ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:13 Αυγούστου 2012
Αναρτήθηκε από xristos.konitsa

Απόψεις : " 77η ΔΕΘ 2012: «μούγκα στη στρούγκα;» "

Του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου.
Το «πιπεράτο» σημερινό μου σχόλιο γράφτηκε εξαιτίας της απόφασης για «βιαστικό» πέρασμα του Πρωθυπουργού μας κ Αντώνη Σαμαρά από την φετινή 77η ΔΕΘ…

Πριν, όμως, διαβάσετε το δικό μου σχόλιο σας παρακαλώ ακούστε τον κ Σαμαρά στη Συνέντευξη τύπου της 76ης ΔΕΘ που ξεπέρασε τις τρεις ώρες και δώστε ιδιαίτερη προσοχή, μεταξύ άλλων, όσα είχε πει αρχές του Σεπτέμβρη του 2011 για...
τον ρόλο και τα έργα του κ Ευάγγελου Βενιζέλου τότε «τσάρου της Οικονομίας» με τον οποίο μετά από δύο μήνες έγινε «Συγκυβερνήτης» στην Κυβέρνηση του κ Παπαδήμου (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ).

Φυσικά συνεχίζει μέχρι και αυτή τη στιγμή να μας ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΑ με τον κ Βενιζέλο και τον κ Κουβέλη στην δεύτερη κατά σειρά «εγχώρια τρόικα» (Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ)…

Ακούστε, όμως, και λίγα αποσπάσματα από την ομιλία του κ Σαμαρά στην περσινή 76η ΔΕΘ η οποία διήρκεσε σχεδόν ΜΙΑ ΩΡΑ ΚΑΙ ΕΙΚΟΣΙ ΛΕΠΤΑ, απέσπασε πολλά χειροκροτήματα από τα παριστάμενα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και στην οποία είπε πολλά σε εμάς τους Έλληνες ο κ Σαμαράς ως «υποψήφιος» Πρωθυπουργός…


Κατά τους Πυθαγόρειους ο αριθμός 7 είναι το σύμβολο της τελειότητας ως άθροισμα του τρία (3) και του τέσσερα (4) που εκφράζουν δύο τέλεια σχήματα, το ισόπλευρο τρίγωνο και το τετράγωνο.
Επτά οι ημέρες της εβδομάδας, 7 ήταν οι μεγάλοι Σοφοί της Αρχαιότητας, 7 τα «θαύματα» του αρχαίου κόσμου, επτά χορδές είχε η Λύρα του Ομήρου (Απολλώνια), 7 αγόρια και 7 κορίτσια έστελναν οι Αθηναίο θυσία στον Μινώταυρο…

Με δύο 7ρια (δηλαδή 77) μετρά τη σειρά της η φετινή ΔΕΘ 2012!
Λέτε, όπως διαβάζω στα αγαπητά μου blogs και σε άλλα ΜΜΕ, ο Πρωθυπουργός μας κ Σαμαράς να περάσει «σιωπηλά» με ταχύτητα «σίφουνα» από την φετινή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης χωρίς ομιλίες και χωρίς την ιστορικά καθιερωμένη συνέντευξη στα ΜΜΕ;Εάν πράγματι συμβεί κάτι τέτοιο, προσπαθώντας να ερμηνεύσω τα «κίνητρα» της απόφασης ανέτρεξα σε αρχαϊκά «περί την σιωπή» γνωμικά και σας καλώ να επιλέξτε από τα παρακάτω ή να προσθέσετε κάποιο δικό σας:

1/ Ο κ Σαμαράς και οι συνεργάτες του μετά από πολυήμερους προβληματισμούς και σχετικές συσκέψεις (τύπου πρωινού καφέ και εσπερινού ουίσκι) έκριναν ότι όπως πάνε τα πράγματα με την Οικονομία να βυθίζεται ολοένα και περισσότερο στο ναδίρ και τη διογκούμενη λαϊκή δυσφορία να ανεβαίνει σε πρωτόγνωρα ζενίθ...ορθά το βλέπει η λαϊκή σοφία από τους αρχαίους χρόνους:
Κρείττον του λαλείν το σιγάν...
ή
2/ Αφού δεν έχει κάτι καλύτερο να μας πει συμπλέει με την άποψη του Πυθαγόρα:
Χρη σιγάν ή κρείσσονα σιγής λέγειν…
(πρέπει να σωπαίνεις ή να λες κάτι καλύτερο από τη σιωπή),
ή
3/ Ο Πρωθυπουργός κ Σαμαράς, το Επιτελείο του (και οι «Συγκυβερνήτες» κκ Βενιζέλος & Κουβέλης) απομακρύνθηκαν πολύ από όσα είχαν ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ στο «ΖΑΠΠΕΙΟ» και στις προεκλογικές ομιλίες…Αλλά θα κλείσω πικρά θυμίζοντας στον κ Σαμαρά και το Επιτελείο του αυτό που είχε πει ο Μένανδρος:

Μόνη σιγή μεταμέλειαν ου φέρει
(μόνο η σιωπή δεν δείχνει μεταμέλεια)

Μήπως στην Ελλάδα της «ξενόφερτης» για την «ημεδαπή» τρόικα ισχύει το Λατινικό ρητό:
Qui tacet consentit…
(Ο σιωπών…συναινεί…)Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από xristos.konitsa στις 8/13/2012 06:30:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Απόψεις : " 77η ΔΕΘ 2012: «μούγκα στη στρούγκα;» ""

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες