ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:1 Φεβρουαρίου 2012
Αναρτήθηκε από nikos

Θ. Οικονόμου: "Η αναλγησία του ΙΚΑ απέναντι σε πρώην εργαζομένους της ΣΒΕΚΗ."

Προς: Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Γιώργο Κουτρουμάνη.

κύριε Υπουργέ,
Σε μια πρωτόγνωρη κίνηση αναλγησίας οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΙΚΑ, άσκησαν ανακοπή στον πίνακα κατάταξης πληρωμών από πλειστηριασμό της Βιομηχανίας ΣΒΕΚΗ. Αποτέλεσμα, 43 πρώην εργαζόμενοι της εταιρίας να μην μπορούν να...
εισπράξουν δεδουλευμένα και συμπληρώνουν σήμερα σχεδόν δύο χρόνια απλήρωτοι, με το 80% εξ αυτών να είναι και άνεργοι όλο αυτό το διάστημα. Χρησιμοποιείται ως νομικό εργαλείο ο νόμος 3863, παρ’ ότι ο ίδιος ο νόμος προβλέπει στο Αρ. 41 Παρ. 5 ότι δεν αφορά πλειστηριασμούς που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη. Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο πλειστηριασμός (παραμένει ο ίδιος) ξεκίνησε από τον Φεβρουάριο του 2010. Ο ν. 3863 τέθηκε σε ισχύ τον Ιούλιο του 2010!

Παρά τις πολύμηνες διαβεβαιώσεις του ΙΚΑ και της ηγεσίας του Υπουργείου για επίλυση του προβλήματος και για το δίκαιο των εργαζομένων, η διοίκηση του ΙΚΑ σέρνει εν τέλει τους εργαζομένους στη δικαστική οδό. Διαδικασία που αναμένεται να απαιτήσει, με τις όποιες εφέσεις, 2-3 ή και περισσότερα χρόνια. Πράττει με άλλα λόγια ότι θα έπραττε ο πιο ανάλγητος ιδιώτης, ζητώντας να βάλει χέρι στα δεδουλευμένα χρήματα των εργαζομένων, εν μέσω μιας σφοδρής οικονομικής κρίσης που πλήττει τη χώρα μας και ιδιαίτερα την περιφέρεια.

Κατόπιν των παραπάνω, ερωτάται ο Υπουργός:
1. Γιατί αυτή η αναλγησία εκ μέρους της Διοίκησης του ΙΚΑ που αντί να βάλει στο στόχαστρό της την επιχείρηση, το Δ.Σ. ή τους ελεγκτές της εταιρίας που δεν απέτρεψαν τη χρεοκοπία της, βάζει τους εργαζομένους χρησιμοποιώντας μάλιστα νομικά όπλα κατά έωλο τρόπο;
2. Γιατί αυτή η αναποφασιστικότητα και η ευθυνοφοβία από τα στελέχη ενός δημόσιου ασφαλιστικού οργανισμού να πράξουν τα δέοντα σύμφωνα και με την νομοθεσία;
3. Τι προτίθεται να κάνει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου προκειμένου να μπει φραγμός σε όσους κρύβονται πίσω από την γραφειοκρατική ευθυνοφοβία;

Ο ερωτών Βουλευτής
Θανάσης Οικονόμου

Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από nikos στις 2/01/2012 08:24:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Θ. Οικονόμου: "Η αναλγησία του ΙΚΑ απέναντι σε πρώην εργαζομένους της ΣΒΕΚΗ.""

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες