ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:29 Αυγούστου 2012
Αναρτήθηκε από Παναγιώτης

Αποκατάσταση ζημιών από κατολίσθηση στην παλαιά Εθνική Οδό Μεγαλόπολης - Καλαμάτας.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Σταύρος Καλογιάννης υπέγραψε απόφαση για την «εκτέλεση συμπληρωματικών εργασιών σύμφωνα με το άρθρο 18.6 της Σύμβασης Παραχώρησης του Αυτοκινητόδρομου Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και κλάδος Λεύκτρο – Σπάρτη, στον Παραχωρησιούχο του Έργου ΜΟΡΕΑΣ ΑΕ, για την αποκατάσταση βλαβών που προκλήθηκαν λόγω κατολίσθησης, στην Παλαιά ...
Εθνική Οδό Μεγαλόπολης – Καλαμάτας (στην έξοδο οικισμού Δερβενίου), καθώς και για την εκτέλεση των απαιτούμενων εργασιών αντιμετώπισης του κατολισθητικού φαινομένου».

Η απόφαση αναφέρεται στην άμεση αντιμετώπιση των κατολισθητικών φαινομένων στην Εθνική Οδό Τρίπολης – Καλαμάτας, στην περιοχή του οικισμού Δερβενίου, προκειμένου να μην διακοπεί η κυκλοφορία στην παλαιά Εθνική Οδό, που αποτελεί και την μοναδική εναλλακτική διαδρομή χωρίς την καταβολή διοδίων. Σχετικό αίτημα υπέβαλε η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Σύμφωνα με τη μελέτη που εκπόνησε η Διεύθυνση Μελετών Έργων Οδοποιίας (ΔΜΕΟ) του υπουργείου, εκτιμάται ότι το προβλεπόμενο κόστος των εργασιών ανέρχεται στο ποσό των δύο (2) εκατομμύριων ευρώ (πλέον ΦΠΑ).

Το τμήμα Παραδείσια – Αλλαγή της Παλαιάς Εθνικής Οδού Μεγαλόπολης – Καλαμάτας αποτελεί σήμερα την κύρια οδό πρόσβασης από και προς τη Μεσσηνία και την νοτιοδυτική Πελοπόννησο, καθώς και τη μοναδική πρόσβαση προς τον Αυτοκινητόδρομο Τρίπολη – Παραδείσια.
Λόγω της σοβαρότητας και του επείγοντος του προβλήματος καθώς και της αδυναμίας χρηματοδότησης των εργασιών αποκατάστασης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, εξετάστηκε η δυνατότητα αντιμετώπισής του, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 18.6.1 της Σύμβασης Παραχώρησης (Ν. 3559/2007).

Οι συγκεκριμένες εργασίες αποκατάστασης δεν μπορεί να διαχωριστούν από τη Σύμβαση Παραχώρησης, χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα για το Δημόσιο, καθώς ενδεχόμενος αποκλεισμός της Εθνικής Οδού εξ αιτίας της μη άμεσης εκτέλεσής των εργασιών, συνιστά «Γεγονός Ευθύνης Δημοσίου» που θα επιφέρει μείωση των άμεσων εσόδων του Παραχωρησιούχου και καταβολή αποζημιώσεων σ’ αυτόν (εξ αιτίας απώλειας εσόδων).

Με την απόφαση, καλείται ο Παραχωρησιούχος ΜΟΡΕΑΣ ΑΕ, μετά τη λήψη της σχετικής εντολής, να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες όπως αυτές προβλέπονται στο άρθρο 18.6 της Σύμβασης Παραχώρησης.

Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Παναγιώτης στις 8/29/2012 10:54:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Αποκατάσταση ζημιών από κατολίσθηση στην παλαιά Εθνική Οδό Μεγαλόπολης - Καλαμάτας."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες