ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:6 Φεβρουαρίου 2012
Αναρτήθηκε από taniaioannina

Ποιο είναι το κόστος των νέων μέτρων.

Τι θα πληρώσουμε και τι θα χάσουμε.

Το γενικό πλαίσιο της συμφωνίας για τα μέτρα που ζητά η τρόικα από την ελληνική κυβέρνηση, συνοψίζεται στην ανακοίνωση του Λουκά Παπαδήμου, που εξέδωσε αμέσως μετά το τέλος της πεντάωρης συνάντησης του ιδίου με τους κ.κ. Παπανδρέου, Σαμαρά και Καρατζαφέρη. Ας δούμε ποιο είναι αυτό:...


Λήψη μέτρων για τη μείωση των δημοσίων δαπανών κατά 1,5% του ΑΕΠ

Παρεμβάσεις για τη διασφάλισης της βιωσιμότητας των επικουρικών ταμείων

Ρυθμίσεις σε διάφορους τομείς για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, όπως η μείωση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους

Ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με συνδυασμό μέσων για την προαγωγή του δημόσιου συμφέροντος και την επιχειρηματική αυτονομία τους

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Σύμφωνα με πληροφορίες του 24h.gr, οι τέσσερις έχουν συμφωνήσει στα εξής:

Διατήρηση του 13ου και 14ου μισθού (δηλαδή των Δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και του επιδόματος αδείας).


Μείωση του κατώτατου μισθού.

Αναδιάρθρωση του τρόπου υπολογισμού των επικουρικών συντάξεων. Θα εφαρμοστεί, δηλαδή, ένα μοντέλο, σύμφωνα με το οποίο το άθροισμα της κύριας και της επικουρικής σύνταξης δεν θα ξεπερνά ένα ποσοστό του καλύτερου μισθού της τελευταίας πενταετίας, πιθανότατα το 75% με 80%.

Απολύσεις στο Δημόσιο, υπό το μανδύα ενός νέου τύπου εφεδρείας, η οποία θα αφορά κυρίως όσους βρίσκονται κοντά στη σύνταξη.

Κεφαλαιακή ενίσχυση των τραπεζών με κοινές μετοχές, στις περιπτώσεις όπου το πρόβλημα οφείλεται σε λάθος επιλογές των διοικήσεών τους. Οι μετοχές, όμως, αυτές δεν θα είναι εξαγοράσιμες, ώστε με αυτό τον τρόπο να αποφευχθεί η κρατικοποίηση των πιστωτικών ιδρυμάτων.

Για να διασφαλιστεί το μαχαίρι των 3,12 δισεκατομμυρίων ευρώ (1,5% του ΑΕΠ), περικόπτονται – μεταξύ άλλων - 500 εκατομμύρια ευρώ από αμυντικές δαπάνες και 1,3 δισ. από δαπάνες υγείας.

Ανοιχτό θέμα αποτελεί η ανά έτος αύξηση των αντικειμενικών αξιών, που αξιώνει η τρόικα, καθώς σε αυτό το σημείο υπάρχουν ισχυρές αντιρρήσεις.

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στη νέα, απογευματινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου.

newsbeast.gr
epirus.ellas.tania@gmail.com
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από taniaioannina στις 2/06/2012 11:30:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Ποιο είναι το κόστος των νέων μέτρων."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες