ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:9 Φεβρουαρίου 2012
Αναρτήθηκε από voulaioannina

Ολα τα στρατολογικά μέσω... υπολογιστή. On-line σύνδεση - δεν θα πηγαίνεις ούτε στο ΚΕΠ!

Το πήγαινε-έλα στα στρατολογικά γραφεία σχεδιάζουν να καταργήσουν στο υπουργείο Αμυνας, καθώς όλα τα πιστοποιητικά θα μπορούν να γίνονται μέσω αιτήσεων στον υπολογιστή του ενδιαφερόμενου και απλώς θα παραλαμβάνει τα έγγραφα, που ζήτησε.

 Το δημόσιο θα αναλάβει να ...
αναζητεί τυχόν άλλα πρόσθετα έγγραφα, που χρειάζονται, χωρίς να τα απαιτεί από τον πολίτη, κάτι που βεβαίως θα έπρεπε να είχε γίνει εδώ και χρόνια.

Ποια τα οφέλη για τους πολίτες;

- Δεν θα χρειάζεται να πηγαίνουν οι ίδιοι και να στήνονται στην ουρά στα στρατολογικά γραφεία ή στα ΚΕΠ. Oλες οι διαδικασίες που αφορούν σε στρατολογικά ζητήματα θα προωθούνται και θα διεκπεραιώνονται μέσω του διαδικτύου.

· Η ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων θα πραγματοποιείται μέσω της Εθνικής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης «ΕΡΜΗΣ» από τους προσωπικούς υπολογιστές ων πολιτών. Στο «ΕΡΜΗΣ» θα μπορεί να μπαίνει κάθε ενδιαφερόμενος, μέσω ενός προσωπικού κωδικού, που θα πιστοποιεί την ταυτότητά του. Στη συνέχεια, θα παρέχεται η δυνατότητα επιλογής πεδίων που θα αφορούν στην έκδοση πιστοποιητικών τύπου Α, αναβολής σπουδών, απαλλαγής στράτευσης, μειωμένης θητείας, διατάξεων της ισχύουσας στρατολογικής νομοθεσίας κ.α.

· Σε περίπτωση που τα συγκεκριμένα θεματικά πεδία δεν καλύπτουν τα αιτήματα των ενδιαφερομένων, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα υποβάλλονται οι ερωτήσεις/αιτήσεις. Η στρατολογία θα απαντά αρχικά με μήνυμα που θα επιβεβαιώνει την παραλαβή του αιτήματος, ενώ στη συνέχεια θα αποστέλλει ηλεκτρονικά την απάντηση στο αίτημα.

· Ακόμα και στις περιπτώσεις που απαιτείται η εμπλοκή περισσοτέρων του ενός Δημοσίων Υπηρεσιών-Φορέων -κάτι συνηθισμένο για τη γραφειοκρατία του δημοσίου- για την διεκπεραίωση των αιτημάτων θα ακολουθείται η οδός της αυτεπάγγελτης αναζήτησης των δικαιολογητικών. Δηλαδή, το δημόσιο θα τα ψάχνει μόνο του. «Σκοπός της μεθόδευσης είναι η αποφυγή της ταλαιπωρίας αναζήτησης των απαιτούμενων εγγράφων από τον κάθε ενδιαφερόμενο προσωπικά, μέσω της φυσικής παρουσίας του, στους αντίστοιχους Δημόσιους Φορείς», αναφέρουν από το υπουργείο. Πάλι καλά που το σκέφτηκαν!

· Καθόλη τη διάρκεια διεκπαιρέωσης των αιτημάτων, οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν ηλεκτρονικά σε ποιο στάδιο βρίσκεται το αίτημά τους.

· Σημειώνεται ότι θα υπάρχει ηλεκτρονική υπογραφή στα έγγραφα για την εξασφάλιση της εγκυρότητας τους.

Από πότε θα γίνουν όλα αυτά; Οταν προχωρήσει το σχετικό πρόγραμμα, που έχει προταθεί -προσοχή δεν έχει ενταχθεί- στο ΕΣΠΑ. Η Διεύθυνση Στρατολογικού το έχει προτείνει στη Διαχειριστική Αρχή του Υπουργείου Οικονομικών...

onalert.gr
epirus.ellas.voula@gmail.com
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από voulaioannina στις 2/09/2012 11:30:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Ολα τα στρατολογικά μέσω... υπολογιστή. On-line σύνδεση - δεν θα πηγαίνεις ούτε στο ΚΕΠ!"

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες