πρώτης όψεως, όπως και κάθε νέα «ασθένεια», μοιάζει άφοβο και χωρίς ιδιαίτερα και εμφανή συμπτώματα. Ο εθισμός στο διαδίκτυο όμως απασχολεί πλέον σοβαρά και σε μεγάλο βαθμό ψυχίατρους...
, ειδικούς, αλλά και οικογένειες που βιώνουν τα πρώτα δείγματα αυτού του νέου κοινωνικού φαινομένου.

Το διαδίκτυο αποτελεί στις μέρες μας ένα φαινόμενο της εποχής, μια επανάσταση στον χώρο της πληροφορίας, της ενημέρωσης, των κοινωνικών δικτύων και της καθημερινής ζωής όλων μας. Έτσι, δικαίως συγκαταλέγεται ανάμεσα στα μεγαλύτερα τεχνολογικά επιτεύγματα του ανθρώπου.
Ταυτόχρονα όμως, όπως φυσικά και κάθε δημιούργημα του ανθρώπου, έχει και την αρνητική πλευρά του. Συχνά έχουν παρατηρηθεί περιπτώσεις ακραίου εθισμού, κοινωνικής απομόνωσης, διαρρεύσεις προσωπικών δεδομένων, διακίνηση παιδικής πορνογραφίας, και διάφορων άλλων αρνητικών καταστάσεων.
 
Όσο και αν μας ακούγεται μακρινό και ξένο, σήμερα στο 90% των αναπτυγμένων χωρών υπάρχουν κλινικές απεξάρτησης για ανθρώπους εθισμένους στο διαδίκτυο και στις διάφορες υπηρεσίες του όπως τα on-line παιχνίδια και τα chatrooms. Και ναι, ανάμεσα στις χώρες αυτές βρίσκεται και η Ελλάδα, με κλινικές απεξάρτησης σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Ο εθισμός στο διαδίκτυο δεν είναι κάτι απίθανο και αδύνατο να μας συμβεί. Το αντίθετο μάλιστα, θύμα του μπορεί να πέσει ο οποιοσδήποτε χωρίς να το αντιληφθεί. «Χτυπάει» κυρίως τους νέους και τα παιδιά. Η μεγαλύτερη και από τις πρώτες αντιδράσεις έχει να κάνει με το ότι το θύμα αρνείται πεισματικά να παραδεχτεί το εμφανέστατο πρόβλημά του. Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου εδώ και αρκετό καιρό, καθώς η νέα «νόσος» πλήττει την κριτική ικανότητα του εγκεφάλου και γενικότερα «απενεργοποιεί» τον άνθρωπο από την πραγματικότητα.


Φυσικά για να συμβούν τα παραπάνω προϋποτίθεται μία κακή και αλόγιστη χρήση. Τα αρνητικά στοιχεία του διαδικτύου, όπως φυσικά και των περισσότερων καταστάσεων, εμφανίζονται όταν φτάνουμε στην υπερβολή. Το να βρεθούμε σε επικίνδυνα σημεία εθισμού απέχει αρκετά από μία καθημερινή χρήση, ακόμη και από μία πολύωρη χρήση του υπολογιστή και του διαδικτύου.

Αυτό απλά ίσως έχει κάποιο κόστος στην προσωπική ζωή και αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου μας, αλλά ως εκεί. Το θέμα είναι να αντιληφθούμε έγκαιρα σε ποιο σημείο βρισκόμαστε και να αξιολογήσουμε σωστά την κατάσταση, αλλά και να σκεφτούμε με κάπως πιο σοβαρό τρόπο τη στάση μας απέναντι στο διαδίκτυο και στις παροχές του. Το μέτρο, θα έλεγα, όπως πάντα βέβαια αποτελεί και εδώ την πιο σωστή οδό.

Με αυτό το σκεπτικό και μέσω της λογοτεχνίας αποφάσισα και εγώ να προσφέρω ένα μικρό λιθαράκι στο κομμάτι αυτό. Έτσι έγραψα ένα βιβλίο με τίτλο e-Drugs (εκδόσεις Κέδρος), το οποίο αποτελείται από εννέα ιστορίες με πρωταγωνιστές-θύματα της τεχνολογίας και του διαδικτύου, προσπαθώντας να αναδείξω τις αρνητικές τροπές που μπορεί να πάρει η αλόγιστη και κακή χρήση του. Οι ιστορίες του βασίζονται σε έρευνα και δεν απέχουν πολύ από πραγματικές καταστάσεις.

Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Άκης στις 2/09/2012 08:38:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Απόψεις: "Ηλεκτρονικά Ναρκωτικά.""

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες