ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:8 Φεβρουαρίου 2012
Αναρτήθηκε από voulaioannina

Επιβεβαίωση «defence-point.gr»: Βάση στην Κύπρο ζητούν οι Ισραηλινοί.

Πριν από λίγη ώρα η ισραηλινή εφημερίδα «Jerusalem Post» δημοσίευσε ένα άρθρο το οποίο επιβεβαιώνει απόλυτα τις εκτιμήσεις και τις αναλύσεις του «defence-point.gr» εν όψει την πρώτης επίσκεψης Ισραηλινού πρωθυπουργού στην Κυπριακή Δημοκρατία, αυτή του Μπενιαμίν Νετανιάχου.

 Το άρθρο υπογράφει ο Γιάακοβ Κατζ, εκ των διακεκριμένων σε θέματα εθνικής ασφαλείας αναλυτή του...
ισραηλινού Τύπου. Η εφημερίδα και ο συντάκτης επιλέγουν έναν έμμεσο τρόπο παρουσίασης του θέματος, αφού είναι φανερό ότι...
η δημοσίευσης της επίσης, προφανώς μετά από «διαρροή» από υψηλότατο κυβερνητικό επίπεδο στο Ισραήλ, στόχο έχει να μετρήσει αντιδράσεις. Η ακριβής διατύπωση στην πρώτη κιόλας παράγραφο του κειμένου είναι, ότι «ο Νετανιάχου θα μπορούσε να καταθέσει αίτημα κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Φεβρουαρίου στην Κύπρο», ενώ αποκαλύπτεται ότι εξελίσσονται συζητήσεις ανάμεσα στις δυο χώρες οι οποίες βρίσκονται ακόμα σε «προκαταρκτικό στάδιο».


Ο συντάκτης αναφέρει στη συνέχεια, ότι «το Ισραήλ θα μπορούσε να θέλει τη βάση για να αμυνθεί τα αυξανόμενα αποθέματα φυσικού αερίου». Μέσα Ενημέρωσης στην Κυπριακή Δημοκρατία επίσης, αναφέρουν ότι οι ισραηλινοί επιθυμούν μετασταθμεύσεις αεροσκαφών τους σε αεροπορική βάση στη νήσο, προφανώς τα δημοσιεύματα αναφέρονται στη βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» στην Πάφο.

Στα δημοσιεύματα αναφέρεται ότι δεν είναι ξεκάθαρο αν θα ζητηθεί η μόνιμη στάθμευση ισραηλινών μαχητικών στη βάση, ή το να έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν λογιστική υποστήριξη κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων στην περιοχή.

Οι διαπραγματεύσεις αυτές έρχονται σε συνέχεια των συμφωνιών που υπέγραψαν οι υπουργοί Άμυνας των δυο χωρών, Δημήτρης Ηλιάδης και Εχούντ Μπάρακ στο Τελ Αβίβ, οι οποίοι φέρονται να συζήτησαν το ενδεχόμενο κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους.

Αυτό που θα μπορούσε να παρατηρηθεί είναι ότι δεν χωράει πλέον καμία αμφιβολία ότι το «μεγάλο παιχνίδι» στην περιοχή τώρα μόλις αρχίζει. Η ισραηλινή πρόταση δεν προσφέρεται ούτε για πανηγυρισμούς, ούτε για σπέκουλα στηριζόμενη στις συνήθεις εύπεπτες θεωρίες συνωμοσίας που κυκλοφορούν ευρύτατα. Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: Το επίπεδο της ισραηλινής στρατιωτικής παρουσίας στη νήσο θα πρέπει να είναι ευθέως ανάλογο με την ευρύτερη εμπλοκή της στην άμυνα της νήσου.

Η Κύπρος αποτελεί για το Ισραήλ πολύτιμο στρατηγικό βάθος, οπότε το εβραϊκό κράτος είναι λογικό να προσφέρει γη και ύδωρ για να καταφέρει να αποκτήσει πρόσβαση στη νήσο, αφού από καθαρά στρατιωτικής απόψεως από αυτή θα μπορούσε θεωρητικά να κριθεί σε έναν μελλοντικό πόλεμο ακόμα και η επιβίωση του κράτους. Αυτό από την άλλη όμως σημαίνει ότι σε περίπτωση σύρραξης η Κύπρος θα βρισκόταν στο «μάτι του κυκλώνα» και θα αποτελούσε εμπόλεμο μέρος με ότι αυτό συνεπάγεται.

Θα ήταν βέβαια μυωπικό να πιστεύει κανείς ότι ιδιαίτερα μετά την ανακάλυψη των υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο οποιαδήποτε σύρραξη θα άφηνε την Κύπρο ανεπηρέαστη. Από την άλλη πλευρά, η ισραηλινή πρόταση αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία γεωμετρικής ενίσχυσης της ελληνικής αποτροπής απέναντι στην τουρκική απειλή. Επί της ουσίας, η Κύπρος θα αποκτούσε Αεροπορία που δεν διαθέτει. Είναι προφανές βέβαια ότι θα πρέπει να ενισχύσει τη ναυτική της παρουσία στην περιοχή ώστε να συνεισφέρει στην προστασία των αποθεμάτων των δυο χωρών.

Δεν χρειάζεται καν να αναφέρουμε ότι αυτή η συνεργασία θα μπορούσε στο μέλλον να εντάξει και την Ελλάδα αλλάζοντας τα δεδομένα ασφαλείας στην περιοχή.

defence-point.gr
epirus.ellas.voula@gmail.com
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από voulaioannina στις 2/08/2012 06:53:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Επιβεβαίωση «defence-point.gr»: Βάση στην Κύπρο ζητούν οι Ισραηλινοί."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες