ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:4 Φεβρουαρίου 2012
Αναρτήθηκε από voulaioannina

Kεραυνοί Alpha Bank κατά τρόϊκας: "Μας βάλατε σε φαύλο κύκλο"

Kεραυνούς κατά της τρόϊκας και της κυβερνητικής πολιτικής εξαπολύει η Alpha Bank στο Εβδομαδιαίο Δελτίο Οικονομικών Εξελίξεων που έδωσε χθές Παρασκευή στη δημοσιότητα, όπου διαπιστώνει ότι πλέον η ακολουθούμενη οικονομική πολιτική έχει εισέλθει σε έναν φαύλο κύκλο, απ’όπου αδυνατεί να ξεφύγει και πρακτικά «κανείς δεν ξέρει τι του ξημερώνει στην χώρα» για να χρησιμοποιήσουμε μια λαϊκή έκφραση.

«Η οικονομία επηρεάζεται πλέον από...
τις παρενέργειες ενός φαύλου κύκλου όπου η μεγαλύτερη ύφεση απαιτεί νέα μέτρα που δεν αποδίδουν καθώς χειροτερεύουν οι προσδοκίες χωρίς χρονικά σαφή προοπτική εξόδου από την κρίση. Έτσι απαιτούνται νέες προβλέψεις για ακόμα μεγαλύτερη ύφεση ώστε να ληφθούν νέα μέτρα κ.ο.κ., σε ένα περιβάλλον αδυναμιών και καθυστερήσεων της ελληνικής πλευράς να παραγάγει ουσιαστικό και αξιόπιστο έργο αναπροσαρμογής.

Με τις ανωτέρω πρακτικές, σταθερή ανάκαμψη της καταναλωτικής και της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης δεν μπορεί να σημειωθεί. Η απολύτως αναγκαία βελτίωση του οικονομικού κλίματος θα γίνει δυνατή, μόνον εφόσον καταστεί εμφανές ότι τα μέτρα που εφαρμόζονται αποδίδουν», τονίζεται στην ανάλυση».

Υπογραμμίζει ακόμη πως με βάση αυτές τις αρνητικές εξελίξεις, η τρόικα προβλέπει τώρα ότι απαιτούνται και νέα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής ύψους 2% του ΑΕΠ το 2012. Η εκτίμηση αυτή και οι νέες πιέσεις για νέα μέτρα θα οδηγήσουν πιθανότατα σε περαιτέρω επιδείνωση των οικονομικών μεγεθών της χώρας και στο πρώτο τρίμηνο του 2012.

Αυτό θα περιορίσει ακόμη περισσότερο την απόδοση των σημαντικών μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής που έχουν ήδη ληφθεί και εφαρμόζονται.

Σημειώνει δε πως θα απαιτηθεί τότε, πιθανότατα, και νέα αναθεώρηση προς τα κάτω των προβλέψεων της τρόικα για την ανάπτυξη το 2012 και το 2013, και κατά συνέπεια και νέα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής και νέα πτώση του οικονομικού κλίματος στη χώρα που θα επιβεβαιώσουν και με το παραπάνω τις προβλέψεις της Τρόικα για τη μεγάλη πτώση του ΑΕΠ το 2012.

Το ότι τα παραπάνω τα λέει μία «ψυχρή» τραπεζική ανάλυση που δεν μπορεί κανείς να «κατηγορήσει» ότι υποκρύπτει πολιτικά ή «πατριωτικά» κίνητρα έχει μεγάλη σημασία, αφού η αντικειμενικότητα των προβλέψεων είναι δεδομένη και το κυριότερο αυτά που προβλέπει λένε αυτό που ακριβώς συμβαίνει: Η τρόϊκα συστηματικά για άγνωστους λόγους εκδίδει αρνητικές προβλέψεις που έχουν ως αποτέλεσμα νέα μέτρα και εμβάθυνση της ύφεσης αγνοώντας βασικά θεμελιώδη χαρακτηριστικά της ελληνικής οικονομίας. Πρακτικά πρόκειται για μία οικονομική πολιτική «τιμωρίας» των Ελλήνων και όχι προσπάθειας εξόδου από την κρίση.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της τράπεζας από τον Αύγουστο του 2011, η ασκούμενη οικονομική πολιτική επηρεάζει αρνητικά το οικονομικό κλίμα στη χώρα καθώς βρίσκεται σε ουσιαστική αδυναμία να οδηγήσει σε ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας.

Κατά συνέπεια, οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά βρίσκονται αντιμέτωπα με μια διόγκωση (αντί της αναγκαίας μείωσης) της αβεβαιότητας, καθώς επικρατεί αναιτίως η αντίληψη ότι οποιαδήποτε μέτρα και αναληφθούν σήμερα, τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει την περαιτέρω εμβάθυνση της ύφεσης στην Ελλάδα.

Όπως τονίζει η Alpha Bank, παρά την κάποια συγκυριακή βελτίωση των βασικών οικονομικών δεικτών της οικονομίας στο τρίτο τρίμηνο 2011, η νέα πρόβλεψη για εμβάθυνση της ύφεσης από 3% του ΑΕΠ στο 3,9% του ΑΕΠ το 2012 και από 0,3% σε -0,5% του ΑΕΠ το 2013, σε συνδυασμό με τον θόρυβο περί άτακτης χρεοκοπίας της χώρας και με την καθήλωση των δημοσίων επενδύσεων σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα και στο δεύτερο εξάμηνο 2011, ανέτρεψαν την πορεία βελτίωσης της οικονομίας και επιδείνωσαν και πάλι τα βασικά οικονομικά μεγέθη.

defencenet.gr
epirus.ellas.voula@gmail.com
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από voulaioannina στις 2/04/2012 09:50:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Kεραυνοί Alpha Bank κατά τρόϊκας: "Μας βάλατε σε φαύλο κύκλο""

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες