ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:7 Φεβρουαρίου 2012
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Επιστολή του Θ. Οικονόμου για ενδεχόμενη κατάργηση των εισφορών των επιχειρήσεων στα Επιμελητήρια.

Προς:
Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη
Υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο

κύριοι Υπουργοί,
Σύμφωνα με αρκετά δημοσιεύματα του τύπου, η «Τρόικα» ζητά να καταργηθεί η υποχρεωτική εισφορά των επιχειρήσεων στα Επιμελητήρια. Μία τέτοια εξέλιξη, εκτιμώ ότι θα επιφέρει...
αρνητικά αποτελέσματα στην επιχειρηματικότητα, καθώς στερεί ένα χρήσιμο εργαλείο στήριξης στη μικρή και μεσαία επιχείρηση που αποτελούν, άλλωστε, τη συντριπτική πλειονότητα των επιχειρήσεων, κοντά στο 98%.

Πολλώ δε, καθώς δεν προκύπτουν λογικοφανή και προφανή οφέλη στον ανταγωνισμό από πουθενά. Πιο συγκεκριμένα, μια σειρά παραμέτρων αποδεικνύουν την έλλειψη οφελών από μία τέτοια εξέλιξη, καθώς τα Επιμελητήρια:

1. Λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και δεν επιδοτούνται από το κράτος. Αντιθέτως χρηματοδοτούν το κράτος όταν τοποθετούν εκ νόμου τα αποθεματικά τους σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου, ομόλογα στα οποία θα μειωθεί κατά πολύ η αξία τους από την υλοποίηση του PSI.

2. Προσφέρουν αντισταθμιστικά οφέλη για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις είναι αρκετά, καθώς προσφέρεται πρόσβαση σε πληροφορία και ενημέρωση για μία σειρά κρίσιμων ζητημάτων: φορολογικά, ασφαλιστικά, χρηματοδοτήσεις.

3. Αποτελούν χρήσιμα και αναντικατάστατα εργαλεία για την Πολιτεία στο επίπεδο της χάραξης της οικονομικής της πολιτικής.

Επίσης, αναφορικά με το ως άνω «αίτημα» πρέπει να σημειωθεί ότι:
1. Μια τέτοια εξέλιξη θα δημιουργήσει επιπρόσθετα προβλήματα στην λειτουργία του Γενικού Εμπορικού Μητρώου και της Υπηρεσία Μιας Στάσης για τη σύσταση των επιχειρήσεων.

2. Οι εισφορές για κάθε επιχείρηση είναι της τάξης των 50 – 60 ευρώ το χρόνο.

3. Κανένα συλλογικό όργανο των επαγγελματιών και βιοτεχνών, τουλάχιστον σε δημόσιο επίπεδο, δε έχει απαιτήσει κάτι τέτοιο.

Επιπρόσθετα, όλοι αντιλαμβανόμαστε, ότι μια τέτοια εξέλιξη θα οδηγήσει στο δρόμο εκατοντάδες εργαζομένους σε όλη τη χώρα, οι οποίοι μάλιστα δεν πληρώνονται από τον δημόσιο κορβανά.

Κατόπιν των παραπάνω, παρακαλώ όπως επανεξετάσετε το θέμα λαμβάνοντας σθεναρή και ξεκάθαρη θέση εναντίον μιας τέτοιας εξέλιξης που θα αποτελεί πέραν των άλλων «πρωτοτυπία» στον ανεπτυγμένο κόσμο, καθώς χώρες όπως η Γερμανία, η Γαλλία, η Ολλανδία και άλλες έχουν υποχρεωτική την εγγραφή των επιχειρήσεων στα Επιμελητήρια.

Με εκτίμηση
Θανάσης Οικονόμου
Βουλευτής Ιωαννίνων
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 2/07/2012 08:08:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Επιστολή του Θ. Οικονόμου για ενδεχόμενη κατάργηση των εισφορών των επιχειρήσεων στα Επιμελητήρια."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες