ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:28 Αυγούστου 2012
Αναρτήθηκε από nikos

Π. Κουρουμπλής: " Στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), εκκρεμούν περίπου 70.000 περιπτώσεις αναπήρων . "

Συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή με θέμα τη λήψη μέτρων προστασίας των επιδομάτων πρόνοιας.

Ο κ. Π. Κουρουμπλής ανέφερε ότι « χιλιάδες οικογένειες αναπήρων δεν βιώνουν μόνο τις επιπτώσεις των σκληρών μέτρων λιτότητας αλλά και το μαρτύριο των περικοπών από κοινωνικές παροχές που είχαν θεσπιστεί κατά καιρούς με σκοπό να στηρίξουν την παραμονή του ανάπηρου...
προσώπου στο οικογενειακό περιβάλλον. Το επίδομα των περίπου 350€ που λαμβάνουν τα πρόσωπα με αναπηρία δεν μπορεί να θεωρείται εισόδημα της οικογένειας, αλλά επίδομα που καλύπτει στοιχειώδεις επιπτώσεις που δημιουργεί η αναπηρία στη ζωή του ίδιου του προσώπου και στο οικογενειακό του περιβάλλον».

Ο κ. Κουρουμπλής επισήμανε ότι ιδιαιτέρως έντονες είναι οι περιρρέουσες πληροφορίες για το ενδεχόμενο περικοπής των προνοιακών επιδομάτων κατά 100€, τη στιγμή μάλιστα που η Κυβέρνηση παραιτείται από αξιώσεις 1,9 δις ευρώ που οφείλει η Siemens. Τα ιδρύματα Πρόνοιας, πρόσθεσε, είναι έτοιμα να κλείσουν καθόσον έχει σταματήσει η κρατική χρηματοδότηση και από την άλλη πλευρά ο διοικητής της Τραπέζης Ελλάδος κ. Προβόπουλος τόλμησε να «κουρέψει» όχι μόνο τα αποθεματικά των Ταμείων, των νοσοκομείων και των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων αλλά και των ιδρυμάτων της Πρόνοιας.

Την έντονη διαμαρτυρία του εξέφρασε ο βουλευτής και για τις καθυστερήσεις που παρουσιάζει το σύστημα εξέτασης των υποψηφίων δικαιούχων του επιδόματος, λέγοντας πως στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), εκκρεμούν περίπου 70.000 περιπτώσεις αναπήρων που περιμένουν να εξεταστούν για το επίδομα, επισημαίνοντας ότι οι άνθρωποι αυτοί όχι μόνο δεν το λαμβάνουν αλλά παραμένουν και ανασφάλιστοι. Ο κ. Κουρουμπλής τόνισε ότι «οι εν λόγω δικαιούχοι θα έπρεπε να λαμβάνουν το επίδομα μέχρι την στιγμή της εξέτασης, διότι δεν είναι δική τους ευθύνη που δεν εξετάστηκαν εγκαίρως».

Απαντώντας στην ερώτηση του κ. Π. Κουρουμπλή ο υφυπουργός Εργασίας κ. Ν. Παναγιωτόπουλος ανέφερε ότι « όλα αυτά τα σενάρια είναι περιρρέουσες πληροφορίες οι οποίες όμως εύλογα δημιουργούν ανησυχία στους πιθανούς αποδέκτες. Δεν διαφωνούμε ότι όντως το επίδομα αναπηρίας δεν είναι μια γενική εισοδηματική ενίσχυση αλλά κατευθύνεται προς τη βελτίωση της αξιοπρεπούς διαβίωσης του αναπήρου και όχι σε καταναλωτικές συνήθειες. Εξετάζονται διάφορα σενάρια, τίποτα δεν είναι αποφασισμένο και τετελεσμένο γεγονός». Επιπροσθέτως συμφώνησε ότι πράγματι στα ΚΕΠΑ υπάρχουν σε εκκρεμότητα δεκάδες χιλιάδων αιτήσεις προς εξέταση. Ο μόνος τρόπος, ανέφερε είναι «να ενταθούν οι έλεγχοι και για το λόγο αυτό εξετάζουμε να δούμε πώς θα γίνει να προκύπτουν πολύ περισσότεροι έλεγχοι ανά εβδομάδα, με πολλές εξεταζόμενες περιπτώσεις ανά έλεγχο».
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από nikos στις 8/28/2012 10:30:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Π. Κουρουμπλής: " Στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), εκκρεμούν περίπου 70.000 περιπτώσεις αναπήρων . ""

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες