ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:2 Φεβρουαρίου 2012
Αναρτήθηκε από voulaioannina

Η σοκολάτα προστατεύει από τον καρκίνο στο έντερο.

Λίγη σοκολάτα με υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο την ημέρα μπορεί να μας προστατεύει από τον καρκίνο του παχέος εντέρου, αναφέρουν Ισπανοί ερευνητές.

Πρόκειται για την νεώτερη από μια σειρά μελετών, που υποδηλώνουν ότι ...
το κακάο ασκεί ωφέλιμες δράσεις στην υγεία, όταν καταναλώνεται σε λογικές ποσότητες.

Προγενέστερες μελέτες έχουν δείξει πως είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες - πανίσχυρες αντιοξειδωτικές ουσίες, οι οποίες εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες οξυγόνου, οι οποίες είναι έντονα δραστικά μόρια που επιφέρουν πολλές βλάβες στον οργανισμό.

Χάρη στις πολυφαινόλες, τα προϊόντα με υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο, όπως η σοκολάτα, ασκούν προστατευτική δράση εναντίον νοσημάτων, όπως ο διαβήτης, η υπέρταση και η καρδιοπάθεια.

Η νέα μελέτη δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Nutrition and Food Research» και πραγματοποιήθηκε από ομάδα επιστημόνων, υπό την δρα Μαρία Αρίμπας, από το Επιστημονικό & Τεχνολογικό Ινστιτούτο Τροφίμων και Διατροφής της Ισπανίας.

Οι ερευνητές θέλησαν να μάθουν εάν η σοκολάτα θα μπορούσε να εμποδίσει την ανάπτυξη καρκίνου του παχέος εντέρου σε αρουραίους, που εκτέθηκαν σε καρκινογόνες ουσίες.

Μία ομάδα τρωκτικών ακολούθησε επί οκτώ εβδομάδες ένα διαιτολόγιο το οποίο αποτελείτο κατά 12% από κακάο, ενώ μια άλλη ομάδα ακολούθησε το ίδιο διαιτολόγιο αλλά χωρίς το κακάο.

Στη συνέχεια, και οι δύο ομάδες εκτέθηκαν σε μία καρκινογόνο ουσία που λέγεται αζοξυμεθάνιο και η οποία χρησιμοποιείται στα ιατρικά πειράματα για να προκαλεί καρκίνο του παχέος εντέρου.

Μέσα σε τέσσερις εβδομάδες, τα ποντίκια άρχισαν να αναπτύσσουν προκαρκινικές αλλοιώσεις στο έντερο. Ωστόσο, όσα είχαν καταναλώσει κακάο, είχαν σημαντικά μειωμένο αριθμό προκαρκινικών αλλοιώσεων.

Οι ερευνητές γράφουν πως τώρα απαιτούνται περαιτέρω μελέτες για να διαπιστωθεί εάν το ίδιο ισχύει και στους ανθρώπους.

Πάντως το νέο εύρημα δεν σημαίνει πως έχουμε την τέλεια δικαιολογία για να τρώμε ακατάσχετα σοκολάτες, διότι οι μεγάλες ποσότητες μπορεί να έχουν τα αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα, προειδοποιεί η κυρία Σάρα Ουϊλιαμς, εκπρόσωπος του οργανισμού Cancer Research UK.

«Η σοκολάτα, σε ρόφημα ή σε στερεά μορφή, περιέχει πολλά λίπη και θερμίδες, και η υπερκατανάλωσή της μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του σωματικού βάρους», εξήγησε.

«Η παχυσαρκία αποτελεί παράγοντα κινδύνου για ανάπτυξη καρκίνου του παχέος εντέρου, συνεπώς πρέπει κανείς να είναι φειδωλός με τις σοκολάτες. Βέβαια, στο πλαίσιο ενός υγιεινού τρόπου ζωής, με μεσογειακή διατροφή και συστηματική γυμναστική, μια μικρή ποσότητα θα μπορούσε να είναι ωφέλιμη – αν και αυτό δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί».

Επιμέλεια: Ρούλα Τσουλέα

ygeia.tanea.gr
epirus.ellas.voula@gmail.com
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από voulaioannina στις 2/02/2012 01:43:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Η σοκολάτα προστατεύει από τον καρκίνο στο έντερο."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες