ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:2 Φεβρουαρίου 2012
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Απόψεις: "Τι στόχους θα πρέπει να έχει ο ο πολιτικός φορέας αντίστασης κατά των δανειακών και κατά της προδοσίας."

1.Άμεση ακύρωση των δανειακών συμβάσεων, των μνημονίων τους και όλων των σχετικών εγγράφων τους, συμφωνιών και νομοσχεδίων.

2.Kήρυξη του δημόσιου χρέους ως επονείδιστου χρέους για την συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού επειδή προέκυψε από δόλιες ενέργειες κυβερνητικών στελεχών και μιας μικρής μερίδας πολιτών συναλλασσομένων με αυτές. Διαγραφή του επονείδιστου αυτού χρέους βάσει του ...
διεθνούς δικαίου, εις βάρος των υπαιτίων της δημιουργίας του.

3.Διάκριση των τριών εξουσιών (νομοθετική, εκτελεστική, δικαστική) και πλήρηs ανεξαρτησία κάθε εξουσίας από τις άλλες δύο.

4.Ποινικές διώξεις για όλους όσους ευθύνονται για το ελληνικό δημόσιο χρέος και για όλες τις περιπτώσεις διαφθοράς του κρατικού μηχανισμού και των τριών εξουσιών και όσων εκ των ιδιωτών/εταιρειών/πολυεθνικών συνέπραξαν μαζί τους με γρήγορες διαδικασίες απονομής δικαιοσύνης και άρση της "ασυλίας".

5.Συντακτική εθνοσυνέλευση για ολική επαναφορά της ανθρώπινης ελευθερίας και των δημοκρατικών θεσμών στο Σύνταγμα με ακύρωση όλων των νομοσχεδίων που μετατρέπουν τον κάθε πολίτη σε συνεχώς παρακολουθούμενο και εξ αποστάσεως ελεγχόμενο αντικείμενο χωρίς ελευθερία ή ιδιωτική ζωή και χωρίς πόρους διαβίωσης. Επίσης κατάργηση των νομοσχεδίων που προσβάλλουν την ανθρώπινη ηθική και προωθούν την διαστροφή των ηθών στην κοινωνία (γάμοι ομοφυλοφίλων κλπ).

6.Να προστεθεί μόνιμη διάταξη στο Ελληνικό Σύνταγμα η οποία να διακηρύττει την υπερίσχυση του Ελληνικού Συντάγματος έναντι όλων των άλλων Συνταγμάτων, δικαίων και διεθνών συνθηκών εντός της Ελλάδας, και καμμία πολιτική ή άλλου είδους συμφωνία, συνθήκη, νόμος ή πράξη, είτε είναι διμερής, είτε είναι διεθνής που θα προκύψει στο μέλλον, να μην επιτρέπεται να αλλάξει την υπερίσχυση του Ελληνικού Συντάγματος ως του Κυρίαρχου και Ανώτατου Νόμου του Ελεύθερου και Κυρίαρχου Ελληνικού Λαού.

7.Επαναφορά της εθνικής κυριαρχίας στο Ελληνικό Σύνταγμα σε αδιαπραγμάτευτη βάση. Να απαγορεύεται στην Βουλή και στην Κυβέρνηση να συγκατατίθενται σε οποιαδήποτε συμφωνία, συνθήκη, σύμβαση και σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια που σκοπόν έχει την κατάργηση της υπάρξεως του Ελληνικού έθνους, την εκχώρηση της Ελληνικής Επικράτειας ή τμήματός της, ή την κατάργηση της εθνικής μας κυριαρχίας.

8.Για τα μείζονα εθνικά θέματα σε όλους τους τομείς ανεξαιρέτως να μην αρκεί η πλειοψηφία των 3/5 της Βουλής για να παρθεί μια απόφαση ή για να κυρωθεί ένα νομοσχέδιο, ή μια διμερής ή διεθνής συνθήκη, αλλά να απαιτείται πλήρης ενημέρωση του ελληνικού λαού και έπειτα δημοψήφισμα.

9.Να απαγορεύεται η υπογραφή ή η κύρωση οποιασδήποτε συνθήκης ή άλλης πράξης από τον πρωθυπουργό ή τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ή η εξουσιοδότηση από αυτούς για τέτοιες πράξεις σε υπουργούς ή άλλα άτομα, χωρίς την προηγούμενη διαδικασία πλήρους ενημέρωσης, συζήτησης και ανοιχτής ψηφοφορίας εντός της Βουλής και την ενημέρωση του ελληνικού λαού.

10.Έξοδος από το ΕυρωΣύνταγμα δηλαδή από την Δικτατορική Συνθήκη της Λισσαβώνας.

11.Κάθε προτεινόμενος νόμος, συνθήκη, συμφωνία κλπ να δημοσιεύεται και να διατίθεται δωρεάν όχι μόνο στα μέλη των τριών εξουσιών αλλά και σε όλον τον ελληνικό λαό, και τα πρακτικά της διαδικασίας κύρωσής του να είναι προσβάσιμα σε κάθε Έλληνα πολίτη δωρεάν.

12.Aλλαγή του εκλογικού νόμου με θέσπιση της πραγματικής αναλογικής και με κανένα "δώρο" εδρών στο πρώτο σε ψήφους κόμμα.

13.Μείωση των βουλευτικών αποδοχών και κατάργηση των βουλευτικών προνομίων και της βουλευτικής "ασυλίας". Απαγόρευση της χρηματοδότησης κομμάτων από τον κρατικό προυπολογισμό και της χρησιμοποίησης διαφημίσεων για την προβολή των κομμάτων στα ΜΜΕ. Απαγόρευση των σφυγμομετρήσεων της κοινής γνώμης για πρόθεση ψήφου και δημοσίευσης τέτοιων σφυγμομετρήσεων.

Πλήρης οικονομικός έλεγχος στην χρηματοδότηση των κομμάτων και απαγόρευση της λήψης δανείων στα κόμματα. Πλήρης δημοσιοποίηση των πρακτικών των συνεδριάσεων της Βουλής και το ποιοι βουλευτές ψηφίζουν υπέρ και ποιοι κατά σε κάθε νομοσχέδιο, σύμβαση, συνθήκη, μνημόνιο κλπ.

14.Θέσπιση της δυνατότητας να παίρνουν οι πολίτες πρωτοβουλία για διεξαγωγή δημοψηφισμάτων για κρίσιμα ζητήματα σε όλους τους τομείς με πραγματικές ψηφοφορίες σε χαρτιά, ώστε να μην παραποιούνται ηλεκτρονικά τα αποτελέσματα των δημοψηφισμάτων. Το αποτέλεσμα των δημοψηφισμάτων θα έχει ισχύ veto για οποιοδήποτε νομοσχέδιο, συμφωνία, σύμβαση, μνημόνιο ή συνθήκη - είτε διμερή είτε διεθνή. 50.000 υπογραφές να είναι αρκετές για να εκκινηθεί η διαδικασία δημοψηφίσματος.

Πριν από κάθε τέτοιο δημοψήφισμα να γίνεται αναλυτική ενημέρωση του λαού για όλες τις πτυχές του προβλήματος και να διώκεται ποινικά η προπαγάνδα και η μη πραγματική ενημέρωση του ελληνικού λαού από τα ΜΜΕ, τους βουλευτές, τους νομοθετούντες, την κυβέρνηση και όλους τους γνωρίζοντες το πρόβλημα.

15.Ενημέρωση και μόρφωση των Ελλήνων για το τι είναι πραγματικά φιλική προς τον συνάνθρωπο και προς το περιβάλλον ανάπτυξη και παραγωγή, έτσι ώστε να παράγουν ποιοτικά προϊόντα, να μην ρυπαίνουν το νερό τον αέρα και το περιβάλλον, να αναδασώνουν καμμένες εκτάσεις και να παράγουν ενέργεια για οικογενειακή ή τοπική κατανάλωση στο βαθμό που μπορούν να το κάνουν σε οικογενειακούς ή μικρούς συνεταιρισμούς χωρίς δάνεια και χωρίς χημικά φυτοφάρμακα και λιπάσματα. Έμφαση στην τοπική αυτάρκεια και στην αλληλέγγυα οικονομία με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον και στα δάση.

16.Αναδάσωση όλων των καμμένων εκτάσεων και αυστηρότερη νομοθεσία στις βιομηχανίες που ρυπαίνουν.

17.Απαγόρευση δια νόμου της χρήσης πυρηνικής ενέργειας και πυρηνικών όπλων στην επικράτειά μας για οποιουσδήποτε σκοπούς. Υποστήριξη ειρηνικών πρωτοβουλιών για την κατάργηση των πυρηνικών σταθμών και των πυρηνικών όπλων στην Ευρώπη και παγκοσμίως.

18.Κατάργηση του "Καλλικράτη" κι επάνοδος στο προ του Καποδίστρια σύστημα των δήμων και των κοινοτήτων ώστε να μετακινηθούν τα από την ανεργία πληττόμενα εκατομμύρια συμπολιτών μας που τώρα είναι εγκλωβισμένα στις μεγάλες πόλεις, προς την ελληνική ύπαιθρο. Δωρεάν εκχώρηση μικρών κομματιών γης στους ακτήμονες (πχ 4-10 στρεμμάτων) που θέλουν να ζήσουν στην γη αυτή με τον παραδοσιακό τρόπο καλλιεργειών, εκτροφής ζώων, τεχνών κλπ κτίζοντας κι ένα σπιτάκι για να διαμένουν οι ίδιοι και τα παιδιά τους, κι όχι για εκμετάλλευση εμπορική (όχι για καλλιέργειες μεταλλαγμένων, όχι για εκμίσθωση σε άλλους, για ξενοδοχειακές μονάδες, όχι για πώληση, όχι για υποθήκευση).

Απαλλαγή των αγροτών αυτών από κάθε φορολογία και από κάθε υποχρεωτική ασφάλιση. Ζωντάνεμα των χωριών και άνοιγμα όλων των σχολείων στα χωριά που έχουν μαθητές. Αναβίωση των μικρών κοινοτήτων και των μικρών δήμων.

19.Κατάργηση όλων εκείνων των "ανεξάρτητων αρχών", επιτροπών και υποεπιτροπών, εταιρειών, οργανισμών, ΜΚΟ, κέντρων και "μεσαζόντων για χρηματοδοτήσεις και δανειοδοτήσεις" που ενέργησαν παρασκηνιακά για την ευκολότερη χρεωκοπία της χώρας και για την κατάλυση του Συντάγματος.

20.Απαγόρευση του διορισμού στον δημόσιο τομέα πολιτών που είναι μέλη μυστικών οργανώσεων, σεχτών και ομάδων που απειλούν την ελευθερία και την δημοκρατία. Απαγόρευση του δικαιώματος του εκλέγεσθαι σε μέλη τέτοιων οργανώσεων, σεχτών και ομάδων.

21.Θέσπιση υγιών νόμων για την μετανάστευση και άμεση απέλαση όλων των λαθρομεταναστών. Παροχή προσωρινού ασύλου σε πολιτικούς μετανάστες και σε μετανάστες που προέρχονται από εμπόλεμες περιοχές ή περιοχές πού πλήττονται από θεομηνίες.

22.Διερεύνηση όλων των ύποπτων χορηγήσεων της Ελληνικής υπηκοότητας σε αλλοδαπούς που δεν γνωρίζουν την ελληνική γλώσσα και τους χορηγήθηκε η Ελληνική υπηκοότητα για ψηφοθηρικούς λόγους και στέρηση της υπηκοότητας στις περιπτώσεις που θα διαπιστωθεί ότι δόθηκε χωρίς να υπάρχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις. Θέσπιση καλύτερης νομοθεσίας για την απόκτηση της Ελληνικής υπηκοότητας από τους νόμιμους μετανάστες.Κατάργηση του δικαιώματος του εκλέγεσθαι στους μετανάστες πρώτης γενιάς.

23.Άμεση απόλυση όλων των υπαλλήλων και των στελεχών του δημόσιου τομέα οι οποίοι κατέχουν θέσεις ευθύνης για τις οποίες η ηθική τους και τα προσόντα τους δεν επαρκούν επειδή διορίσθηκαν στις θέσεις αυτές με κομματικό "μέσον" κι όχι αξιοκρατικά.

24.Καταβολή αποζημιώσεων για τα θύματα της Γερμανικής εισβολής στην Ελλάδα από την Γερμανία.

25.Ελεύθερη, δωρεάν παιδεία σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και απόλυση όλων των καθηγητών που διορίσθηκαν αναξιοκρατικά, με κομματικό "μέσον".

26.Απαλλαγή των αδύναμων οικονομικά στρωμάτων από όλες τις φορολογίες.

27.Επαναφορά του κράτους πρόνοιας και της δωρεάν δημόσιας υγείας και διασφάλιση των ασφαλιστικών ταμείων.

28.Απαγόρευση της υποθήκευσης, της εκχώρησης, της πώλησης, της ενοικίασης ή της κάθε είδους εκμετάλλευσης των ελληνικών ενεργειακών πόρων και των πόρων διαβίωσης (γη, υπέδαφος, αέρας, νερό, θάλασσες, υποθαλάσσιος χώρος) σε πολυεθνικές εταιρείες, μεγαλοκεφαλαιούχους, ή σε άλλες χώρες και δίκαιη κατανομή των πόρων διαβίωσης στον πληθυσμό της χώρας που πλήττεται από την ανεργία και δεν έχει εισοδήματα, με έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος και στην παραδοσιακού τύπου γεωργία, κτηνοτροφία, τέχνη, και πολιτισμό.

Απαγόρευση της κατάσχεσης της πρώτης κατοικίας, της φυλάκισης και της μη καταβολής μισθού ή σύνταξης για χρέη είτε προς το δημόσιο είτε προς τις τράπεζες που οφείλονται σε ανεργία, ανικανότητα εργασίας για λόγους υγείας, ή ξαφνική μείωση των αποδοχών του ιδιώτη-οφειλέτη από την εργασία του. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα μπορέσουν εκείνοι που μας έβαλαν στον φαύλο κύκλο των δανειοδοτήσεων, των ομολόγων, των swaps και των cds να κερδοσκοπήσουν εις βάρος μας, είτε με τα ομόλογα και τις υπόλοιπες τοκογλυφικές στρατηγικές "δανειοδότησης" για δήθεν "ανάπτυξη", είτε με κατασχέσεις, είτε με είσπραξη βαριάς φορολογίας των εισοδημάτων μας σε περίπτωση στάσης πληρωμών του δημοσίου, ή σε περίπτωση που θα επιστρέψουμε στην δραχμή.

29.Διασφάλιση της Ελληνικής ΑΟΖ αφού πρώτα ακυρώσουμε την υποθήκευση της Ελλάδας και της Ελληνικής Επικράτειας , αφού διαγράψουμε το δημόσιο χρέος και αφού απαγορεύσουμε το πούλημα της χώρας με δάνεια, ομόλογα και swaps. Διαφορετικά, θα διευκολύνουμε τους δανειστές μας και τους ξένους επενδυτές να προβούν σε εξορύξεις πετρελαίου κλπ, αφού με χαρτογραφημένη και διεθνώς αποδεκτή την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, δεν θα υπάρχουν στρατιωτικού τύπου διενέξεις, και θα μπορούν επενδυτές και δανειστές να προχωρήσουν ανενόχλητοι στην εξόρυξη αρχικά, και στην συνέχεια στην είσπραξη όλων των κερδών από το πετρέλαιο ή το φυσικό αέριο, βάσει των όρων της Δανειακής Σύμβασης και των Μνημονίων.

30.Στον στρατιωτικό τομέα, τήρηση αυστηρής ουδετερότητας και διατήρηση του αξιόμαχου των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, με ευνοϊκή κατάταξη στις σχολές αξιωματικών και των τριών όπλων πτυχιούχων ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που έχουν και τα κατάλληλα προσόντα για τον στρατιωτικό κλάδο. Προώθηση ευρείας παιδείας στις στρατιωτικές σχολές, κι όχι μόνο στρατιωτική εκπαίδευση. ΚΩΔΙΚΟΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΑΡΧΗ

Από το Κριτική, ενημέρωση, για επιστροφή στις πατροπαράδοτες αξίες μας.
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 2/02/2012 09:15:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Απόψεις: "Τι στόχους θα πρέπει να έχει ο ο πολιτικός φορέας αντίστασης κατά των δανειακών και κατά της προδοσίας.""

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες