ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:6 Φεβρουαρίου 2012
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Ο Γ. Χατζημαρκάκης προειδοποιεί για ευρωπαϊκή τραγωδία.

Η Ελλάδα χρειάζεται αλλαγή πολιτικού σκηνικού, νέο Σύνταγμα και νέα εικόνα στον κόσμο που θα ξεκινήσει από την ενιαία ονομασία της χώρας ως «Ελλάς» σε όλες τις χώρες του κόσμου, τονίζει με δηλώσεις του o Γιώργος Χατζημαρκάκης, που δημοσιεύθηκαν το Σάββατο στη Γερμανική Bild και αναμεταδόθηκαν απ’ όλα τα μεγάλα γερμανικά ΜΜΕ.

Ο ευρωβουλευτής του FDP μίλησε ακόμα για...
τον κίνδυνο κοινωνικών συγκρούσεων που υπάρχει στη χώρα από τη φτωχοποίηση και προειδοποιεί τη Γερμανία ότι το πρόβλημα στην Ελλάδα, αν δεν υπάρξει οικονομική ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας, θα μετατραπεί σε μια ευρωπαϊκή τραγωδία.

Το κείμενο (σε ελεύθερη μετάφραση) αναφέρει:
Ο Γιώργος Χατζημαρκάκης είναι ο «ειδικός» στη Γερμανία για την Ελλάδα από τότε ξέσπασε η κρίση και υπερασπίζεται τη δεύτερη πατρίδα του απέναντι στην κριτική που ασκείται στη Γερμανία. Αλλά επειδή η κρίση δεν σταματά, επειδή πάντα χειροτερεύει, ο Χατζημαρκάκης λέει πως πρέπει να αλλάξει το πολιτικό σύστημα στη χώρα.

Σε μια συνέντευξη στη BILD.de προτείνει ακόμα μια μετονομασία της χώρας. Η Ελλάδα (Griechenland) δεν πρέπει πλέον να ονομάζεται έτσι! Ο πολιτικός προειδοποίησε ακόμα για πτώχευση της χώρας στο πρότυπο της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης, ενώ μιλά ακόμη και για «πόλεμο για τα τρόφιμα».


BILD.de: κύριε Χατζημαρκάκη γιατί η Ελλάδα δεν διαχειρίζεται την κρίση;
Γ. Χατζημαρκάκης: Το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα συνεχίζει να χαρακτηρίζεται από ευνοιοκρατία. Η πολιτική κηδεμονία έχει πολύ βαθύτερες ρίζες στην καθημερινή ζωή από ό, τι εθεωρείτο μέχρι σήμερα. Οι πολιτικοί θα συνεχίσουν να προσφέρουν θέσεις εργασίας στις δημόσιες υπηρεσίες ή άλλες μικρές χάρες για τις ψήφους. Το ισχύον πολιτικό σύστημα χρειάζεται να διαλυθεί εντελώς και να αντικατασταθεί από ένα νέο. Τα τρέχοντα χρήματα της Ε.Ε. πάνε στο χρέος, αλλά τα προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται. Η Ελλάδα χρειάζεται οικονομική ανάπτυξη, μόνο τότε θα μπορεί να πληρώσει το χρέος.

BILD.de: Πώς μπορεί να υπάρξει μια αξιόπιστη νέα αρχή στη χώρα;
Χατζημαρκάκης:. . Το όνομα της Ελλάδας (σ.σ. Griechenland, Greece, Grecia κλπ) για πολλούς στην Ευρώπη έχει συνδεθεί μ’ ένα διαλυμένο πολιτικό σύστημα ευνοιοκρατίας. Ως μέρος μιας έντιμης νέας αρχής, θα πρέπει το ελληνικό Σύνταγμα να ξαναγραφεί και να ονομάζεται η χώρα με συνέπεια σε όλες τις γλώσσες «Ελλάς» (Hellas). Η χώρα χρειάζεται μια νέα εικόνα.

BILD.de: Τι απειλεί την ανάπτυξη στην Ελλάδα;
 Χατζημαρκάκης: «Η Τρόικα ενδιαφέρεται προς το παρόν μόνο για τις αποταμιεύσεις και ξεχνά την οικονομική ανάπτυξη. Αυτό θυμίζει πολύ την πολιτική του καγκελαρίου Bruning στη Γερμανία τη δεκαετία του '30, που οδήγησε στη ριζοσπαστικοποίηση της πολιτικής. Αυτό πρέπει να αποφευχθεί. η Ελλάδα χρειάζεται νέες θέσεις εργασίας και την ανάπτυξη τώρα... . Το ελληνικό πρόβλημα θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια τεράστια ευρωπαϊκή τραγωδία ».

BILD.de: Τι εννοείτε με τη λέξη «τραγωδία»;
 Χατζημαρκάκης: Στην Ελλάδα γίνεται όλο και πιο φτωχή η μεσαία τάξη. Στην Αθήνα, σήμερα υπάρχουν 30.000 άστεγοι. Ακόμα και τώρα ανταγωνίζονται στο χώρο των σκουπιδιών οι φτωχότεροι Έλληνες με τους οικονομικούς μετανάστες για αποφάγια. Θέλουμε (στην Ευρώπη) να διακινδυνεύσουμε έναν πραγματικό πόλεμο εξαιτίας της φτώχειας, στην Ελλάδα; Μπορούμε να αφήσουμε τους ανθρώπους να σκοτώσουν για τροφή;

BILD.de: Η Ελλάδα εξακολουθεί να χρειάζεται ένα Επίτροπο της ΕΕ;
 Χατζημαρκάκης: Εάν η Γερμανική κυβέρνηση θέλει Επίτροπο της ΕΕ στην Ελλάδα, θα πρέπει να γνωρίζει ότι ο ελληνικός λαός δεν θα δεχτεί αυτό το Ευρωπαϊκό τελεσίγραφο. Το πιο ριζοσπαστικό και η καλύτερη λύση θα ήταν: Απαλλαγείτε από την σημερινή κυβέρνηση συνασπισμού Ελλάδα, χρειάζεται ένα υπουργικό συμβούλιο τεχνοκρατών υπό τον κ. Παπαδήμο. Το παράδειγμα του Πρωθυπουργού της Ιταλίας κ. Monti δείχνει πως μπορεί να πάει καλά στην Ελλάδα...».


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 2/06/2012 12:52:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Ο Γ. Χατζημαρκάκης προειδοποιεί για ευρωπαϊκή τραγωδία."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες