ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:30 Ιουλίου 2012
Αναρτήθηκε από Τρύφωνας

Επιστολή "βόμβα" του Στργου Ανδριανού Γκουρμπάτση στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη .

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,
Πληροφορήθηκα, από διάφορα site και blog, ότι σύμφωνα με δημοσίευμα, την Κυριακή 29 Ιουλίου 2012 στο ''ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ'', που τιτλοφορείται ''Τιμοκατάλογος και στην Πυροσβεστική – Ποιες υπηρεσίες θα πληρώνουμε'', το Υπουργείο σας μελετά να νομοθετήσει σύντομα την τιμολόγηση υπηρεσιών, κατ΄ αρχήν: 
α) τις επεμβάσεις σε ασανσέρ για απεγκλωβισμό ατόμων και
β) την παροχή βοήθειας σε τροχαία ατυχήματα.

Είναι γνωστόν, ότι ο πανικός και η πίεση της Κυβέρνησης...
για  την εξεύρεση των 11,5 δις, που ζητούν οι δανειστές μας, οδηγεί τους αρμόδιους σε κάθε υπουργείο να προτείνουν διάφορα μέτρα, από τα οποία θα εισρεύσουν στα ταμεία ανάλογα έσοδα. 

Αντί λοιπόν η Κυβέρνηση και οι αρμόδιες υπηρεσίες του Κράτους να βρούν και θεσπίσουν μέτρα για να ανακαλύψουν – αν δεν τους γνωρίζουν - όσους φοροδιαφεύγουν, να φορολογήσει δίκαια και ανάλογα με τις δυνατότητες τους, τους μεγαλοεπιχειρηματίες και γενικά το κεφάλαιο, να δημευθούν οι περιουσίες όσων έκλεψαν το Δημόσιο κ.α, 
στο υπουργείο σας, κάποιοι αδαείς και επικίνδυνοι να υπηρετούν σε σημαντικές θέσεις της ιεραρχίας του Σώματος ή των υπηρεσιών του υπουργείου σας, σας συμβούλευσαν να θεσπίσετε την προαναφερόμενη τιμολόγηση παροχής υπηρεσιών στο κοινωνικό σύνολο. 

Ο ανωτέρω χαρακτηρισμός τους, είναι μάλλον επιεικής, δεδομένου ότι σας παγιδεύουν και εκθέτουν, αφού προτείνουν για προώθηση προς θέσπιση μέτρα ''επαχθή'' για τους φορολογούμενους πολίτες, που είναι αντίθετα με το Σύνταγμα και τους Νόμους του Κράτους. 

Οι όποιοι λοιπόν σύμβουλοί, σας εισηγήθηκαν τα ανωτέρω μέτρα προκειμένου να γεμίσουν τα κρατικά ταμεία με έσοδα, αγνοούν, και γι΄ αυτό κρίνονται επικίνδυνοι, το Ν.Δ. 3563/1956 "Περί των πόρων της Πυροσβεστική Υπηρεσίας ", που ίσχυσε μέχρι το 2010, καταργούμενο με τον Ν. 3842/2010 άρθρο 22.
Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το άρθρο 3 αυτού, στις μεταβιβάσεις ακινήτων, οι συναλλασσόμενοι πολίτες φορολογούνται για να ιδρυθεί και λειτουργήσει μια Πυροσβεστική Υπηρεσία. 

Δηλαδή το Κράτος φορολογεί τους πολίτες για να απολαμβάνουν τις υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος, οι οποίες αναφέρονται ρητά στον οργανωτικό της Νόμο και ειδικότερα στον Ν. 3511/2006, άρθρα 1 και 2, που αναφέρονται στην αποστολή και αρμοδιότητές του.

 Εν προκειμένω ορίζεται: 
" 1. Το Πυροσβεστικό Σώμα, για την εκπλήρωση της αποστολής του, είναι αρμόδιο (εννοείται χωρίς καμία αμοιβή για τις υπηρεσίες του από τους πολίτες αλλά και μη υπηκόους της χώρας) για: 
α).........
β) Τη διάσωση και παροχή κάθε δυνατής συνδρομής σε άτομα των οποίων απειλείται ή εκτίθεται σε κίνδυνο η ζωή και σωματική τους ακεραιότητα από κάθε είδους ατυχήματα, όπως...τροχαία...εγκλωβισμούς...
γ)........" .

Εξάλλου, σύμφωνα με το άρθρο 3 παρ. 1 "Το Πυροσβεστικό Σώμα αποτελεί πολιτική διοικητική Υπηρεσία του Κράτους...", ενώ κατά το άρθρο 1 παρ. "...είναι Σώμα Ασφαλείας...".

Κύριε Υπουργέ,
Αν τελικά και μετά από τα προαναφερόμενα υιοθετήσετε τις ανωτέρω προτάσεις και τιμολογήσετε υπηρεσίες, που ανάγονται και εμπίπτουν στο έννομο αγαθό "της κοινωνικής ασφάλειας από διάφορους κινδύνους", ως αρμοδιότητα του Π.Σ, γιατί το κράτος υποχρεούται να το παρέχει αδαπάνως για τους φορολογούμενους πολίτες, πέραν του ότι θα επιβαρύνετε οικονομικά με νέα μέτρα τους πολίτες, που έχουν πληρώσει προκαταβολικά στο κράτος τις υπηρεσίες του Π.Σ, όταν βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να τις ζητήσει, μακροπρόθεσμα προχωράτε ουσιαστικά στην ιδιωτικοποίηση και διάλυση του Π.Σ, κάτι που το ΠΑΣΟΚ επιχείρησε και στο παρελθόν, το 2004, με την ενοποίηση των Σωμάτων Ασφαλείας, αλλά οπισθοχώρησε άτακτα – φυσικά με ''εργασιακές απώλειες'' αρκετών συναδέλφων - υπό το βάρος του επικοινωνιακού φόβου και πολιτικού κόστους, καθώς και τις μέρες της πρόσφατης κυβέρνησής του, όπου ''απογύμνωσε'' το Σώμα από προσωπικό και εξοπλισμό και μέσα, κι αυτό φαίνεται και την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο.

Αφήστε λοιπόν το Πυροσβεστικό Σώμα και το προσωπικό του, όπως και των λοιπών Σωμάτων Ασφαλείας και των Ε.Δ, να παρέχουν, όπως επιτάσσει ο Συνταγματικός Νομοθέτης, τις υπηρεσίες τους αδαπάνως προς το κοινωνικό σύνολο,
αφήστε τις αποδοχές των εν ενεργεία και αποστρατεία στα κατώτατα όρια, που τα τελευταία έτη τις φτάσατε με τις πολιτικές σας οι Κυβερνήσεις της χώρας και ανακαλύψτε άλλους τρόπους, μέσα και πόρους για περιστολή δαπανών, όπως περικοπές στις ''υψηλές'' αποδοχές και συντάξεις των βουλευτών, που συνεχίζουν να προκαλούν το αίσθημα της αδικίας του χαμηλόμισθου και συνταξιούχου. 

''Κάτω λοιπόν τα χέρια'' από το Πυροσβεστικό Σώμα και το προσωπικό του με πολιτικές έκνομες και αντισυνταγματικές, που αποβαίνουν σε βάρος του κοινωνικού συνόλου.-

Με σεβασμό
Ανδριανός Γ. Γκουρμπάτσης
Αντιστράτηγος Π.Σ,ε.α.


ΠΡΟΣ: Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
κ. Ν. Δένδια.
--------------------------------

ΚΟΙΝ:
1).- Πρωθυπουργό, κ. Αντώνη Σαμαρά.
2).- Κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου.
3).- Ένωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τρύφωνας στις 7/30/2012 09:10:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Επιστολή "βόμβα" του Στργου Ανδριανού Γκουρμπάτση στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη ."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες